torstai 11. lokakuuta 2012

Linnunpesän uudet asukkaat


Tein tänäin vielä yhden satsin aroniahyytelöä. Hyytelö on eksoottisen makuista ja sopii todella hyvin lusikkaleipien täytteeksi tai paahtoleivän päälle. Joka ei niin makeasta välitä, voi kokeilla aroniaa kanaviillokin  kyytipoikana. Isäni teki aikoinaan aina syksyisin meille hyytelöä talveksi, joten en ole pahemmin sitä itse koskaan joutunut tekemään. Marjoja poimiessani hoksasin aroniatertun vallanneen tyhjäksi jääneen linnunpesän. En kesällä huomannut lainkaan pesää eli en osaa sanoa, minkä linnun pesästä on kyse. Pihapiirissä lenteli kesällä ainakin punarinta pari, västäräkkejä ja talitiaisia.  
Isäntä pyysi tekemään vielä pihlajanmarjoistakin hyytelöä ja tytär ruusunmarjahilloa. Meillä on vielä ruusupensaissa paljon hyviä kiulukoita jäljellä, joten huomenna keitän jälkiruuaksi ruusunmarjakiisseliä, se vie kielen mennessään nam nam.

6 kommenttia:

 1. Kaunis kollaasi ja miten ihanan löydön sielätä puskasta löysitkään =D
  Iloiset asiat ovat pienistä muruista koostettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja kiva kun tulit vierailulle Ilonan värimaailmaan Matonkude.

   Poista
 2. Mainiot nuo linnunpesän uudet munat, eivät taida kuitenkaan kuoriutua.
  Aronia on kyllä herkkumarja, silloin aikoinaan kun teimme paljon viiniä, niin aroniasta sai parhaan. Se vaatii kyllä vuoden/parin kypsyttelyn, mutta sitten on kuin malagaa.
  Monenlaista herkkua on tulossa. Olet ehtiväinen huomaan, kun blogikin kasvaa vauhdilla.
  Laitoin siihen laspuusmuiston yhteyteen sinulle vinkkejä linkittämisestä, jos vaikka jossain tarvitset. Esimerkiksi kollaasihaasteeseen voisit osallistua, koska taidon hallitset. Ja valokuvatorstain uusi haaste julkaistiin juuri tänään. Sinne osallistumalla saa hurjasti lukijoita. Sivupalkistani löydät nappeja, joihin on linkitetty osoite. Laita ajatus muhimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käväisinkin blogissasi juuri. nuo jutut ovat mielenkiintoisia ja ehkäpä niihin jokukerta osallistunkin, koska olen teinistä asti harrastanut valokuvausta (tosin tällä erää en omista kunnon kameraa)

   Poista
 3. Isä osasi aroniahyytelön salaisuudet. Uskon kyllä, että sinäkin sen taidon hallitset ja kuullosti olevan paljon makiaa tulossa. No, oneksi on kieli toisesta päästä kiinni!
  Ehkä sinulla oli siellä niin paljon kaikenlaista puuhaa, ettet huomannut pientä pesänrakentajaa ja/tai kuullut myöhemmin pesueen kasvettua niiden sirkutuksia. Osaavat kyllä olla piilosilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...niin ja olimmehan koko heinäkuun poiskin maalta, taisivat silloin olla pesimispuuhissa

   Poista