sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Omin käsin uudet hiihtoasusteet perinteisellä revontulikuviomallilla

Tammikuun paukkupakkaset innostivat minut kutomaan itselleni uudet hiihtoasusteet. Vuosikymmenet olen käyttänyt perinteisiä kääntövartisia hiihtosukkia ja niitä on tullut kudotuksi usempi pari vuosien varrella. 
Nyt tein hiihtosukista hieman pidempi vartiset, kun kerrankin olemme saaneet kunnon lumihanget:))
Hiihtopiposta tein alaosastaan nelikertaisen ja yläosastaan kaksinkertaisen. Piposta tuli erittäin lämmin, nyt ei päätä palella kovillakaan pakkasilla hiihdellessä.
Leudompia hiihtokelejä varten kudoin  toisen pipon yksinkertaisena samalla revontulimallilla.
Viime viikonloppuna saimme nauttia näin kauniista pakkaspäivästä. On todella nautinnollista avata latua paksussa hangessa. Viikolla on satanut lunta harvase päivä, joten latua on saanut avata aina uudelleen joka reissulla.  
Käytän hiihtäessä ohutta anorakkia, joten kovilla pakkasilla hartiat kaipaavat lämmikettä. Perinteinen villajumpperi on useinkin liian lämmin hiihtäessä, joten kudoin lämmittimen anorakin päällä pidettäväksi.  Se on helppo pukea päälle ja tarvittaessa ottaa poiskin, jos tulee liian lämmin hiihdellessä.
Umpihangessa hiihtäessä vastaan tulee monenlaisia esteitä ja olen jo muutaman kerran kaatunut mukkelis makkelis. Siksi päätin kutoa pitkävartiset hiihtolapaset, ettei lumi pääse ikävästi lapasen alle hankeen kaatuessani. 
Tässä uudet hiihtolapaseni. 
Tein niistä reilun kokoiset, joten niiden alle sopii hyvin toiset lapaset. 
 Kyl nyt kelpaa lähteä hiihtoretkelle, olen todella tyytyväinen uusiin hiihtoasusteisiini:))
Viikolla hiihtelimme jokiahteilla.
Aurinko vietti vapaapäiviään viikolla, mut se ei vähentänyt hiihtämisen riemua. 
 Olimme suunnitelleet tälle viikonlopulle pidempää hiihtoretkeä, mut suunnitelmat meni uusiksi kunnon lumituiskun vuoksi. 
Lumi pakkaantuu puiden oksille, pienet lepänurvut eivät suurempaa taakka enää kestäisi. Isäntä pudotteli eilen kuusiaidan päältä lumia ja nyt on vuorossa piharakennusten katoilta lumen pudotus. 
Hymyä huuleen lumimyräkän keskellä, 
nämä "hymyhuulet" tuisku on jo peittänyt,
mut ihan varmasti uusia tulee lisää pyryn laannuttua:))

12 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttava neulesetti. Lapsena minulla oli lähes samanlaisella kuviolla koristettu villapaita, jonka kummitätini oli minulle tehnyt. Se lämmitti mukavasti hiihtoretkillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olemme Between molemmat sitä ikäluokkaa, et revontulikuvio oli yksi tavallisimmista neulemalleista lasten asusteissa. malli on muistaakseni joskus -40-luvun lopulla tullut ruotsinmaalta Suomeen ja ainakin -50- ja 60-luvuilla se oli huippusuosittu.
      tykkään siitä kovin edelleen:))

      Poista
  2. Kaunista retrotyyliä. Niin asusteet kuin sukset siteineen ja monoineen.
    Revontulimalli on myös itselleni mieluinen. Jo kolmas semmoinen villapusero käytössä, on pipokin.
    Mukavaa, että teillä on kunnon talvi. Ei saa pudota katolta, lumet vaan alas. Meillä on sama homma, osa lumista jo kertaalleen pudotettu, mutta luule, että ainakin toisen kerraan joutuu vielä katoille kiipeämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jotku asiat ei vaan muutu, ja hyvä niin! onneksi talon katto on niin jyrkkä, ettei sieltä ole viel koskaan joutunut lumia pudottamaan, kun tulevat alas ihan omia aikojaan. teille taitaa tul viel toinen mokama lunta lisää, eihän metriset hanget ole viel mitään;)

      Poista
  3. Miten ihanat ja kauniit neuleet. Kädenjälkesi on myös todella upeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen niihin itsekin todella tyytyväinen, kiva kuulla et tykkäsit Kruunu Vuokko:))

      Poista
  4. Upeat maisemat ja ihanat neuleet <3 Jokiahteella hiihtäminen kuulostaa ja näyttää ihanalta! Voi kunpa saisin itsekin kokeiltua. Lumesta ei ainakaan ole pulaa. Ihanaa viikonalkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pitkästä aikaa on kunnon talvi ja toden totta siitä kannattaa nyt nauttia! lähde vaan rohkeasti suksille Der Seidenspinner. kun menee omia latujaan, niin ei ole kenenkään jaloissa ja voi edetä ihan omaa tahtiaan. jos sinulla ei ole hiihtovehkeitä, niin niitä saa hankittua kirpparilta tosi edullisesti. viime viikolla juur katsooin, et halvimmillaan sukset ja sauvat olisi saanut 7 e ja monot 2 eurolla. itse muuten ostin "uudet" monot kirppartilta (4 e).
      oikein mukavaa viikkoa myös Sinulle:))

      Poista
  5. Upeat neuleet, siis aivan ihanat ja tuo kauluri /hartialämmike on hieno idea. Ja entäs sitten talvinen maisema, miten rauhoittava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itsekin tykkään tuosta hartialämmikkeestä erityisesti, ja hyvksi olen jo todennut. saatan pitää sitä myös huoneella, kun tuuli oikein puhaltaa nurkissa, vanhassa talossa aina vetää näin talvisaikaan.
      nuo jokiahteet ovat minulle kovin mieluisat, siellä sielu lepää

      Poista
  6. Minäkin olen joskus neulonut saman tyyliset lapaset. Nuo nilkkasukat ovat kyllä niin ihanan ja lämpimän oloiset, että pitäisköhän kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei Vallaton mummeli tartu ihmeessä puikkoihin, kääntövarsisukat ovat tosi mukavat ja tietysti myös lämpimät.

      Poista