perjantai 20. maaliskuuta 2020

Kevätaurinko hellii kaikkia

Eilisellä kauppareissulla piipahdin myös Kukkatalossa ostamassa narsisseja sekä siemeniä ja muutamia liljansipuleita esikasvatukseen. Aamulla ryhdyin laittamaan narsisseja, mutta huomasin, ettei minulla olekkaan tarpeeksi kissaksia. Niinpä päätimme isännän kanssa lähteä lenkille jokiahteille ja samalla hakea pellon laitaan kaadetuista puista oksia.  
 Metsäpolut ovat jo yllättävän kuivia. 
Aurinko on hellinyt tänään koko luomakuntaa. Muurahaisetkin ovat heränneet jo horroksestaan pesää kohentamaan talven jäljiltä. 
 Jäimme hetkeksi seuraamaan muurahaisten touhuja. Tein siitä pikku videon youtube kanavalleni.
En muista aiemmin nähneeni näin aikaisin keväällä muurahaisia liikkeellä. Innokkaasti ne kunnostivat kekoaan. Koko ajan kuljettiin sisään ja ulos keosta, ilmeisesti näin avataan pesään "tuuletuskanavia" talven jäljiltä.  
Kuljimme aivan joen rantaa, mikä on ollut talven aikana runsaiden sateiden vuoksi välillä veden peitossa. Paikon sai puikkelehtia "mangrove" metsikössä;) 
 Kotiin tultuamme tetenarsissit saivat seurakseen pajunkissoja ja koivun oksia. 
Laitoin narsisseja vanhaan sahtikannuun porraspieleen, 
 eilen kirpparilta hankkimaani sinkkipurkkiin ja 
vanhaan kastelukannuun pihasaunan verannalle sekä tietysti myös isännän iloksi
kompostille:)) 
Löysin eilen kirpparilta myös 10 sentillä pieniä pääsiäiskoristeita, 
puisia munia ja pupujusseja sekä pari posliini pupua. 
Helmililjat pääsivät kynttilälyhtyjen suojiin, josko näin selviäisivät vielä melko kylmistä öistä.
Miten suloisia pajunkissat ovatkaan!

Verannalla oli mukava istahtaa hetki ihan rauhassa, 
haistella kevään tuoksuja,
kuunnella luonnon heräämistä,
ihastella kevään ensimmäisiä kukkijoita:))

22 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kuvat ja niin kauniita narsissi istutuksia! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Päden paja, narsissit tuovat kevään! olen viennyt ne saunatupaan yöksi, kun on ollut yöpakkasta. viikonloppu ihanan aurinkoinen ja istutuksista on ollut iso ilo!

   Poista
 2. Ooh, teillä on oma lähi-magrovemetsä! Onpa kaunis. Ihanat narsissiruukut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanoppas muuta Saila, tuo joen äärellä oleva leppämetsikkö on todella kaunis. juuria tulee kuvattua usein, kuten kantoja ja kiviäkin.
   narsisst tuovat kevään tullessaan. kukkapenkeissä esiintyöntyviä piippoja olen peitellyt viel havuilla, kun on luvattu yöpakkasia. viime yönäkin oli sen verran, et otin narsissiruukut viileään saunatupaan yöksi.

   Poista
 3. Sinähän olet laittanut pihan niin keväiseksi! Muurahaiset varmasti touhuavat, kun ei lunta ole niitä häiritsemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ajattelin et havuja voisi jo ottaa pois ja tilalle laittaa narsissiruukkuja. havut jätin kuitenkin viel paikoilleen, sen sijaan narsisseja ostin kevään kunniaksi. päivät ovat lämpimiä, mut yöksi narsissit on otettava sisälle:))

   Poista
 4. Takana on talv.....siis 4 kk kestänyt marraskuu. Sinulla on jo kovin keväisen näköistä pihalla. Tästä eteenpäin valoa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä on, lunta emme viel tähän mennessä ole juurikaan nähneet paria päivää pidempään. toivottavasti sitä ei nyt sit enää saataisikaan. meil on kuin huhtikuussa normi keväänä. tänäin olemme olleet koko päivän risusavotassa. nautinnollista sanoisin;)

   Poista
 5. Keltaiset tete-narsissit tuovat pirteitä väripilkkuja puutarhaan. Pajunkissat sopivat kauniisti niiden kanssa. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kissakset ja tete-narsissit perinteisesti mun ekat ruukkuistutukset pihamaalle. piristävät kyl ihmeesti!

   Poista
 6. Tosi kauniin keväisiä narsissiruukkuja! Metsässä on nyt helppo liikkua ja keräillä vaikkapa niitä pajunkissoja. Luonnon heräämistä on niin kiva seurata :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. metsä houkuttelee nyt toden teolla, linnuilla ja monilla muilla metsäneläimillä on kevätpuuhat alkaneet kuten meillä ihmisilläkin:))

   Poista
 7. Oletpa laittanut koko pihapiirin kauniiksi.
  Teimme eilen Ukkokullan kanssa metsässä pitkän kävelyn. Siellä oli paikoin hyvin märkää. Tarkkailimme myös isoa muurahaiskekoa, mutta joko se oli hylätty tai sitten kaikki nukkuivat vielä talviunta. Paikka tosin oli hiukan varjoinen.
  Meillä on vaihteeksi maa valkoisena. Aurinko pilkistää pilvien takaa, joten lumi tuskin jää kovin pitkäksi aikaa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kevät ja tete-narsissit kuuluvat yhteen pihamaallamme:)) parhaillaan onkin todella mukavaa retkeillä metsässä, mukavaa kun sielläkin ilmat ovat suosineet ulkoilemista. uskonpa et keko uinuu viel talvihorroksessa, jos paikka varjoinen.
   yöllä täälkin oli sen verran pakkasta, et maa oli aamulla kuurassa lähtiessämme risusavottaan.

   Poista
 8. Vähänkös en meinaa uskoa silmiäni, että siellä on noion kevät! Ja ostamasi narsissit ovat selkeästi täydellinen viimeistely kevätfiilistelyillesi.
  Minä kävin päivällä fiilistelemässä hangilla. Kevättä on huisin kirkas auringonpaiste, miljoona riekonjälkeä lähisaroilla tepastelleet koivun siemeniä syömässä. Muutamassa pajupuskassa suojalehtien alla jokunen kissaskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. usko nyt vaan aimarii, tääl on kevät jo pitkällä!
   hiihtely kerkihangilla kuulostaa kyl niin ihanalta. onneksi teil on nyt hanget, koska ette varmaan pysty paljon muualle liikkumaankaan koronatilanteen vuoksi. tääl ei ole riekkoja, mut rusakoita riittää;)

   Poista
 9. NIIIIN ihana blogi , onko se todella jo niin lämmin siellä ulkona kun ei ole saanut ulos ei ole nähnyt niin keväistä luontoa .. Hyvää kevättä ja viruksenvapaa elämä …

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukava kuulla Na-ta et tykkäsit vierailla blogissani, tervetuloa toistekkin:))
   tääl varsinais-suomessa on kevät jo todella pitkällä, talvea ei käytännössä ole ollut lainkaan. käväisin vastavierailulla blogissasi ja tulen toistekkin. oikein hyvää kevättä myös Sinulle Na-ta:))

   Poista
 10. Voi ihanuus,mitä kuvia olet napsinut!
  Niin ihanan keväisiä ja aurinkoisia!
  Ja että muurahaisetkin jo noin touhussa ovat...pitääkin mennä metsään tästä, kun nythän sitä luppoaikaa ainaskin on!
  Pysykää siellä terveinä ja kivaa kevään odotusta, vai onko jo nyt?...ainakin sun blogissasi on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kevät on ihana ja te-te- narsissit ilahduttavat muuten niin ruskeasävyisellä pihamaalla:))
   nyt todella kannattaa ulkoilla ja tehdä metsäretkiä, kulkea omia polkuja. me ei nyt isännän kanssa ajatellakkaan lähteä minnekkään yleisiin retkikohteiin, pysytellään visusti tääl omilla nurkilla. ja ihan mukavaa se on näinkin, kevät on todella jo alkanut;)

   Poista
 11. Kauniita kevätkukkia! Nyt voi olla todella onnellinen omasta pihasta ja puutarhasta. Pääsee tuulettumaan ilman pelkoa liian lähellä olevista naapureista.
  Onneksi olette jo kotona sieltä Intian reissulta.Siellä nimittäin rajat sulkeutuu ja kova kaaos saada turistit pois. Siskon poika lähti kavereineen viiden kuukauden reissulle sinne ja nyt äkkiä tulikin evakuointikäsky kahden viikon jälkeen. Tänään lentää monta konetta Israelista hakemaan 3000 kansalaista kotiin! Toivotaan että siskon poika pääsee siihen joukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuri tuosta puheltiin tänään isännän kanssa kun haimme lisää oksia riukuaitaamme. meil on iso pihamaa, siinä riittää hommaa aina ja aika ei käy todellakaan pitkäksi. niillä, joilla ei ole omaa pihaa, on varmaan erilailla suuntautuneita harrastuksia mihin on nyt hyvää aikaa paneutua.
   sanoppas muuta, kyl olemme onnellisia siitä. ennen matkaa seurasimme todella tarkasti koronaepidemian leviämistä tammikuusta alkaen, isäntä luki päivittäin India timesiä. ajattelinkin siskon poikaasi viikolla ja mietin et mitenkähän tässä nyt käy. Israeli teki hyvän päätöksen hakea kansalaisensa pois Intiasta ja varmaan myös muista maista. kyllä siskosi poika pääsee turvallisesti kotiin!

   Poista