lauantai 11. toukokuuta 2013

Tapulit valmiit!

Päivän urakka valmis, isäntä ryhtyi lämmittämään saunaa ja Helmi tuli innoissaan hakemaan emäntää iltalenkille. 
Aamupäivällä oli ukkosta ilmassa ja pari kertaa oikein kunnolla jyrähtikin. Onneksi kova sade kesti vain lounastauon ajan ja päästiin jatkamaan taapelointia. Tämän komean tapulin tein alusta loppuun ihan itse, mistä olen sangen ylpeä:)) Ja nyt kutsu kävi saunomaan, ihanaa saada löylytellä, josko lihaksetkin hieman vetryisivät saunan lämmössä. Huomenna sitten me kaikki äidit nautimme äitienpäivästä:)) 

10 kommenttia:

 1. Hieno on tapuli, vaikka kaupunkilaistyttönä en ole koskaan kuullut sanaa tapuli. Edellisessä postauksessasi jo ihmettelin sitä ja aattelin että ehkä ootte rakentamassa jotain pientä kappelia. Tuntui niin uskomattomalta että en osannut edes kysyä. Hyvää äitienpäivää meille kaikille äideille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sinulleInna tutumpi varmaan onkin kirkon kellotapuli. lautatapuli on myös korkea kirkontapulin tavoin, siitä nimitys ehkäpä tuleekin. lautatapulia kutsutaan myös lautataapeliksi. Ihanan äitienpäivän saimmekin:))

   Poista
 2. Siinähän nyt hienosti kuivuvat, sietää ollakin ylpeä!
  Ihanaa äitienpäivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaunis kiitos Sirpa, nyt hyvällä mielellä vietämme äitienpäivää:))

   Poista
 3. Ai tuo on tapuli..? itse kanssa aina kaupungis asunut, niin mietin että kylän kirkkoako ne on kunnostamassa.. että on siinä urakkaa, on ollut urakka kyllä tuossakin - hieno on, vaikken mitään snaijaakaan! Mukavaa Äippäpäivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa kuulla mielikuvistanne. uskonkin, et useimmille tulee mieleen kirkon kellotapuli, kuullessaan sanan tapuli. monet puhuvatkin (lauta)taapelista (lauta)tapulin sijaan.
   ihanan aurinkoisen Äippäpäivän saimmekin;)

   Poista
 4. Todella upea lopputulos !
  Nyt voit hyvin mielin juhlia..... joten mukavaa Äitienpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaunis kiitos Anneli, hyvää äitienpäivää Sinulle myös:))

   Poista
 5. Komee on taapeli. Tuossa ilma kiertää ja laudat kuivahtavat hujauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainakin ovat tarpeeksi korkealla maasta, opin sahurilta sen, et kosteus siirtyy alas päin ei ylös, kuten itse ehkä olisin luullut!

   Poista