tiistai 16. lokakuuta 2012

"Peace in the garage"- graffitti antaa voimaa harmaaseen syysaamuuniAstuessani aamulla ulos näky on lohduttoman harmaa, kauniit syysruskan koristamat lehdet ovat jo varisseet villiviinistä ja piha vaahterasta, sataa, sataa lotisee...vaikka auto seisoo pihassa, minun on ihan pakko avata autotallinovi ja ihastella hetki paikallisen graffititaiteilijan tekemää Peace in the garage-graffitia. Tilasimme häneltä graffitin pari vuotta sitten autotallimme takaseinään. Tällä hetkellä auto saa seistä vielä pihamaalla, koska tallin täyttää tuunausta odottavat kamat.

Syksyn harmaina päivinä graffiti antaa voimaa ja tuo mieleen kesän ja syksyn vahvan värimaailman. Mielikuvituksessani voin istahtaa hetkeksi kasvihuoneeni lepolassiin ja nauttia auringon suomasta valosta tai kierää kukkapenkkieni väriloistoa ihastelemassa. Näin on mukavampaa aloittaa päivän askareet, istahtaa autonrattiin ja vääntää pyyhkijät päälle.

Näin kunnallisvaalien alla myös ehdokkailta kysellään heidän kantojaan graffiteihin. Vuosia on Suomessakin käyty keskustelua graffiteistä; törkyä vs taidetta. Monelle nuorelle äänestäjälle ehdokkaan näkemys voi olla keskeinen äänestyspäätökseen vaikuttava tekijä. Näin voi olla myös jo meille vähän varttuneemmille äänestäjillekkin.

On hienoa huomata, miten nuoret puolustavat aliarvostettua taiteenalaa. Oheisissa linkeissä vain pari ajankohtaista poimintaa.

Katutaidetta on ollut niin kauan kuin katujakin ja toivon mukaan tulee olemaankin. Graffiteilla voi ansaita rahaakin Brittiläistä mallia katutaiteesta6 kommenttia:

 1. Graffiti- näin kun se on taiten tehty on mielestäni yksi taiteen laji ja arvotan osaajia, kuten taiteilijoitakin.
  Töherrykset ovat asia erikseen, niitäkin näkee pilvinpimein katukuvassa.
  Vastasinkin omassa blogissani sinulle: Mene Mandalamadayn sivuille ja kelaa niin kauas alaspäin, kun tulee ensimmäiset mandalat. Siellä Uuna on kertonut selkeästi mandalasta.
  Minun sivupalkistakin sinne pääsee "Mandalamanday" 13.
  Pirteä syyskollaasi, tasapainoisesti rakennettu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kävin tutkailemassa Mantalablogia ohjeidesi mukaisesti, ny asia selkeämpi kiitos Sinun:))

   Poista
 2. Tykkään kyllä graffiteista, niistä jotka on paikkaansa hyvin "istuvia" ja joita voi kutsua taideteoksisksi. Paljon on sutaistuja sotkujakin, jotka eivät ole graffiteille eduksi.
  Vaikka syysaamusi oli harmaa, niin värejä ja kukkasiakin näyttää olevan ja tuo värikäs autotallin graffitiseinän maalaus.
  Täällä kaikkki loput ja vähäiset värit peitti ensilumi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käväisinkin blogissasi ja toden totta maa oli valkoinen, mikä tuntuu mahdottomalta ajatukselta näin etelänihmisen näkökulmasta. Toivompa, et me saataisiin odottaa ensilunta vielä kuukauden päivät, et ehtisin kerätä värjäyssienbiä vielä pataani.

   Poista
 3. Hei! Tulinpa minäkin tutkimaan blogiasi. Heti huomasin saman, mikä minulla on menossa, autotalli ei vielä jouda autolle. Ensin siellä tehtiin hunajahommia ja nyt pitäisi hioa ja maalata uudestaan rapautuneet mehiläislaatikot. Joka vuosi autotalli on ollut jonkunlaisen tuunauksen paikkana. Mutta lähdenpä katselemaan blogiasi enemmän!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa Tuulento tutustumaan Ilonan värimaailmaan:)) kuten huomasit olen vasta aloittanut ja blogini on vaiheessa vielä rakenteensa suhteen, no ei Pietariakaan päivässä rakennettu. Tuunaaminen on ainakin meille yhteistä puuhaa ja myös mehiläisiä olemme hoitaneet kotitarpeiksi, kymmenkunta vuotta sitten lopetimme. Tapaammisiin toistekkin.

  VastaaPoista