Rautalangasta väännettyä

 Amppeleita kukkakoriin

Teen amppelin rungon  0.9 mm rautalangasta. Korsiteluun käytän etupäässä kirpputoreilta löytämiäni vanhoja  koruja ja eri materiaaleista valmistettuja helmiä. Myös korit pyrin hankkimaan kirpputoreilta.
 Amppelin koristeina on käytetty kirpputorilta löytämiäni erivärisiä muovi helmiä ja sydämiä sekä kaulakoruja varten huovuttamaani rastaa pätkittynä.

Amppelin kukkien terälehdet on väännetty 0.5 mm rautalangasta. Amppelin koristeina on käytetty Aarikan puuhelminauhan vihreitä puuhelmiä, kirpputorilta löytämäni pinkin puuhelminauhan "helmiä" sekä ystävältäni saamia pieniä erivärisiä muovi sydämiä. Amppeli löytänyt jo omistajansa:))


Tässä pienessä kukkakorissa oli valmiiina jo kaari, jonka ympärille kiedoin 0.5 mm rautalangasta kukkien terälehdet. Kukat sommittelin Aarikan puisen helminauhan tummilla ja vihreillä helmillä sekä Design Hillistä ostamillani punaisilla 10 mm puuhelmillä. Kaunis "Joulukaktus" kori löysi uuden kodin itselleen Salon VPK:n joulumyyjäisissä:))


 Amppelikaari on tehty 0.7 mm mustasta rautalangasta. Mustasta nahasta kierretyt silmut ja punaiset helmet on kiinnitetty 0.5 mm kultalangalla. Nahkasilmut on peräisin kirpparilta hankkimastani kaulakorusta. Heti korun nähdessäni päätin käyttää sitä jo kesällä hankkimani kukkakorin koristeena, niin hyvin niiden värit ja materiaalit sointuvat keskenään. Pienet punaiset puuhelmet antavat muuten niin tummalle kokonaisuuden iloisen väripilkahduksen. Kori pääsi uuteen kotiin Salon VPK:n joulumyyjäisissä:))

Iki tammi

Työhön sain innoituksen ilmoittautuessani Wiurilan joulumyyjäisiin. Joulumyyjäiset pidetään kartanon vanhan hevostallin, nykyisin kauniiksi juhlasaliksi kunnostetuissa tiloissa iki tammien katveessa. Mallia otin Halikon kunnan, kuntaliitoksen jälkeen Salon kaupungin, vaakunasta.

Maailman puu "Iki tammi" on tehty 0.9 mm mustasta rautalangasta. Tammenterhot vanhasta korusta. Juuriston aarteet, sydän, onnen apilat sekä postitorvi 0.5 mm kultalangasta. Kehystä tukee ja pehmentää mustasta piippurassista tehty punos. Puuta voi pitää niin seinällä kuin ikkunassakin. Alla olevassa kuvassa Picasan kuvankäsittelyohjelmalla muokattuna Iki tammi. Tammi on löytänyt jo oman kodin:)) Elämän puu

 Elämän puun, "Säleikköpuun", kehä on tehty 0.9 mm mustasta rautalangasta ja runko valmiista koristeoksasta. Puun somisteena vanha rintaneula, kirpparilöytö. Rintakjoru on melko raskas, joten puu sopii parhaten seinälle.  

 Elämän puun, "Tulipensaan", kehä on tehty 0.9 mm mustasta rautalangasta ja runko valmiista koristeoksasta.  Puuta voi pitää niin seinällä kuin ikkunassakin.  Tulipensas on löytänyt jo omistajansa.

  Elämän puun, "Rauhan tyyssijan", kehä on tehty 0.9 mm mustasta rautalangasta ja runko valmiista koristeoksasta. Puun somisteina vanha korvakoru ja tyttäreni rannekoru, Puuta voi pitää niin seinällä kuin ikkunassakin.

 Elämän puu, "Aarre".  Aarteen kehä on tehty 0.9 mm mustasta rautalangasta ja runko valmiista koristeoksasta. Puun juureen kätkettynä aarteena korvakoru, kirpparilöytö. Puuta voi pitää niin seinällä kuin ikkunassakin.


Tämä bonzaipuu on tehty  0.9 mm mustasta ratalangasta. Hedelminä  punaisia ja puunvärisiä puuhelmiä sekä helmiä. Puun on asetettu laakealle kivelle.


 Elämän puu "Uusi päivä" on tehty 0.9 mm mustasta rautalangasta. Hedelminä akryylihelmet. Puuta voi pitää niin seinällä kuin ikkunassakin. Myyty:))


Elämän puu "Valo" on tehty 0.9 mm  mustasta rautalangasta. Hedelminä erivärisiä akryylihelmiä. Myyty:))

Enkelit


Suojelusenkelin vartalo on tehty harmaasta 1 mm teräslangasta ja siivet 0.5 mm kultalangasta.


Sydänenkeli on tehty 0.7 mm mustasta rautalangasta. Mekkona akryylihelmet.


Enkelikuoro on tehty 0.7 mm mustasta rautalangasta. Enkelit voidaan asettaa myös riippumaan. Myyty:))


Enkeli on tehty harmaasta 1 mm teräslangasta. Siivet verkotettu 0.5 mm kultalangalla. Mekko on kierretty kaulakorusta.


Suojelusenkeli  "Sydän" on tehty 1 mm teräslangasta, mekko 0.5 mm kultalangasta. Sydän rannekorusta.

AmppeliAmppelikaari on tehty 0.7 mm mustasta rautalangasta. Punaiset ja vihreät helmet on kiinnitetty 0.5 mm kultalangalla. Amppelikaari on kaunis myös ikkuna tai peili koristeena.
Alla olevassa kuvassa amppelikaari kiinnitettynä kukkakoriin. Myyty:))


2 kommenttia:

  1. Sinulla on tosi taidokkaita rautalankatöitä. Itsekin olen jotakin pientä värkkäillyt helmistä ja rautalangasta, joten nämä hienot työt kiinnostavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kun piipahdit tälläkin puolella Oranssin Punainen. rautalangasta on tosi hauskaa väännellä kaikenlaista. pääsisäiseksi moni hankki ovikranssiksikin rautalankatyön.

      Poista