perjantai 22. maaliskuuta 2019

Koltostelua

Tuvasta kuuluu vaimeaa veisuuta. Kylänväki on kokoontunut parhaimmissaan seuroihin. Porstuan naulakko on tupaten täynnä ulstereita.
Naape avaa varovasti porstuan oven.
- Kato Immun taskut, Naape kuiskaa Annelle.
Anne tutkii taskuja hätäisesti. Pian hän ojentaa pari tupakkia Työmies-askista Naapen kouraan.
Nuoret pujahtavat ulos hiljaa ja säntäävät juoksuun vasta päästyään kylätielle.

Maitolaiturilla Naape sytyttää hymyillen tupakin. Savupyörylät nousevat tanssahdellen kohti tummaa taivasta.
- Ota sinäkin, Naape sanoo ja ojentaa tupakkia Annelle.
- En minä kehtaa.
- Ota nyt vaan, mieles tekee kuitenkin, Naape hoputtaa.

Yskänpuuska raivistaa Annea. Hetken päästä huoneessa kuuluu vain happipullon pulputus. Hymynkare huulillaan Anne toteaa itsekseen
- Olisi saanut nuokin koltostelut jäädä tekemättä.Osallistun tällä pienellä osin fiktiivisellä muistelolla vk 12 krapu-haasteeseen. Haasten ylläpitäjinä toimivat yhdessä Susupetal ja Cara. Sieltä löydät myös muiden krapuhaasteeseen osallistuvien krapuilut. Jos innostut osallistumaan, niin ohessa osallistumisohje:
Krapu on sadan sanan kirjoitus, otsikko mukaan luettuna.
Uuden krapuhaasteen löytää joka viikko joko SusuPetalin tai Caran blogista.
Viikon 12 krapuhaasteen annetut sanat ovat: naulakko, hymyillä, työ.  Annettujen sanojen ei tarvitse olla perusmuodossa, taivuttele siis vapaasti 

16 kommenttia:

 1. Ajatus joka käy varmaan monen mielessä..Leppoisaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaunis Päden paja, niin myös Sinulle:))
   tuskinpa monikaan saa elää niin, ettei vanhempana jotain tekemisiään katuisi. itse en ole koskaan tupakoinnut, mut läheltä seurannut monien vuosikymmenten tupakoinnin seurauksia.

   Poista
 2. Voi miten mielenkiintoinen krapu. Koskettavakin.

  VastaaPoista
 3. Koltostelun seuraukset voivat ulottua näinkin pitkälle. Kekseliäästi kirjoitettu Krapu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näinhän se valitettavasti on anli itse. monikaan ei sitä tule vain ajatelleeksi nuorena. tarinalla oli parikin erilaista loppua, mut sit valitsin tämän. tässä se on tarinan fiktiivinen osa, mut karua todellisuutta niin monen kohdalla.

   Poista
 4. Voih, niinkö siinä kävi. Huokaus, jotkut kolttoset saisi jäädä tekemättä.

  Hieno rakenne tässä kravussasi, tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä SusuPetal, ei sitä aina vaan tule kaikkea ajatelleeksi ja jos tulisikin, niin olisiko elämää lainkaan sen jälkeen...
   tarinalla oli muutamakin erilainen loppu. tämä oli mielestäni onnistunein, kiva kuulla, jos sinäkin pidit tästä unennäkö rakenteesta.

   Poista
 5. Olipas jännän näköinen fontti, piti oikeen keskittyä lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et ole kasvivalaisimet ensimmäinen, joka niin sanoo. aikoinani, kun aloitin blogini ja päädyin tähän fonttiin, niin poikani sanoi heti sen olevan liian epäselvä, kukaan ei sitä jaksaisi lukea pidempään. tykkään itse tästä fontista sen puutteista huolimatta, joten en ole siitä luopunut, vaikka tiedän sen olevan monrelle hieman hankala, sorry siitä!

   Poista
 6. Hyvin kirjoitettu, selkeäloppuinen krapu :)

  VastaaPoista
 7. Näinkö kävi, että heti ens kerrasta koukuttui? Ei auttanut äitien rukous - jospa vain säilyis äidin lapset pahalta maailmassa.
  Hyvin koostit krapusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuskimpa kukaan ihan eka tupakista jää koukkuun;) monikaan äiti ei muuta voi kuin rukoilla lapsiensa puolesta, oli siitä hyötyä tai ei. ekaa kertaa rohkenin kirjoittaa osan tarinasta kuvitteellisena, se olikin mukava kokemus. kiitos aimarii rohkaisevasta palautteestasi:))

   Poista
 8. Vastaukset
  1. kiitti SK, varmaan useimille tuttuja juttuja nuoruudesta, jos ei tupakki varkaissa, niin ainakin omppuja on varmaan moni vohkinut naapurilta vaik kotonakin olis ollut ihan riittämiin;)

   Poista