lauantai 18. toukokuuta 2013

Työleiriläisten päivä, ei paha ollenkaan

Winebridgen ikkuna pukeutui kesäasuunsa. Pieni kierros pihamaalla tuotti kauniin kuvasadon. Kylätien varressa kukkivat kevätesikot (Primula veris) ja hämyvuokot (Anemone nemorosa), valkovuokon sinertäväkukkainen muunnos. Hämyvuokko on ihanteellinen maanpeittokasvi metsäpuutarhaan, se viihtyy puolivarjossa jopa varjossa. Narsissit ovat suurimmaksi osaksi vielä nupuilla. Vanhassa kivijalassa kukkivat kevätkaihonkukat (Omphalodes verna).
Kitketty raparperipenkki sai pienen kompostilisän. Mieli tekisi kovasti raparperipiirakkaa, mut leivinuunia ei tullut lämmitetyksi tänään, isäntä teki eilen lanttukukon uunissa ja minä pöhkö en laittanut samalla piirakkaa uuniin! 
Lanttukukon voimalla isäntä on koko päivän sahannut syksyllä kaadettua pihakoivua polttopuiksi. Hakettimella oksat silputaan oivaksi katteeksi pensaille.
Huilitauolla kävimme Helmin kanssa keinumassa naapurin puutarhakeinussa. Täällä on jo melko paljon itikoita, joten Helmi piehtaroi alvariinsa päästäkseen eroon inisijöistä ja turkki on sitten sen näköinen.

14 kommenttia:

 1. Tulipa ikkunasta nyt oikein soma. Komeat raparperipuskat, se ensimmäinen piirakka maistuukin niin hyvälle.
  Teillä on näköjään aurinkokin paistanut, täällä vasta illan suussa vähän näyttäytyi.

  Mukavaa huomista päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ränsistynyttä kauneutta ja niin paljon muistoja. nam nam piirakkaa:) kuva Helmistä on hieman feikki eli otettu jo edellispäivän kyläreissulla, eilen kun ei ollut kamera mukana. kuvien ottaminen hankalaa, kun uudenkin pokkarini objektiivi jumittaa! täälläkin oli pilvistä koko päivän ja yöllä mahtava ukonilma! sadetta olin toivonutkin kylvöksilleni. Heleää Helluntaita myös Sinulle:))

   Poista
 2. Ihana ikkuna ja verho siinä!
  Raparperipiirakka vasta hyvää onkin ja varsinkin niistä ekoista raparpereistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta, mul tuppaa kyl kesän ekat paistokset hieman kärventymään, ennen kuin totun talven jälkeen leivinuunilla paistamaan. no kaikki tulee aina kuitenkin syötyä;)

   Poista
 3. Kaunista, ihana ikkuna ja valloittava Helmi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinhän sitä sanotaan, et kauneus on katsojan silmissä. Helmi on innokas keinujakin!

   Poista
 4. Upea ikkuna kukkien keskellä.
  Onpas mahtava raparperi, voi noista lehdistä saisi hyviä muotteja laattojen tekoon :)

  Hyvää helluntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viime kesänä tein eka kerran betonilaattoja raparperinlehtimuotteihin. aikomus olisi tehdä lisääkin, jos vain sementtiä jää yli muuraushommista. Kiitos Anneli, tänäin oli todella kesäinen päivä, lämmintä riitti täälläkin:)

   Poista
 5. Kiva kun kerkiät postailla kaiken kiireen lomassa! Tännekin sitä sadetta odottelen niin malttais rauhottua koneelle:) Helluntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. päivittelen blogia kuunnellessani lätkämatseja, ei ihan turhaan sekään aika kulu;) onneksi täällä satoi viime yönä, kasvimaa olikin jo veden tarpeessa. ukkoshaudetta ilmassa, myös tulevaksi yöksi on luvattu ukkosta.

   Poista
 6. Aikamoinen puutyömaa teillä menossa. Meillä oli pöllien halkomisessa apuna klapikone, vaikka siitäkin meinasi tehot loppua tyystin oksaisissa pölleissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. klapikoneesta isäntäkin haaveilee, noihin runkoihin ei siitä kylläkään olisi mitää apua.

   Poista
 7. Puuhaa piisaa ja niin kauan, kun se on kivaa, se ei maistu puulle, vaikka sitä olisi miten paljon.
  Puhkesi hiirenkorvat jo tännekin. Viikonloppu oli niin lämmin, että sai ihmeitä aikaan, vaan ruohoa ei ole vielä.
  Vanha navetan ikkuna on taas sievä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sopivasti kun tekee, niin tekemisen nautinto säilyy:) eilen täällä puhkesi tuomi kukkaan, sen huomasin ensiksi pihamaalla tuoksusta. pitää välillä vähän hupaillakkin, katottomassa kivimuurissa somistettu ikkuna!

   Poista