keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Riemukas kotiinpaluu Ranskanmaalta

 
Helmi ei tiennyt miten päin olisi pyörinyt nuorten astuessa ulos autosta. Asiaa riitti jos jonkinmoisen vikinän ja vinkunan muodossa, ei siitä iskäkään selvää ottanut;) Hiukan rauhoituttuaan Helmin naamasta loisti tyytyväisyys, rakkaat laumanjäsenet ovat palanneet koko kevään kestäneeltä matkalta kotiin.
Pienen lepohetken ja toivotun kesäkeiton jälkeen lähdimme porukalla iltalenkille. Nuoret saivat nauttia matkansa ansiosta kahdesta keväästä, ensin ranskanmaalla ja nyt kotimaassa. Kertoivat loppu viikosta olleen erittäin kylmää, + 4 C, nyt naama oli yhtä hymyä, sai kulkea t-paidassa, lämmin kesätuuli liehytteli hiuksia ja kaunis luonto ympärillä!
 
 

Tuttua koivukujaa kulkiessa saimme ihailla sireenien, omenapuiden, hevoskastanjoiden ja koristeomenapuiden mahtavaa kukintaa. Ilma täyttyi ihanista tuoksuista. 
 
Metsän rauha ja pehmeät polut kutsuivat kulkijaa. Metsän reunassa oli hyvä pysähtyä vetämään henkeä ja ihailemaan kauniita peltomaisemia. 
Kotipihan sireenitkin aloittivat kukinsa juuri parahiksi, aivan kuin nekin olisivat halunneet juhlistaa nuorten kotiinapaluuta:))

14 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis tuo toinen kuva ylhäältä! Mikä tämä kukkija on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on purppuraomenapuu MALUS 'KIRJAILIJA', erittäin suurikukkainen koristeomenapuu. Mistä moinen nimi? Alun perin mahdollisesti Venäjältä tuotu lajike on otettu lisäykseen Kirjailijanpuistosta Töölöstä ja Kiskonpuistosta Ruskeasuolta. Naapuri istutti tien molemmin puolin viime kesänä rivin purppuraomenapuita, Kirjailijaa ja toisena lajikkeena MARJATTAA, siinäkin on tummanliilanpunaiset kukat. Marjatta on myös kotimainen purppunaomenapuu, peräisin risteytyksestä, jossa emona oli hyvin kestävän marjaomenapuun ja marjaomenapensaan risteymä. Pölyttäjä oli jokin punakukkainen puolalainen koristeomenapuu. Kujanteesta tulee varmaan upea muutaman vuoden kuluessa, saan nauttia siitä jo nyt makuuhuoneen ikkunasta:)

   Poista
 2. Iloinen hetki kaikille, luontokin pukeutui parhaimpiinsa.

  Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit päivät ovat nyt todella hellineet meitä kaikkia:)) on ollut mukavaa puuhastella yhdessä puutarhassa ja nuoret ovat lenkityttäneet Helmiä.

   Poista
 3. Kahden kevään vietto peräkkäin tuntuu tosi mukavalta. Ja mikäs on palatessa näihin maisemiin, tunnelmiin ja tuoksuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kerrassaan ihanaa, luonto on juuri nyt kauneimmillaan täällä:))

   Poista
 4. Mikä se ylhäällä oleva pinkki kukkija on? Tosi kaunis. Oli varmasti ihanaa saada "lauma" kokoon! Kauniita kuvia ja maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kurkkaa vastaustani mamalle, kyseessä purppuraomenapuu Kirjailija. olen todella iloinen, et nuoret ovat taas kotimaisemissa ja vaihto oli sujunut mukavasti, ehtivät toukokuussa reilatakkin viel pitkin ja poikin Keski-Eurooppaa:))

   Poista
 5. Sinulla on kyllä oikein kukkaparatiisi ympärilläsi !
  Ihania ja tuo huumaava tuoksu esim. sireenistä. Tänään nimittäin haistoin ja hyvältä tuoksui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaikka asumme maalla, niin täällä on ihan lähellä muutamia taloja ja todella kauniisti hoidettuja puutarhoja:) naapurin valkoise sireenitkin jo availevat kukkiaan, meillä niin varjossa, et ehtii kukkaan varmaan vasta loppuviikoksi, violetit sireenit jo gtäydessä kukassa ja pihassa on ihana tuoksu. Meillä kasvoi aiemmin iso poppeli ihan pihassa, itse asiassa se muodoti pihaamme katon! istuin usein sateen jälkeen rappusilla ihastelemassa poppelin makeanimelää tuoksua, sitä tuoksua jäin kaipaamaan:))

   Poista
 6. Nyt pitää nauttia, harvoin tällainen kevät on. Ja kiva kun sait matkalaiset kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toukokuu on ollut todella kaunis ja ihmeellisen lämmintäkin, kyl meidän kelpaa:))

   Poista
 7. Kyllä on Suomen suvi kaunis ja se välittyy kuvistasi upeasti, samoin kuin Helmin riemukin! Tuo suomalainen peltomaisema - sitä on kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samoin ajattelen itsekkin, kynnetty, hankmottu, oraalla oleva pelto keväällä ja syys- kesästä viljan heilimöinti ovat nautinnollista katseltavaa, johon en kyllästy koskaan!

   Poista