torstai 6. joulukuuta 2012

Valokuvatorstai 267. haaste

Valokuvatorstain haaste on Suomen 95 vuotta kestäneen itsenäisyyden inspiroimana sana VOIMA.

Voimani lähteet.

28 kommenttia:

 1. Tässä voiman lähteessä on vinha perä, sanoisi äitini..

  VastaaPoista
 2. Kaunis voiman ja tasapainon lähde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kotomaamme kaunis kesä, taivaan sini kaartunena yllämme, on monelle ehtymätön voiman lähde

   Poista
 3. Upea maisema antaa varmasti luomisenvoimaa. Rannalla istuissa mieli on avoin monille mahdollisuuksille. Oikea voimanlähde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olet oikeassa AINA, Helmin kanssa saan istuksia riittämiin rannalla, kova uimarikoira kun on, ja sitä en todellakaan harmittele yhtään, monen monituiset aatokset saavat virrata vapaasti

   Poista
 4. Tämä on monen suomalaisen voiman lähde. Upea kuva! Pikkukuvat herkistävät katsojankin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin uskon minäkin, luonto on hyvin tärkeä monelle ja hyvä niin, koska se on kaikkien ulottuvissa ainakin jossain määrin. mietin pitkään voinko laittaa pikkukuvia lainkaan, en vain keksinyt mitään muuta tapaa ilmaista sitä, miten tärkeitä voimanlähteitä minulle ovat olleet ja yhä ovat omat jo edesmenneet vanhempani sekä oma perheeni, jota kuvaa neljä kivistä sydäntä (oman sydämeni siirsin syrjään kuvauksen ajaksi)

   Poista
 5. Ehdottomasti suomalaiselle yksi suurimmista voiman lähteistä! Kaunis kuva!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. olen kesä ihminen, tarvitsen paljon valoa
   kiitos Ari!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. kuva on talasrannastamme, lapsena uimme taustalla näkyvään saareen herkuttelemaan metsämansikoilla:))

   Poista
 8. Näistä maisemista on ammennettu voimaa satoja vuosia jopa tuhansia. Luonto on kaunis ja tasapainottava voiman lähde.

  VastaaPoista
 9. Tässä maisemassa sielu lepäää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin lepää! oleilen usein rannassa käydessämme juuri tämän lepän katveessa, silmä lepää maiseman kauneudessa

   Poista
 10. Perisuomalaista näkymää. Olisi kiva tietää kuinka moni suomalainen lataa omia voimia vastaavanlaisissa maisemissa? Itsekin kuulun tähän joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskompa ettemme ole mitenkään harvinaisia, punainen tupa ja perunamaa järvenrannalla on osa identiteettiämme

   Poista
 11. Voimaantuminen on muotisana ja sen yhteydessä mainitaan mielestäni aina luonto. Yleensä kesäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kuulin käsitteen voimaantuminen (empowerment) ekaa kertaa -90 luvun lopulla, kun samassa seminaariryhmässä yksi opiskelutoverini teki käsiteanalyysin siitä. nykyisin toden totta käsite on noussut eräänlaiseksi muotisanaksi, joskus sitä käytetään mielestäni aivan oudoissakin yhteyksissä. Ihmisen erkaantuminen luonnosta on johtanut monen moisiin ongelmiin nykypäivänä, ehkäpä todellisuudesta vieraantumiseenkin. Tarkoitan tällä sitä, että ihminen vieraantuu todellisuudesta, kun kaikki on tavallaan liian valmista. Luonnonmukaisemmin elettäessä tai ainakin jollainlailla luontoon kosketuksissa ollessaan ihminen tekee asioita enempi käsillään ja se, jos mikä, voimaannuttaa ihmistä.
   ps kiva kun kävit Ilonan värimaailmassa Liisa, tervetuloa toistekin:))

   Poista
 12. Kaunis maisema, muuta en osaa sanoa kun ei ole mökkiä ja rantaa eikä kalasta eikä ui niin ei tiedä tuosta voimaannuttavasta voimastakaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvin moninaiset ovat voimiemme lähteet, niin henkisten kuin fyysistenkin voimien. yksi istuu rannalla toinen vastakkaisella, yksi narraa sinttejä rantakivillä toinen pakastealtaan reunalla, yksi virittelee tulia saunanpesään toinen napsauttaa fortumia päälle, yksi ui kohti kuutamonsiltaa toinen suihkii edes taa 25 metriä altaassa, yksi kuvaa tuulivoimaloita toinen tuulimyllyjä. jokaisella on omansa, mikä sinulla?

   Poista
  2. Hyvä kysymys johon en osaa yksiselitteistä vastausta edes antaa, ehkäpä läheinen ystävä, lapset ja lastenlapset, valokuvaus, linnut ruokintapaikalla, kuntosali kerran viikossa ja pienet kävelylenkit muulloin ja tietysti luonto, tykkään niin kesästä kuin talvestakin, syksystä ei oo niin väliä juu:)

   Poista
  3. no, johan tuossa tuli koko ritirimpsu voimaantumisen lähteitä, ois vaik muille jakaa, varsinkin niille, jotka mökissään möllöttää päivät pääksytysten;))

   Poista