keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Mukava muisto


Vinssasin tiilisankoa ylös pihasaunan katolle miettien samalla, mistä saisin puhdasta päälle illaksi. 
Olimme saaneet yllätyskutsun pienen ystävämme syntymäpäiville naapuriin. 

- Voi hitsi, mun kaikki mekot ovat ihan likasia. Viikkoon en oo ehtiny pyykkäämään tän muuraushommelin vuoksi. Vaikka Ansku onkin heppatyttö, niin en kyllä kehtaa ihan ratsihousuissa synttäreille mennä. 
- Ehdithän sä vielä käymään kirkonkylällä kirpparilla, isäntä ehdottaa katonharjalta. Nosta vaan ennen lähtöä muutama lasti tiiliä lisää, niin saan vielä pari varvia muuratuksi tälle päivälle. 

Ei tuottanut pettymystä luottokirpparini tälläkään kertaa. Löysin mekon ja kengät.
Systeri otti kuvan kävellessämme kylätietä naapuriin. Hän huikkasi perään, et näytän ihan Marilyniltä. Sekös meitä huvitti!


Osallistun tällä mukavalla muistolla vuosien takaa vk 14 krapu-haasteeseen. Haasten ylläpitäjinä toimivat yhdessä Susupetal ja Cara. Sieltä löydät myös muiden krapuhaasteeseen osallistuvien krapuilut. Jos innostut osallistumaan, niin ohessa osallistumisohje:
Krapu on sadan sanan kirjoitus, otsikko mukaan luettuna.
Uuden krapuhaasteen löytää joka viikko joko SusuPetalin tai Caran blogista.
Viikon 14 krapuhaasteen annetut sanat ovat: ystävä, tie, pettymys.  Annettujen sanojen ei tarvitse olla perusmuodossa, taivuttele siis vapaasti 

29 kommenttia:

 1. Ihan totta Marilyn, eikä tarvita jumpperia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä Maarit, jumpperikin saa unohtaa juhannuskesällä;)

   Poista
 2. Todellakinn Marilyn siinä on ja Suomen kesä ympärillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vielkin kuvia katsellessa hymyillyttää. juhannuskesä kauneimmillaan, tienpenkat valkoisenaan koiranputkia ja rakastamiani ihania juhannuskukkia, metsäkurjenpolvia.

   Poista
 3. Kiva muisto ja varmasti nämä jäävät mieleen. En ole koskaan ajatellut että näinkin se voisi käydä, meinaan mekon löytäminen juuri ennen tarvetta 😀.Naapurilla oli myös silmää. Kiitos sinulle kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi minä tein samoin liityin lukijaksi blogiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huomenia Nila, mukavaa kun satuimme samaan aikaan koneelle. olet lämpimästi tervetullut Värjärin padan lukijajoukkoon:)) mun blogi on aikamoista sekametelisoppaa, toivottavasti löydät mieleistä luettavaa ja katseltavaa.
   itse asiassa mulle käy usein juuri näin varsinkin kesäaikaan. maalle ei voi ottaa mukaan koko vaatevarastoa, joten yllätysmenoihin ei aina löydy sopivaa kaapista. onneksi on kirpparit. kovin harvoin ostan kaupasta uusia vaatteita.

   Poista
 4. Luontevaa tekstiä ja kuin myös keskustelua työn lomassa. Leppoisa kesäinen tunnelma, joka kuljettaa juttua hyvin eteenpäin.
  Heh, heh, kuvahan on mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mul tuli heti mieleeni nämä kuvat nähdessäni viikon haastesanat, kiitti aimarii:))
   kauniina kesäpäivänä työkin sujuu leikiten ja mukava fiilis välittyy kuvista viel näin vuosienkin päähän.

   Poista
 5. Ihana kuva, täynnä kesän juhlavuutta. Nuo tienpientareen juhannuskukat kruunaavat homman, kun sinullakin on nätti valkoinen mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti Saila, minustakin juuri tuo juhannuskesän vehreys ja kukkaloisto saavat ihmisetkin säteilemään onnellisina. kesä on vaan niin ihanaa aikaa!

   Poista
 6. "Nosta vaan ennen lähtöä muutama lasti tiiliä lisää..." Hahhah, mukavaa dialogia.

  Luottokirppikset ovat parhaita! Itse hankin melkein kaikki vaatteeni kirpparilta, mutta Marilynin näköistä minusta ei saa millään. Sinä sen sijaan! Vau! Näytätte molemmat niin ihanilta tuona kesäpäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos Susu sanoistasi:)) me ollaan tälläsii touhuajia, aina jotain pientä projektia meneillään, tekemisen lomassa on mukavaa jutustella. siitä on niin luontevaa kirjoittaakkin. ei lukijasta aina varmaan kovinkaan kiinnostavaa, mut takulla elämänmakuista;)
   sama täällä, lähes kaikki vaatteeni, alusvaatteita lukuunottamatta, hankin kirppareilta. tätä nykyä en kyl enää itsekkään näyttäisi marilyniltä olisi millainen mekko päällä tahansa;) tuohon aikaan olin lyhythiuksinen blondi, nykyisin värjäämättömät pitkät hiukset.

   Poista
 7. Löysitpä kauniin mekon kirpparilta. Ihan olet kuin Marilyn suomalaiseen kesämaisemaan pyrähtäneenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuota mekkoa pidin monta vuotta, nyt minulla on jäljellä enää sen ihanat vaaleanpunaiset pyöreät napit. ovat niin kauniit, et otin talteen kun vihdoinkin raaskin laittaa mekon pois. kesäillan kaunis valo ja juhannuskukat tekevät tehtävänsä, ihmisetkin kukoistavat;)

   Poista
 8. Tässä meni ihan oikeesti niinku Strömsöössä. Kaunis mekko ja kesäinen kuva kruunaa kaiken. Kevyt, leppeä tunnelma.

  VastaaPoista
 9. Kesäinen Krapu ☺. Lempeän kaunis teksti ja kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kummasti kesä on jo mielessä, jotenkin heti tuli mieleeni mistä kirjoittaisin viikon sanoista:))

   Poista
 10. Iloinen ja hyväntuulinen kesämuisto - krapukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämä muisto saa aina hyvälle mielelle, kiitos Der Seidenspinner:))

   Poista
 11. Mukava muisto ja ihana kesäkuva. Aivan kuin sinulla olisi kissankelloja käsivarren ympärillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minulla jostain syystä suurinosa kauneimmista muistoistani liittyy juuri kesään. valitettavasti kaikki ikävimmät muistoni liittyvät myös kesään.
   keräsin pienelle ystävälleni kimpun harakankelloja, ne ovat heppamukissa kädessäni. kissankelloista pidän kovasti, itse asiasssa ne ovat lempikukkiani. niitä kasvaa vain pienellä alalla pihamaallamme, joten niistä ei saisi kerättyä isoa kimppua. annan niiden kasvaa sijoillaan.

   Poista
 12. Kyllä tiilet ja katto on tärkeä, mutta myös kesäiseen menoon mekko. Hieno ja kaunis kesämuisto, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaunis Sisko, onneksi isäntä sen myös ymmärsi;)

   Poista
 13. Vastaukset
  1. sanoppas muuta Blogitse, en voi enää kuvitella elämää ilman kirppareita!

   Poista
 14. Kuvassasi on Suomen alkukesä täydessä loistossaan - aivan ihana! Mikään ei voita kukkivia koiranputkia valkorunkoisessa koivumetsässä. Ja totta, tulee mieleen se kuva Marilynistä, jossa helmat heiluu viemäristä tms. tulevassa tuulen pyörteessä. Upea kesämuisto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta riitta k, kuva on otettu juhannuskesällä. kesäkotimme pihapiirissä kasvaa paljon koivuja, myös minä pidän niistä kovasti kuten myös koiranputkista.
   muistan hyvin mainitsemasi kohtauksen, taitaa olla yksi parhaimmista Marylinin elokuvista.

   Poista
 15. kesän valo saa sen varmaan aikaiseksi. kesät ovat aina olleet minulle tärkeitä, ehkäpä siksi, et minulla on pitkät lomat ja ehdin tekemään monenmoista kesäaikaan.

  VastaaPoista