perjantai 12. lokakuuta 2012

Kotityökyvytön

Blogi ja käsityöt saivat olla hetken syrjässä tänäin, olinhan luvannut jo toissapäivänä tehdä tyttäreni toivomaa ruusunmarjakiisseliä. Kannatti tehdä, niin hyvää siitä tuli. Nappasin avominiäni jääkaapinovesta tuon kaunokaisen kuvan tänäin, teksti kuvaa niin osuvasti tämän viikkoisia fiiliksiäni. Siippani niskoille on jäänyt kotityöt vallan, kun istun kaiken vapaa-aikani koneella tai olen virkkuukoukussa.

 Aamulla olin myös näkö- ja lukukyvytön. Jugurttiaamukahvi ei todellakaan maistunut. Ihmettelen vain, miksi maamme johtava meijärituotteidenvalmistaja on päätynyt valmistamaan näin samankaltaisia tölkkejä eri tuotteille.Tänäin juhlistin Roosanauhan 10-vuotistaivalta pukeutumalla pinkkiin
Tämä on meidän kaikkien naisten yhteinen asia
http://www.cancer.fi/roosanauha/roosanauha/

Olen kiitollinen tästä päivästä ja kaikista teistä uusista ystävistäni, jotka haluatte jakaa arkeani kanssani.

7 kommenttia:

 1. Olen tehnyt aikoinani ruusunmarjoista viiniä. Ruusunmarjojen putsaamisessa on vain aika homma, kun keskustan siemenalue on niin iso. Vai onko sinulla jokin erityiskonsti?

  Sinulla on aika nopeasti tullut jo kohta tuhat kävijää,wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella iloisesti yllättynyt miten paljon kävijöitä on ollut. Toivon mukaan blogiini halutaan myös palata uudelleen vierailulle.
   Ruusunmarjoissa on todellakin paljon siemeniä, mutta kiisselin teossa niistä ei haittaa. Pesen kiulukat hyvin ja poistan mahdolliset huonot kohdat. Survon niitä hieman perunanuijalla ja keitän noin 15 min, jonka jälkeen siivilöin. Siivilöidystä mehusta suurustan perunajauhoilla kiisselin.
   Viininteko on minulle vieraampaa hommaa, mies teki joskus 80-luvulla kotiviiniä kanssa. Valitettavasti muutama vuosi sitten vorot veivät ison lasisen viinipullommekin varastosta, joten ei ole enää tekovälineitäkään olemassa.

   Poista
 2. Onpas herkullisen näköinen postaus kaikkineensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidit:)) huomasin, et meillä on paljon yhteisiä mielenkiinnonkohteita. Sul on tosi mielenkiintoinen blogi, käyn mielelläni luonasi kyläilemäs.

   Poista
 3. Pääasia, että homma pelaa ja aikansa kutakin. Luulen, että tuo kotityökyvytön vaivaa aika ajoin yhtä jos toistakin, ainakin minua. Tosin tänään yllätin itseni ja tei myös hyvää - eka kertaa puolukkapannacottaa. Teen varmasti toistekin.
  Minun juhlapäivän pinkittäminen oli enempi maastonväristä, sentään pipo pinkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei mistä löysit ohjeen, vinkkaappa se mullekin. voisin laittaa talkooväelle. urakoimme porukalla puotiani, jot saisin sen avatuksi marraskuun alkupuolella.

   Poista
  2. Jeps, pannacottan ohje oli Yhteishyvä-lehden Ruoka vihkosessa, jonka tuli kotiin. Tuunasin vielä pikkusen ohjetta jättämällä sokerin pois ja laittamalla maustamattoman jogurtin tilalle mausterahkaa, sitä vaniljanmakuista. Jopas oli namia

   Poista