maanantai 26. marraskuuta 2012

Värikollaasi 102 Mieleni minun tekevi


viikon väri

Nähdessäni viikon värin, Lipstick red, mieleeni tuli heti kirppikseltä löytämäni vanha kirja MIELENI MINUN TEKEVI askartelun ja kokeilun keräilyn ja retkeilyn sekä eri harrastusalojen PIKKU JÄTTILÄINEN, toimittanut Yrjö Karilas, WSOY, 1957. Muut kuvat ilmaisevat sitä, mitä parhaillaan  mieleni minun tekevi.


17 kommenttia:

 1. On taottava kun rauta on kuumaa, eli kun vesi on kuumaa ja luonnon väriaineet joukossa, sinne vaan langat joukkoon. Hienoa tulee, kuten kollaasistakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hiffasit ajatukseni! tällä kertaa tein kollaasini ennen kuin kiertelin katselemassa muiden, taidan tehdä näinpäin toistekkin. kiitos kehuistasi:))

   Poista
 2. Uutta vuotta kohti uteliaana ja iloa täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sinä sen sanoit SusuPetal, itse en sitä noin hokannutkaan, kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. Ilona, kaunis kollaasi. Keskimmäinen kuva mystinen. Ilotulitustako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukava saada palautetta, kiitos! keskimmäisessä kuvassa olen kuvannut ämpärissä olevia aronianmarjoja ja muokannut kuvaa picasassa neonväriseksi saadakseni haastevärin esiin. kuvan molemmin puolin olevat kuvat on ilotulituksesta
   Anna, kiitos vierailustasi ja tervetuloa uudelleenkin.

   Poista
 4. Kuumaa rautaa ja iloista räiskettä. Keskimmäinen kuva on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuvan kuumarauta eli hevosenkenkä asettuu tosi hyvin paikoilleen kavioon ja pysyy paremmin paikoillaan kuumakengityksessä. aika harvoin nykyään tapaa kengityssepän, joka käyttää kuumakengitystekniikka. ammoisina aikoina kyläsepät kengittivät juur tällä tavoin työhevoset. nykyisin suuri osa hevosista vaikuttaa jotenkin hermostuneemmmilta, säikyiltä, osa säikkyy kuumakengityksessä tulevaa savua. oma polleni ei ole millänsäkkään, kun sitä kuumakengitetään ja onhan se toki värjärin pollena savuunkin tottunut;))

   Poista
  2. ps tervetuloa Sirpa blogini lukijaksi

   Poista
 5. Hieno liike-efekti tuossa keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on totta, täytyy vain tunnustaa, et sain sen esiin vasta kuvaa muokaten picasassa

   Poista
 6. Mukavasti löysit kuvat ja aronian marjat tuottaa myös kunnon ilotulitukset...

  VastaaPoista
 7. paikallisen tavaratalon ilotulitus toi iloa näihin syyspimeisiin iltoihin, onneksi taas alkamassa täyden kuun aika, näkee paremmin kävellä tääl mailla mis ei ole katuvaloja

  VastaaPoista
 8. Pimeässä värien iloittelua, hieno kontrasti.
  Lunttasin tuon keskimmäisen "ilotulituksen", onkin aroniamarja.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joskus pitää hiukan kikkailla et saa halutun värin esiin;))
   kiva kun kävit kommentoimassa Liplatus

   Poista
 9. Se näissä kollaaseissa on kivaa, että voi muokata ja inspiroitua vaikka mistä. Ilotulituksen tunnistin, mutta hevosenkenkää en heti arvannut. En minäkään koskaan käy katsomassa muiden kuvia ennen omiani, ettei vaan tartu toisten idea ja tulee matkineeksi tahattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mieltä, kollaaseja on tosi mukavaa tehdä. kovinkaan moni ei varmaa ole nähnyt punaisena hehkuvaa aitoa hevosenkenkää.
   kiva kun pistäydyit!

   Poista