maanantai 5. elokuuta 2019

Lämmintä ylle pienille tuntemattomille koululaisille

Viime vuosina olen ostanut harvoin mitään uutta. Useimmiten hankin vaatteeni ja myös lähes kaikki asusteet kirpputoreilta. Nämä uudet huivit ostin ystävältäni. Huivien tuotto menee suoraan hyväntekeväisyyteen.
 Huivit valmistetaan käsityönä Intiassa Bhutti weavers co-op society Kullu.
Huivien materiaalina käytetään korkealaatuista villaa. Saatavana on myös silkki-ja  puuvillahuiveja. Miniä ja tytär valitsivat silkkihuivit itselleen.  
Kuviointi ja värit ovat perinteisiä. Väripaletti hivelee silmiäni. Olisi todella mielenkiintoista perehtyä tarkemmin myös värien symboliikkaan. 
Nämä kaksi ylellisen pehmeää huivia ostin omaan käyttööni. Huivit ovat riittävän pitkiä (2 m), joten ne saa kiedottua muhevasti kaulan ympärille tai kietaistua lämmittämään hartioita. Ihan varmasti ainakin ruskealle kashmirhuiville tulee käyttöä jo viilenenvinä elokuun iltoina. 
Tämän kuviollisen huivin  villa on erityisen hienolaatuista. Myös kuviointi on mieleeni.
Viime vuonna ostin myös muutamia huiveja. Omaan käyttööni monivärisen raitahuivin ja kukallisen silkkihuivin. Raitahuivia olen pitänyt ahkerasti ja se onkin tällä hetkellä yksi lempi huiveistani. 
Tätä Rainbow -huivia tulen varmasti myös käyttämään paljon:)) 
Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys monen ihmisen elämään ja hyvinvointiin. Ostaessani huiveja voin omalta osaltani tukea intialaisen sairaanhoitajan Tsering Palomon tärkeää työtä. Hänellä oli unelma perustaa oma organisaatio kotiseudullaan yleisen hepatiiti-B:n aiheuttaman maksatulehduksen ennalta ehkäisemiseksi. Palmo toteutti unelmansa perustamalla osin ystäväni avustamana Altruism in action-järjestön. (En laita tähän linkkiä organisaation sivustolle, se löytyy helposti googlettamalla). Järjestö toimii ns. NGO eli non-govermental organisaationa, ei julkishallinnon alaisena. Järjestön tavoitteena on ennalta ehkäistä B-hepatiitin leviäminen valistustyön ja rokotusten avulla Himalajan vuoristokylissä. Viime vuonna ostamillani huiveilla rahoitin tätä rokotushanketta. Ystäväni kertoman mukaan sillä saatiin hankittua kuukauden lääkkeet!

Tsering Palomo ja ystäväni tekevät myös muunlaista hyväntekeväisyyttä. Kiertäessään vuoristokylissä Tsering huomasi, miten ohuissa pukimissa monet pienet koululaiset ovat. Tästä hänelle ja ystävälleni syntyi ajatus hankkia kolmen vuoristokylän koululaisille lämmin vaatekerta. Nyt ostamillani huiveilla (yht. 250 e) ystäväni kertoi saatavan vaatekerta 30 lapselle. Se tuntuu aivan uskomattomalta, kun ajattelee miten paljon meidän koululaisten uudet vaatteet maksavat.
Lämpimien kauniiden huivien lisäksi sain paljon hyväämieltä myös itselleni ja huivien saajille. Pienillä teoilla on merkitystä. 

4 kommenttia:

 1. Oi jestas kun on kauniit huivit ja ihana tarina! Kiitos paljon kun kerroit, tuolta tilaan mielellään siis minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et arvaakkaan miten iloinen olen kommentistasi Saila:))
   minustakin Tseringin ja ystäväni yhteistyö on aivan uskomattomanta, todella pyyteetöntä hyväntekeväisyyttä sitä todella tarvitseville. ja ihan varmasti kaikki tuotot menevät juuri siihen, mihin ne on tarkoitettukin.

   Poista
 2. Pitää minunkin googlettaa niitä sivuja. Ihania huiveja olet itse ostanut muutama, oli minullekkin mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. löydät ihan varmasti mielenkiintoista luettavaa Altruism in action sivustolta. mukavaa sadonkorjuu aikaa Sinulle Nila:))

   Poista