tiistai 19. maaliskuuta 2013

KNIT OR DIE

Tapansa mukaan Helmi toi taas aamulenkiltä tullessaan Salkkarin emännälle. Lehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli viime viikolla Vuoden nuoreksi kädentaitajaksi valitusta paimiolaisesta Aleksi Viirilästä. Aleksin suunnittelema Knit or die -sormus on todella tyylikäs puikkomitta. Helminkin mielestä Aleksin sormus on tosi hieno;)) Viirilällä on "keittiöperäyritys" omakotitalonsa kellarissa, missä hän valmistaa kaikki tuotteensa pääosin kierrätysmateriaaleista ja pitää myös pientä myymälää. Nettikauppa löytyy sivustolta http://www.succaplokki.com/. Mukavasti kirjoitettu esittely myös Johannan tuuma&toimi blogin postauksessa Vierailulla Succaplokki-tehtaalla. Hyvä juttu, kun löytyi näin mukava shoppailupaikka ja mukavan läheltäkin viellä.
Kiinnostavaa lukea toisista pienyrittäjistä. Taas kerran sain todeta, että laistemme pienyrittäjien markkinat näyttää löytyvän maanrajojen ulkopuolelta eli nettikauppa on ihan ehdoton MUST!
Lämpimät onnittelut Aleksi ja menestystä yrityksellesi:))

14 kommenttia:

 1. Voi kun mainio puikkomittasormus! Kurkkailen sinne...
  Ja totta varmaan on sekin, että käsityön arvostus (siis ostamiseen asti) on ulkomailla edistyneemmällä tasolla!
  Onnea Yrittäjyyteesi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. myös ne pöllöpuikkomitat ovat ihastuttavia, Viirilällä on silmää hyvälle muotoilulle:))
   kiitos margsan onnentoivotuksista myös omalle pikku Puodilleni!

   Poista
 2. Kävin nettikaupassa kurkkaamassa. Paljon hienoa ja kaunista löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "jokaisen menestyvän miehen takana on nainen", saamme varmaan osaltaan kiittää myös Viirilän avopuolisoa, artikkelin mukaan hän on intohimoinen käsityöihminen.

   Poista
 3. Viikonloppuna törmäsin Aleksiin Turun messukeskuksessa ja mukaan tarttui puikkomittakaulakoru. Ihana! Ja lapsetkin on tykänneet, tyttö sovittaa omaan kaulaansa sitä jo tottunein ottein. :) Succaplokki-tuotteita löytyy täältä jo kyllä ennestäänkin. Kotimaisia pienyrittäjiä on mukava tukea, varsinkin kun käyttötarvetta löytyy ja eettisyyskin on kohdallaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, olit siis Turussa Käsityömessuilla, voi kunpa olisin itsekkin päässyt sinne. otitko kuvia, jos niin laitatko blogiisi? Minustakin nuo Aleksin jutut tuovat hymyn huulille ja lisäävät käsitöiden nautinnollisuutta osaltaan:))

   Poista
 4. Heh, minä ensin ajattelin tuosta sormuksesta, että nyt on kutojalle suunniteltu pieni led-lamppu joka pannaan sormeen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuohan on hyvä idea tuulento! mä ainakin tarttisin sellaisen

   Poista
 5. Tuo käsi - käpälä valokuva on sulonen! ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi se paiskaa tassunsa ain siihen kohtaan, mitä yritän lukea tai kuvata, kuten nytkin;) oisko hieman päässyt dominoimaan emäntäänsä?

   Poista
 6. Mä tykkäsin myös tosta kuvasta, se on tosi upea!
  Mutta sormuskin kutojalle on tuiki tärkeä ja hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukava kuulla:)) Nuori kädentaitaja on munkin mielestä tehnyt hauskoja juttuja.

   Poista
 7. Komea on käpälä ja vielä kauniimmat kynnet. Tuommoisista sormuksista en ole kuullutkaan. Mittaan arkisin konstein puikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tassupäivää vaan Sinnekkin;) en itsekkään moisia pukkomittoja ollut aiemmin nähnyt, tosi hauskoja. itselläni ihan perus Novitan reikäläpyskä, harvoin sitä tosin tulee käytetyksi, kun puikkomitta on vuosienmyötö tullut jo omista näpeistä eli näppituntumalla puikkoni valitsen kuhunkin työhön!
   tääl oli pilvistä, joiten taivaantulia ei näkynyt, entä teillä?

   Poista