keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Iltakävelyllä Halikonjoen rantatörmäillä

Lähdin hiukan haikein mielin iltakävelylle tutuille rantapoluille muistellen viime kesänä kuollutta koiruliamme Helmiä, olisihan nyt ollut Helmin 12-vuotispäivä. Moni tuttu on ehtinyt jo kysellä talven aikana otammeko uuden koiran. Vielä ei ole meille oikea aika ottaa uutta eläinystävää, ei koiraa, ei kissaakaan. 
Kävelin verkkaisesti ajatuksiini vaipuneena alas joen törmälle. Äkkiä pilvien raosta paistanut ilta-aurinko sai joen pinnan väreilemään kauniisti. Se oli kuin merkki minulle, havahduin näkemään ympärilläni heräävään luonnon kauneiden. Rentukat loistivat keltaisina mättäinä joen rantavedessä. Näky oli ihmeellisen kaunis, sadunomainen.   
Veden solina ja lintujen iltakonsertto saivat hartiani rentoutumaan ja jatkoin hyvillä mielin kulkuani pitkin rantapolkua.  
 Paikoin joentörmä on hyvin jyrkkä, saa katsoa tarkkaan mihin astuu. 
Kylmät ilmat ovat hidastaneet kevään etenemistä. Rantatörmät näyttävät vielä kovin elottomilta. Kelta- ja valkovuokkoja näkyi vasta siellä täällä, kuten kiurunkannuksiakin. Tuomen nuput lupaavat kaunista kukintaa. 
Viikonloppuna tulemme tänne lasten kanssa uudelleen kävelylle, silloin varmaan näkyy enempi myös keväänkukkijoita. 
Sinivuokot aloittavat kukintansa hieman aiemmin kuin valko- ja keltavuokot. 
Mukulaleinikit levittäytyvät pitkin rantaniittyjä laajoina kasvustoina. Sen kauniin keltaiset kukat ja kiiltävät lehdet loistavat muutoin vielä kulottuneessa maisemassa. Mukulaleinikin loisto on lyhytaikainen, jo juhannukseen mennessä se on kadonnut jäljettömiin. Suurimman osan vuotta mukulaleinikki viettää maan alla juurakkona. Rentukan tapaan mukulaleinikki on kevään ensimmäisiä kukkijoita joen varrella. Sen kukat kurottautuvat kohti aurinkoa, aurinkoon minäkin katseeni suuntaan, nautin ilta-auringon viimeisistä säteistä ennen kuin käännyn kohti kotia.


10 kommenttia:

  1. Oi miten ihana tuo rentukkakuva<3 Kauniita ovat muutkin kevätkuvat.
    Meillä on mukulaleinikki jo kukkinut.

    Aurinkoista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mukava kuulla Sirpa et tykkäsit rentukkakuvasta, lähetin sen myös Sata kuvaa seudulta kisaan. minulla on ajatuksena lähettää Halikonjoen partailta neljä kuvaa kisaan, talvikuvan olen jo lähettänyt, nyt oli vuorossa kevätkuva, kesä- ja syksykuvat sit ajallaan.
      puutarhassa mukulaleinikit vasta aloittelevat kukintaansa. joentörmäillä ne kukkivat tosiaan parhaillaan:))

      Poista
  2. Kauniit puitteet iltakävelylle.Näköjään, vaikka kylmää onkin ollut, niin kukkijat ovat rohkeasti aukoneet nuppunsa ja vihreää näkyy paljon.
    Arvaapa, miten täällä. Ei vihreää, ei kukkasia, paitsi nuo kylän pihalla olevat pari krookusta, jotka nekin nyt lumen peitossa. Lunta tuli vielä monta senttiä. Tavallaan olen hyvilläni, jospa hillan ja mustikan kukinta aikanaan onnistuisi, elleivät kaikki öttiäisetkin ehti paleltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. rakastan näitä jokiahteita, kuljemme siellä paljon eri vuodenaikoina. toivon et viikonloppuna kevätkukkijat olisivat intoutuneet jo enempi kukkimaan äitienpäivän kunniaksi.
      säätiedoituksia katsellessa tuntuu ihan uskomattomalta, lunta on satanut tosiaan viel monin paikoin ja paljon!
      kunpa toiveesi toteutuisi ja kesän marjasato tästä hyötyisi:))

      Poista
  3. Ihanan kaunis kävelyreitti. Voimia surun kanssa elämiseen, se ei lopu koskaan vaikka helpottaakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yksi lempi reiteistäni. vuodenajat näyttäytyvät jokiahteilla niin erilaisina. näin keväisin siel on kaikkein helpointa kävellä kun kasvillisuus viel matalaa.
      totta niin Saila, suru on lievittynyt, mut haikeus ja ikävä iskee viel kovin välillä. istutin eilen Helmin haudalle tuoksu- ja rönsykurjenpolvia.

      Poista
  4. Tuo rentukkakuva on ihan mahtavan hieno!
    Niinkuin muutkin kuvasi!
    Kevättä hienosti kuvattuna.
    Toivottelen sulle oikein hyvää Äitienpäivä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kaunis Harakka, myös Sinulle oikein hyvää äitienpäivää! kevääntulo on nyt kovasti hidastunut, toisaalta hyvä niinkin, saammehan nauttia hieman kauemmin kevätkukkijoista. esikoinen ja nuoripari tulivat eilen kotiin. kiersimme pihamaata ja esittelin mitä projekteja meneillään & suunnitteilla, siitä jokainen valisti mieleisimmän ja "sain" ihania äitienpäivä lahjoja. miniä nosti vanhasta yrttimaasta ylös kasvit, pojat auttoivat iskää rännilautojen kunnostuksessa. tänään on sitten kulttuurin vuoro, menemme porukalla tutustumaan juuri remontin jälkeen avattun Veturitallin Stefan Bremerin Keskeltä ja täysillä -valokuvanäyttelyyn.

      Poista
  5. Wonderful pictures. I loved all the photos, but I especially liked the first one.
    Have a nice Sunday
    Greetings
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. thanks a lot for Maria:))
      I also like a lot of that first picture.
      Today we are celebrating Mother's Day.
      Have a nice Sunday also Maria,
      best regards blog friend Ilona

      Poista