perjantai 7. joulukuuta 2012

Pehmeää, pistelevää & taipuisaa


Aamu valkeni kovin suppuraisena, joten pitkitin lenkille lähtöä. Odotellessani ilman paranemista kudoin kaulahuivin Alman Puodista ostamastani Wendy frills langasta. Tein aiemmin jo yhden näin kapean ja pitkän huivin, se on aikaskin hauska kietaista kaulan ympärille muutamaankin kertaan, pituutta kyllä riittää. Tämän huivin tein sunnuntaina Salon vpk-talolla pidettäviin joulumyyjäisiin.
Lopulta Helmi pääsi odottamalleen metsälenkille. Kulkiessani taittelin havuköynnöstä varten pikkuisia kuusen oksia polkujen varsilta. Satumetsäni polkuja kuljetaan niin vähän, että kuuset tuppaavat valtaamaan kaikki polunvarret, mikä hankaloittaa kulkemista varsinkin märällä kelillä.  Tarvitsin melko pitkää, mutta ohutta köynnöstä verannalle. Päädyin tekemään sen rautakettingin ympärille, missä oli valmiiksi kiinnitettynä myös teräsvaijeri. Vaijerin avulla köynnös oli helppoa kiinnittää valmiina paikoilleen. Vanhat kulahtaneet ratsastushanskat on käyttökelposet havutöissä, ovat mukavan ohuet, mutta silti havut eivät pistele läpi. Olen sitä rotua, joka haluaa tehdä kaikki  hommelit paljainkäsin. Havujen käsittelyssä minäkin pidän ihan mieluusti käsineitä.
Illan hämy pääsee aina yllättämään, joten siirryin sovinnolla sisäpuuhiin. Väänsin rautalangasta kaksi kukkakoriin kiinnitettävää  amppelia "päivystäessäni" pikku puodissani. Helmi oli tyytyväinen, kun oli päässyt pitkälle metsälenkille ja makoili jaloissani nautiskellen aina välillä emäntänsä rapsutuksista. 10 kommenttia:

 1. Aivanhan tässä silmät sokaistuu, kun töitäsi katselee. Tuo huivi on HIENON värinen ja rauralanka jutut sopivat amppeleihin ja jouluun. Vielä sävysävyyn kukkien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Aina, piipahdin luonasi aamukahvilla! Pidän itsekin huivin väreistä paljon, löysin minulle uuden Midara Luxury langan uudesta salolaisesta lankakaupasta. Lanka oli tosi miellyttävää kutoa, varmaankin siksi, että siinä on 20 % villaa, loput akryylia.
   Noita rautalanka amppeleita on tosi mukavaa tehdä, oli ihan pakko käydä eilen kukkakaupassa:))

   Poista
 2. Kuusen oksista punottu köynnös on juhlavaa ja kaunista, pidän siitä tosi paljon. Yhteen aikaan tein itsekin verannalle sellaisen. Nyt verantaa on muutettu sen verran, että tarvittaisiin liian monta metriä, eivätkä ranteet oikein tykkää siitä hommasta.
  Sinulla on aina menossa jotain kaunista :-) Onnea myyjäisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Uuna onnen toivotuksista!
   en itsekkään ole varmaan vuosikymmeneen itse tehnyt havuköynnöstä, nyt innostuin kun isäntä ehosti verantamme muuten niin kauniiksi.

   Poista
 3. Toivottavasti saan tästä postauksestasi havukranssi-inspiksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyl maar saat ja viimeistäin sit, jos innostut käymään jossain joulumyyjäisissä,siellä on toinen toistaan kauniimpia malleja kranssien tekoon:))

   Poista
 4. Oikeen rupeaa sormet syyhyään, niin kauniita ovat askartelusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sehän on mukavaa, käsityöt on yksi hyvä tapa selättää nämä vuoden pimeimmät päivät. eiku lanka ostoksille vaan, joko kovien tai pehmeiden lankojen sillä ei niin väliä:))

   Poista
 5. Katajanoksia on minullakin pussissa valmiina terassilla, on rautalangat ja katiskaverkkokehikot viime jouluiset, kyllä täälläkin pikku hiljaa.
  Sinä olet ollut tosi ahkerana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et usko miten olen turhaan etsinyt palloverkkoja, kun joku ihana ihminen männä vuonna toi tuliaisiksi kaksi kaunista havupalloa!

   Poista