perjantai 31. toukokuuta 2013

Näen ensimmäisenä aamulla

Stiina heitti blogissaan Puhutaan pensselillä, viitotaan virkkaamalla hauskan kysymyksen Mitä näet aamulla ensimmäisenä? Tässä minun ikkunanäkymäni makkarin ikkunasta.
Rappuja alas tullesani näen myös takapihalle.
 Kasvihuoneella odottaa päivän työt, taimien kouluttaminen jatkuu edelleen.

Mukavaa kielojen ja sireenien tuoksuista viikonloppua itse kullekkin hyvät lukijani
suosikoon kauniit ilmat juhlijoita:))24 kommenttia:

 1. Ihanat aamunäkymät sinulla :)

  VastaaPoista
 2. Sinullakin on ruuhkaa kasvihuoneessa! Kauniit maisemat ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paljoa ei vieläkään helpottanut, vaikka istutin toista sataa tiikerinkaunosilmän tainta ulos tänään! täällä riittää avaria peltomaisemia, joen uoman vuoksi maisema on kuitenkin mukavan kumpuilevaa, ei pelkkää tasaista plänttiä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. olemme rakentaneet sen ylijäämä tarvikkeista, vain kattolevyt ja tuuletusikkunoiden pumput on ostettu. vanhat puiset ikkunanpokat ovat kestäneet hyvin, nyt jo yli 10 vuotta. kunhan saan kaikki taimet istutettua ulos, mahdon taas juomaan aamukahvini myös kasviksessa!

   Poista
 4. Hieno rauhallinen aamunäkymä :-)

  Sinulla on suuri kasvihuone täynnä mielenkiintoisia kasveja. Minulla on pieni kasvihuone ja vain muutama kasvi, mutta kurkut ovat jo vyötärölleni asti ja täynnä kurkunalkuja, myös tomaatit kukkivat kovin. Kesäkurpitsat oli pakko jo istuttaa ulos, kun eivät mahtuneet olemaan sisällä.

  Oikein hyvää viikonloppua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nautin siitä joka aamu:)) ei minunkaan ole suuruudella pilattu, vain 10 neliön, mut kaikki olennainen sinne mahtuu. aiemmin minulla oli 15 m pitkä muovihuone ja sitä ehkä nyt hiukan kaipaan, kun olen alkanut kasvattamaan näitä värikasveja itse. tomaatintaimet olen myös itse aiemmin kasvattanut, nyt oli muuta niin paljon, et ostan pari tainta viikolla, kunhan saan hiukan tilaa kasvikseen ensin. kurkuntaimeni ovat kyynäränmittaisia eli pääset paljon aiemmin nauttimaan omista kurkuistasi!

   Poista
 5. Pakostakin päivästä tulee hyvä, kun noin upean aamunäkymän näkee heti herättyään.
  Joko kärhö on ehtinyt kukkia?
  Kiitos, siellä taitaa vielä olla kielontuoksua viikonloppuna, täällä tuoksuttelen jokivarren pajujen hienoaromista tuoksua. Aiemmin en ole huomannutkaan, että paju kukkiessaan tuoksuu hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta, ja työhuoneeni ikkunasta näen taas joen toisella puolella olevan naapurin hepat laitumella! kärhössä oli ollut vain muutamia kukkia reissumme aikana, jostain syystä se ei kukkinut nyt kunnolla. saas nähdä kukkiiko toinenkaan sit elo-heinäkuun vaihteessa. enpä ole minäkään kiinnittänyt huomiota, et kukkiva paju tuoksuisi. pihassa on parhaillaan ihana kielojen ja sireenien tuoksu:))

   Poista
 6. Sinulla on upeat näkymät heti aamusta. Se inspiroi varmasti päivän askareisiin. Tämä kesä kun tulla hurahti ilman kevättä välissä, niin on paljon kerittävää. Päivät menevät kuokkiessa ja kouliessa. Mutta mitä se kesä muuta on, kuin lämpöä ja kasvua. Kivaa viikonvaihdetta ja upeita aamuja :-)

  VastaaPoista
 7. Ihanan rauhallinen aamumaisema !
  On sinulla taimia, huh, huh :)
  Minä istuttelin tänään ostokukkia.

  Terkut täältä lomalaiselta joka NAUTTII ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lomalainen on lomansa ansainnut, siis nauti:)) suurin osa on värikasvien taimia, mut toki suuhun pantavaakin kasvata, mukava on jo hakea salaatit, tillit ja persiljat omasta kasviksesta ja yrttejäkin jo piisaa kasvimaalla, niin hyvin talvehtivat.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. kasvihuone on pihan koristus ja tuikitarpeellinen taimikasvatuksessa, minä nukun siellä usein myös pikku päikkärit lepolassessa taimikasvatuskauden loputtua;)

   Poista
 9. Oi ihana, sä saat katsella kauas! Kauniit on näkymät. Iloista viikonloppua, Ilona! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siinä silmä lepää ja ajatus saa siivet, kiitos Tiikerimaa;)

   Poista
 10. Sulla on messevät maisemat ikkunoistas. Kyllä kelpaa herätä virkkuna uuteen päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viljavainiot ovat todella mieleeni, olen ymmärtänyt et itsekkin asustelet ison pellon lähettyvillä:)

   Poista
  2. Juu, peltomaisema näkyy olkkarin ikkunasta. Vaikka meillä on monta naapuri, niin ei tarvitse katsella kenenkään ikkunoita. :D

   Poista
 11. Olipa kiva nähdä sinun maisemasi! Hiukan suoremmat on pellot siellä, kuin täällä Keski-Suomen perukoilla. Suomi on joka nurkaltaan näkemisen arvoinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. idea oli hauska, kiitos siitä Stiina;) aluksi nämä avarat vainiot tuntuivat kovin vierailta, olenhan tottunut lapsuudessa pieniin peltotilkkuihin, kuten sinäkin.

   Poista