lauantai 2. maaliskuuta 2013

Patalappuja virkaten ja huovuttaen junasukat jalassa


JUJU-kirjakerhon helmikuun kirjana oli aivan mahtava Taito Uusimaa ry & Jaana Vehkasalo, Patalappuja a' la Carte, Tammi.. Kirjaa varten kerättiin yli 250 vanhaa ja uutta patalappua, joista kirjaan on valittu 26 eri virkkaustekniikoilla toteutettua mallia. Mukavana lisänä on vielä herkullisia reseptejä. Kirjasta oli mieluisaa löytää tuttuja malleja ja paljon paljon aivan upeita itselle uusia malleja. Lumipyry ja MM-kisat olivat sopiva yhdistelmä istahtaa virkkaamaan muutama patalappu. Valitsin mallin "Sokerileipuri Chocolate Heaven", mallissa luvattiin patalappujen tuovan mieleen karkkihyllyn houkutukset. Minulta lauantain karkkipäivä on peruttu, joten tässäpä oiva konsti päästä nauttimaan karkkihyllyn ihanuuksista. Ja toden totta, patalaput ovat kuin rankanpastilleja:)) Virkkasin ne 100% villalangasta. Musta lanka on Kauhavan Kangas-Aitan villamattolankaa ja pastelliset langat taattua Ilonan värimaailmaa, krappilla, raparperin juurilla, kanervalla, punasipulilla ja kokenillilla varjättyjä pässinpökkimiä;) Patalappu virkataan kiinteillä silmukoilla, joiden sisällä kuljetetaan mustasta langasta virkattua ketjusilmukka nyöriä.

Olin jo aiemmin kutonut  ja huovuttanut mustasta villalangasta tilkkuja patalappuja varten. Toiseen neulahuovutin pääsiäismunan löytäneen pupujussin ja toiseen kevään kruunupään. Nämä patalaput toimivat hyvin myös pannunalusena.
Työstin neulahuovutuksella viikolla vapaalankatekniikalla tekemäni  huovan. Kuvioista nousi esille kuin itsestään kukkasia ja perhosia. Huopa on kaunis seinällä tai miksei pöydälläkin liinana. 
Välillä oli mukava nostaa kintut kattoon ja ihastella vähän isommassa koossa kutomiani junasukkia. Nämäkin sukat olen kutonut Ylistaron kehräämön koirankarvalangasta. Sukat ovat ihanan pehmeät ja lämpimät, oivat vilukissan unisukat. Minulla on nivelrikkoa ja siksi käytän mielelläni 100 % villasta tai  villa-koirankarvalangasta kudottuja sukkia myös yöllä. Villa rauhoittaa selvästi nivelkipuja ja vähentää niveljäykkyyttä.

Toivon mukaan lumimyräkkä laantuu huomiseksi, että pääsemme täältä ihmisten ilmoille huomenna.

Mukavaa sunnuntaita Sinulle hyvä lukijani:))

18 kommenttia:

 1. Hienoja patalappuja olet työstänyt! Nuo huovutetut on suloisia ja junasukkia on kivaa neuloa! Itselläkin on meneillään sukka"projekti"......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos margsan, patalaput kuten isoäidinneliötkin ovat mukavia virkkauksia, kun muuta ei ole käsillä;) Tsemppiä projektiisi!

   Poista
 2. Voi mitä kaikkea ihanaa ootkaan tehnyt, upeita kaikki ! Mua rupesi kiinnostamaan tuo pannulappukirja, noin paljon ihania pannulappuja ! Vähän aikaa takaisin ostin alesta isoäidin neliö-vinkkikirjan, sekin on tosin vielä kokeilematta. Jospa saisin inspiraatiota aloittaa, kun käyn täällä kurkkimassa :) Mukavaa lumipyrysunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. patalappukirja ei olisi huono hankinta, uskonpa sitä saavan myös nettikirjakaupoista tai suoraan myös kirjakaupoista. Minullakin on mainitsemasi kirja, se on mielestäni myös hyvä. täällä pyrytti yöllä tosiaan, tuuli oli tuiskuttanut tiet peittoon. onneksi vasta iltapäivällä oli meno ja silloin jo tiet aurattuna:)

   Poista
 3. Hei ja suuret kiitokset kommentistasi ♥
  Täältähän löytyi mukava blogi. Virkkausta ja huovutusta. Kauniita nuo huovuttamasi eläimet !
  Mukavaa maaliskuuta !

  VastaaPoista
 4. Kauniit ja taatusti lämpimät junasukat. Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, viime yönäkin oli mukavan lämpimät jalat sukissani vaikka nurkissa tuuli ulisi;)

   Poista
 5. Hienot junasukat, Ilona! Nuo huovutukset ovat kauniita!

  VastaaPoista
 6. Onpas nätin näköisiä nuo patalaput :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kummasti ne piristävät arkiaskareita, patalappuja on mukavaa vaihdella hieman vuodenajan mukaankin:) nämä kaikki kylläkin menossa Värjärin Puotiin

   Poista
 7. Minullakin oli tässä talvella tuo patalappukirja lainassa ja siinä oli vallan ihania malleja, vaan en saanut aikaiseksi kyllä kokeilla yhtäkään:( Äitini on kova huovuttamaan neulalla, itse en ole oikein päässyt vielä kokeilua pidemmälle, haaveilen tekeväni ahkerammin käsitöitä sitten kun muksut vähän kasvaa:) Nuo junasukat on mahtavat, voin oikein nähdä että ne ovat ihana pehmeät ja lämpimät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä usein käy kun lapset ovat vielä pieniä, kirja on kyllä kaunis ihan vain katellakkin;) kyllä itsellänikin käsityöt jäivät vähemmälle nuoruuden ruuhkavuosina, siihen aikaan äiti tai sikoni kutoi useimmiten sukatkin penskoille. huovuttaminen on siitä mukavaa puuhaa, että sitä voi tehdä yhdessä melko pientenkin lasten kanssa. minulla on nuorimmat huovuttajat olleet nelivuotiaita, toki silloin huovutimme veden ja saippuan kanssa. Pienten lappujen tai isöäidin neliöiden virkkaaminen on siitä hauskaa, et sitä voi tehdä vaikka missä ja jo muutamassa minuutissa saa yhden lapun virkatuksi. näin työ valmistuu ihan huomaamatta;) muistan miten äitini virkkasi minulle päiväpeiton pienistä neliöistä automatkojen aikana. minullakin on aina pieni käsityöpussi autossa siltä varalta, jos itse en aja tai tulee jotain odotteluja.

   Poista
 8. Kiva nähdä aikuisten junasukat! Olen kutonut yhdet pienet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. malli on todella hyvä "unisukiksi", pysyvät hyvin jalassa, mutta eivät kiristä

   Poista
 9. Voi juku, mitä hienoa oletkaan tehnyt taas!
  Ihania patalappuja..noi huovutetut ovat yliveto ja ihastuin varsinkin siihen tikkaan,ihana!
  Ja niin lämpimät sukat sulla jalassa, varmasti ovat pehmeät ja lämpöiset yölläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viime yönäkin olivat tarpeen, kun tuuli vain nurkissa ulisi ja oli semmoinen lumimyräkkä!
   kiva kuulla et tykkäsit, minustakin "kruunupää" on aikaskin hauska! ai sinä tunnistit sen tikaksi!

   Poista