lauantai 29. joulukuuta 2012

Pakkanen kiristyi uudelleen

Yöllä kirkastui ja pakkanen kiristyi niin, ettei tänään pääse lumiukkoja tekemään, lenkille siis porukalla. Suunnistimme jokivarteen, Helmillä on paljon ihania hajuja haisteltavana aina alkumatkasta.
  Jo sillalta näimme, ettei joenvarressa ole ollut joulun aikaan muita kulkijoita. Odotettavissa siis aikamoista rämpimistä umpihangessa, mut sehän on vaan hyvää kuntoilua.
 Talventörröttäjät muodostavat kauniita kruunuja siniharmaata taivasta vasten. Joki on vielä auki koskipaikoista. Helmin kanssa pitää olla varovainen, ettei se innoissaan menisi sulaan ja kova virta veisi sitä jään alle.

Eilinen suojakeli oli nostanut veden jäälle ja öinen pakkanen jäätänyt sen uudelleen. Rannalla paksumman lumikerroksen alla oli vielä aivan sulaa, joten sai tarkasti katsoa ylityspaikan säästyäkseen kengien kastumiselta.
Edessä jyrkkä nousu ja paksu hanki. Tarkasti Helmi astui isännän askeljälkiin. Helmin remmi oli hyväksi avuksi, sen avulla isäntä avitti minua nousussa.

Rinteen keskivaiheilla oli hyvä hengähtää ja nauttia kauniista maisemasta joki ahteille.
13 kommenttia:

 1. Talventörröttäjät ovat kuvauksellisia. Kauniita kuvia otit lenkillänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosi on, pikku pokkarini on ihan ok. eka kamerani -70-luvulla oli canonin järjestelmä- kamera, edelleen se on tallella. tämä digi-kuvaus on vain niin helppoa ja halpaa. tosin viime viikkoina on useamminkin tullut mieleeni, josko kokeilisi uudelleen valokuvien kehittämistä itse...

   Poista
 2. Upea kuvasarja jokivarresta! Minulle joki merkitsee paljon, koska lapsena asuin niin kauan joen mutkassa myllyn takana. Asuin oikeastaan aika lähellä teitä, en sentään saman joen äärellä, vaan noin parinkymmenen kilometrin päässä, tai ehkä vähän enemmän, mutta blogistanian mittakaavassa se on aika lähellä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mehän ollaan oltu sit lähes naapureita;) itse vietin lapsuuteni lähellä järveä, siksi vesi on minullekin tärkeä elementti. voin kuulla kosken pauhun ja lintujen kirkumisen keväisin veden ollessa korkeimmillaan pihaamme asti. Retkeilemme paljon lähiympäristössä, vanhat myllyt ja kosket ovat aina kiinnostaneet meitä. lähin on Ahtialan mylly, jolle tuosta kuvassa näkyvästä mutkasta ei ole enää kilometriäkään matkaa. tosin vanha mylly ja siltakin on jo hävitetty, vain vanha talousrakennus ja talo seisoo edelleen törmällä. myös Linkankoski Märyssä ja Latokartanonkoski Perniössä ovat kauniita retkikohteita. Kummassakaan ei ole enää valitettavasti myllyä jäljellä.

   Poista
  2. Minäkin aloitin järven rannalta, mutta olin silloin niin pieni, etten paljoa muista siitä ajasta. Sen muistan, että uimaan opin jo silloin ja vesi houkutti aina.
   Latokartanonkoskesta olen kuullut, että se on komea keväällä ja siellä asustelee koskikarakin keväällä jonkin aikaa. Sinne olen suunnitellut retkeä, mutta vielä se on jäänyt.

   Poista
 3. Ihanan kumpuilevaa joki maisemaa. Meillä pakkanen heitti juuri kuperkeikkaa, parissa. tunnissa sää lauhtui yli 10 astetta. Mikä kirjasin sinulla on käytössä? Kivan näköistä tekstiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joki ahteet ovat todella kauniita ja kuvauksellisia. jopa vuoden valokuva on kerran otettu näiltä seuduilta, kuvia on ollut myös avotakassa ja muutama vuosi sitten vanhalla sillalla kuvattiin mainospätkiä silloiselle subtv:lle.
   illasta täälläkin pakkanen laski, saas nähdä päästäänkö suojanpuolelle ja lumiukkojen tekoon huomenna.
   värjäri kun olen ja rakastan aurinkoa, niin käyttämäni kirjasin on Sunshiney. nuoret pitävät sitä epäselvänä ja hankalana lukea, mut en halua muuttaa sitä, todella kiva kun sinäkin pidät siitä:))

   Poista
 4. Ihania huurteisia kuvia. Eilen ajellessani töistä ihailin myös maisemia ja suunnitteline kuvaamista. Pitäisi tarttua hetkeen, sillä tänään se on jo liian myöhäistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. älä huoli Susu, viimeistäin ensi viikolla taas Pakkas Herra paukkuu ja puut saavat pukeutua huurreasuihinsa, pidä vain kamera latauksessa:))

   Poista
 5. Kaunis talvikuvasarja. Aina pitää liikkua ja ulkoilla. Sillä pysyy kunto kohdallaan ja keuhkot auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta, Helmi kyl huolehtii siitä, et tulee liikuttua säällä kuin säällä:)

   Poista
 6. Onpa kauniita talvimaisemia :) Mukavaa loppuvuotta sinulle !

  VastaaPoista