keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Uimareissu ja vähän kasvimaa touhujakin

Meillä on reilu kilometri matkaa talasrantaan, jo talastielle käännyttäessä Helmi hoksaa minne ollaan menossa ja hän ei tahdo karvoissaan pysyä! Koko loppumatka on melkoista hohotusta ja läähätystä, niin innokkaasti Helmi odottaa uimaan pääsyä. Rantaa päästyään Helmi syöksyy suoraa päätä järveen, ei siinä emännän tavoin tassulla koeteta onko vesi kylmää vai ei;)
 Emännälle vesi oli vielä tänäänkin aivan liian kylmää, joten Helmi sai uida ihan yksin. Voi sitä riemua, välillä otetaan uutta vauhtia rannan kautta ja sitten taas vesi roiskuu Helmin pulahtaessa uudelleen järveen.
Iso paju on kaartunut veden päälle, sen kanssa Helmillä riittää työmaata koko kesäksi. Helmi nyhtää oksia irti puusta ja kuljettaa niitä uidessaan muutaman kierroksen ennen kuin tuo rannalle. Samalla tavoin hän nyhtää myös kaislikkoa eli Helmi on oiva työkoira rantojen perkuuseen.
Vesi on vielä niin kylmää, että rajoitamme Helmin uintiaikaa. Nyt sai polskia reilun ½ tuntia ja sitten komento lopettaa. Turkin kuivaaminen käy mukavasti nurmella piehtaroiden.
Helmiä hiukan tuppasi harmittamaan, kun isäntä sai tehdä jotain mielenkiintoista ja hän ei saanut mennä mukaan. Häntä alhaalla katseli isännän touhuja, ihme ja kumma malttoi pysyä paikoillaan.
 
Näin vaarallisia asioita isäntä keräsi rantalepikosta, olisi Helmin tassuille ollut hupaa päästä mukaan tähän hommaan. Nämä ovat mökkiläisten ja muiden rannalla venepaikan omistavien jätöksiä, ei siinä paljoa pää pakota, kun moisia jälkeensä jättää! Isäntä koettaa aina kerätä roinat talaamme lähistöltä, jotta Helmi ja kukaan muukaan ei niihin loukkaisi itseään.
Talaalta tultuamme piti tehdä päivittäinen pihakierros. Verivaahterakin alkaa jo availemaan lehtiään, tuomessa on muhkeat kukkatertut, muutaman päivän päästä jo kukkivat valkoisenaan:)) Riippapihlaja on jäänyt muutamana keväänä leikkaamatta, joten ei ole nyt kovin edukseen. Ketunleivät kukkivat koivikossa, piti taas suukkiinkin laittaa muutama kirpakka leipä. 
 Pikkuinen potagerini alkaa olla käännettynä. Säilytin osan vanhoista pajutöistä, uusia teen vasta kesäkuulla, silloin tuon vasta myös esim ruukut paikoilleen.
Tänäin piilotin kilon istukassipuleja, hieman salaatin-, persiljan-ja tillin siemeniä multiin ja peittelin kylvökset harson alle piiloon. Harso suojaa salaatit myös pupujussikoilta. Eilen jaoin ison ruohosipulituppaan ja perkasin mäkimeiramipenkin. Paljoa en päivän aikaan saanut valmiiksi, mut sitäkin enempi nautin lintujen viserryksestä, käen kukunnasta ja ihanasta vihreydestä ympärilläni:))

20 kommenttia:

 1. Ompa hieno kuntokuuri tuollainen uintireissu.

  VastaaPoista
 2. Aika kauan Helmi pulikoikin kylmässä vedessä, hauskaa näytti hällä olevan.
  Kaikkea roskaa ihmiset jälkeensä jättävätkin, miksi on niin vaikeata tuoda pois se, minkä sinne viekin.

  Mukavaa puuhastelua luonnon helmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmille uiminen on himo, kesällä on välillä kova työ saada se lopettamaan, kun vesi on lämmintä. roskaaminen on tosi tylsää ja vaarallistakin. katseltiin viime viikolla telkusta ohjelmaa Tyynen valtameren muovilautasta. aivan käsittämätöntä ja miten monet eläimet sen takia kuolevat.

   Poista
 3. Samoja siemeniä ja alkuja on täälläkin laitettu maahan. Puutarhamandala alkaa löytää kasvinsa, kesäkurpitsat ovat vielä sentään kasvihuoneessa.
  Helmi on yhtä rohkea kuin siskosi pohjoisessa, sinne vaan kylmään veteen...huiii...
  Kevät on ihanaa aikaa, kaikki herää ja alkaa kasvattaa ensin silmuja sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olin aivan unohtanut mandalan, kiva kun muistutit, kävin heti kurkkaamassa aiheen ja sehän olikin kovin ajankohtainen. Helmi on uinnut jo pari viikkoa, varmaan systerikin, mut kun jäät estivät;)

   Poista
 4. Virkistävä päivä Helmillä ja emännällä. Joskus on mukavaa vain kuunnella lintujen laulua ja nauttia keväästä. Minä puuhailin vain ihan pientä, kaivoin voikukkia ja rönsyleinikkejä kukkapenkeistä sitten päiväkahvit huvimajassa dekkarin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuulostaa tosi mukavalta caijsa:)) kesäisin minäkin luin aiemmin paljon dekkareita verannalla, viime kesinä vähemmän. saas nähdä palautuuko lukuinto nyt, kun kirjastoautokin alkaa pysähtymään tuossa likellä.

   Poista
 5. Kyllä Helmi paljon kauemmin vedessä viihtyi, puolessa tunnissa olisin jo jäätynyt niille sijoille.
  Tuo roskaamisasia minua murehduttaa, ei todella tunneta vastuuta jos jätetään luontoon kaikki mikä kädestä tippuu.
  Sinulla on puutarha lupaavalla alulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmillä hivenen paksumpi turkki;) voi kunpa immeiset ymmärtäisivät sen, pari kesää sitten tytön kaveri polkaisi merenrannalla lasinpalaan sillä seurauksella, et jänne vaurioitui ja kaveri joutui leikkuupöydälle.
   Hiljaa hyvä tulee puutarha touhuissakin;)

   Poista
 6. Helmi-koirasi uintiretkestä tulee mieleen meitin Osku, joka eläessään myös rakasti pulikoimista rantavedessä, ei niinkään uimista. Osku seisoi joka päivä tuntikausia mökillä rantavedessä kaloja tuijottaen. Naapurimme järven vastapuolellakin tunnstivat meidät aikoinan siitä, että "ai, te olette se perhe, jonka koira seisoo aina vedessä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Osku:)) myös Helmin kaveri Tito ei niinkään halua uida, vaan kävellä rantavedessä niin et vesi juur ja juur ulottuu mahaan asti.

   Poista
 7. Täytyy minunkin todeta, että tämä maa on pitkä, niin suuri ero on tämän Koillismaan ja itäisen Hämeen kevään edistymisellä.Sinä pistät siementä maahaan ja täällä ratisee routa saapaan alla, vaikka lumet ovat likimain sulaneet, vain pohjoisen puolen rinteillä on, kuten meilläkin pihaojissa.
  Luonnon roskaamisessa ihmiset siellä ja täällä ovat samanlaisia. Itse yllätyin viim eretkellä, kun maastosta löytyi kymmenittäin energiageelipusseja, joita hiihtäjät ovat heitelleen hankeen tyhjennettyään ensin.
  Hyvä Helmi, siis oikeastaan hyvä Helmi ja minä, me tytöt, kun on käyty uimassa, eikä edes saunaa siinä hommassa tarvittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuulostaapa hurjalta, olis luullut et hiihtäjät sentään ovat sen verran luontoihmisiä et ymmärtäisivät viedä roskansa roskiin! tosta vois laittaa vaik hiihtäjälehteen pikkujutun, laitahan Erkki asialle;)
   kait sinä entisenä uimakoulunopena uimaan ehdit jo heti jäiden lähdettyä! Helmikin on toiminut houkuttimena muille koirille, mut melko huonolla menestyksellä.

   Poista
 8. Helmillä näyttää olleen kiva uintireissu! Sulla on iso kasvimaa. Siinäpä onkin kääntämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa vieressä Helmi taas norkkuu uimaan lähtemistä, joka päivä ei viel parane viedä. onneksi ei ihan koko alaa ole sentään talikolla tarvinnut kääntää;)

   Poista
 9. No en minä tuota vähättelisi, paljonhan kerkesit. Jännä aina nähdä toisten kasvimaita kun ne ovat niin erilaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kait sitä edelleen vertaa tekemisiään siihen, mitä nuorempana sai aikaiseksi. minustakin on tullut innokas puutarhablogien lukija:))

   Poista
 10. Kaikenlaista roskaa ihmiset tyrkkäävät luontoon. Helmillä näyttää olevan hauskaa vedessä. Koiran uintia katsellessa tekee jo itsekin mieli uimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. systerikin heitti talviturkkinsa jo eilen, itse odottelen viel kotvan vesien lämpenemistä.

   Poista