lauantai 27. heinäkuuta 2019

Aidan takaa

Maalasin viikolla piha-aitaa. Olen tykännyt harmaantuneesta aidastamme. Kun pihasaunan verantakin on harmaa, niin halusin saada hieman lisää väriä pihapiiriin. Ei muuta kuin pensseli käteen ja maalaamaan aitaa punamulalla. Toki vanhaa aitaa piti hieman harjata puhtaaksi ennen maalausta.   
Kuistin pöydälle keräämäni kesäkukkakimppu näkyy kylätielle asti. 
Ihanat aurinkoiset päivät innostivat minua hieman sisustamaan pihasaunan kuistiakin. Kiinnitimme yhdessä isännän kanssa aikoinaan kirppareilta hankkimamme kolme bambuverhoa tuomaan varjoa polttavimmalta paisteelta. Bambuverhojen takaa maisema kuultaa kauniisti läpi. 
Etupihalle päin olevan bambuverhon takaa siintää itämainen portti, joka on nyt jo lähes valmis.
Kolmannen bambuverhon kiinnittämistä varten piti ensin laittaa poikkiparru. Samalla tuli sitten laitettua kaksi muutakin puuttuvaa parrua paikoilleen kannatintolppien väliin. Olen odottanut jo muutaman vuoden näiden parrujen laittoa. Tosi mukavaa, kun viihdoinkin saimme ne tehdyksi. Niiden päälle on hyvä jatkossa laittaa myös pitkät matot kuivumaan:))
Kuistilla on makuulaveri, missä nukun kesäisin usein päikkärit.  Hiukan piti kiipeillä, että saimme kiinnitettyä ohuen kukkaverhon kattoon. Mutta kyllä se kannatti, niin kaunis verho on. 
Jätimme verhon alareunastaan irti, joten pienikin tuulenvire nostaa kevyen verhon liehumaan korkeuksiin.
 Verhon leikkiä tuulessa on hauska seurata lepäillessä laverilla:))
Olen kerännyt kukkia vaaseihin ja  myös kuivumaan. 
Eilen leikkasin laventelit. Sidoin niistä pieniä kimppuja takkahuoneeseen kuivumaan. 
Tällä viikolla olemme saaneet nauttia joka ilta kauniista auringonlaskusta. 
Niin myös kauniista aamuista. Aamuisin usva on levittäytynyt pellon ylle, kun yöt ovat olleet melko viileitä. Tänä aamuna ei usvaa näkynyt, ei pahemmin myöskään aamukastetta lämpimän yön jälkeen. Yö oli kesän tähän asti lämpimin, sellainen millaisen kesäyön tuleekin olla. Nyt tekee mieli valvoa koko yö kuunnellen radiosta laatu jazzia! 

10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, hienosti tuli koristeltua ja suojattua terassia :)
  Täällä loppu helteet ihan seinään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Maarit, nuo vanhat bambuverhot ovat olleet todella tarpeen viime päivinä. melkoiset säävaihtelut! meil aamu viel lämmin, ilmeisesti kuitenkin tälläkin kolkalla viilenee alkuviikosta. se olisi toivottavaakin, jaksaisi paremmin olla marjametsässä.

   Poista
 2. Kauniita kesäkukkakimppuja! Kesätuulessa lepattavissa verhoissa on sitä jotakin:) Haluaisin meidän pihamökin ovensuuhun sellaisen kevyen verhon lepattamaan tuulessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Anni, kerään usein pihapiiristä ja kävelyretkillä peltoteiden varsilta luonnonkukkia maljakkoon. sanos muuta, siinä on todella se jokin, minulle rauha, lepo, loma. pidän myös piha-aitan ovessa kevyttä verhoa. lämpiminä öinä emme edes sulje aitan ovea. aamulla on ihanaa herätä auringon ensisäteiden siivilöityessä verhon läpi. uskon, et Sinäkin löydät pihamökkinne oveen juuri sopivan verhon, kunhan alat katselemaan kankaita sillä silmällä. itse olen hankkinut kaikki kirppareilta, siel on usein tarjolla kauniita vanhoja verhoja. itse asiassa olen hankkinut kaikki nuo kuistilla olevat tekstiilit kirppareilta;)

   Poista
 3. Kiva lukea ja katsella kuulumisiasi💚 Me saimme esikoisen rippijuhlien alla 5 vuotta yläkerran vessassa odottaneen peilikaapin kiinnitettyä seinään😂 Ihana fiilis👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukavaa, kun välillä piipahdat vierailulla Minna:)) kyl aika kuluu nopeasti, parhaiten sen huomaa juuri lasten kasvamisesta. uskon sen, miten mahtavalta Sinusta on tuntunut, kun viimeinkin kaapii oli seinällä. aikoinaan itse toivoin keittiön lattian maalaamista ennen kuopuksen lakkiaisia. kuopus ehti valmistua maisteriksikin ennen kuin saimme lattian maalattua;)

   Poista
 4. Tosi kauniita kuvia! Ihania kesäpuuhia olet tehnyt. Kuistista tuli oikein viihtyisä. Minulla laventelit ovat vasta aloittamassa kukintaansa, mutta aion kuivattaa niitä myös aikanaan. Kaikkea hyvää viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaunis Tiiu, viikko lähti käyntiin taas mattopyykillä ja nyt helteiden mentyä marjastuskin sujuu. marjaretken jälkeen taas kerran päikkärit maittoi kustilla;)
   laventelin tuoksu on ihana muisto kesästä talvella!

   Poista
 5. Ihania järkeviä tuunauksia jälleen. Meillä on myös laventelia rivarinpihalla. Pitääkö ne ottaa kuivumaan milloin? Kun ne on täydessä kukinnassa vai? Varmasti ihanaa vetää päikkärit laverin päällä ja katsella verhon liikehdintää,se on varmasti unettavan ihanaa ja rauhoittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. laventelit kannattaa leikata jo nuppuvaiheessa kuivumaan, varsinkin, jos haluaa käyttää niitä kuivakukka-asetelmissa tai ruuanlaitossa talvella. jos tekee tuoksupusseja, niin niihin voi hyvin kuivata myös jo kukkiviakin laventeleja, koska kukat rapisevat irrottuaan pussiin.
   juuri niin, eilenkin nukuin päikkärit laverilla, tuulenvire heilutteli verhoa juuri sopivasti. nautin!

   Poista