torstai 12. syyskuuta 2019

Ei savua ilman tulta

- Hei, tuu kattoo, taas sieltä nousee savua!
- Mitä siinä ihmettelet, mene esittäytymään naapureille, kyllä asia varmaan samalla selviää, mies vastaa vaimolleen jatkaen aviisin lukemista.

Päivä toisensa jälkeen kuusiaidan takaa ilmestyvät savukiehkurat ovat herättäneet vaimon uteliaisuuden. Miehen sanoista rohkaistuneena hän päättää lähteä vieraisille.

Mia yllättyy nähdessään hiljattain naapuriin muuttaneen vaimoihmisen ilmestyvän nurkan takaa.

- Hyvää päivää, olen teidän uusi naapurinne, Tepa vaan.

- Päivää, päivää, Mia vastaa.
- Mukava tutustua, minä olen Mia.

- Sinulla on täällä oikein oma värjäyspaikka! Olenkin monena päivänä hieman ihmetellyt mistä tuo savu oikein tulee.

- Ei savua ilman tulta, hymyilevä Mia vastaa lisäten puita värjäyspadan alle.


Osallistun tällä arkipäiväisellä tarinalla vk 37 krapu-haasteeseen. Viikon sanat ovat: uusi, oma, ilmestyä. Annettujen sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan.
Krapu on sadan sanan kirjoitus, otsikko mukaan luettuna. Haasteen ylläpitäjinä toimivat Susupetal ja Cara. Heidän blogeistaan löydät myös muiden krapuhaasteeseen osallistuvien krapuilut. Uusi karapuhaaste löytyy taas koko syksyn joka viikko aina sunnuntaina SusuPetalin ja Caran blogeista.

22 kommenttia:

 1. Arjestakin saa näppärän tarinan :)
  Onpa hieno värjäyspaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta niin Maarit, arkiset askareet ovat kuvauksellisia myös sanoin;)
   kierrätysmaterialeista sen olemme tehneet, nyt viikolla piti vaihtaa vanha lähes käsiin hajoava pata kotikirppikseltä hankkimaamme "uuteen". se sopiikin mainiosti paikkaansa:))

   Poista
 2. Näin se menee. Jos ei tiedä ja kiinnostaa tietää, niin paras mennä ottamaan reilusti selvää. Näin saattaa saada jopa elinikäisen ystävän.
  Tarinasi vaikuttaa aidontuntuisesti faktalta. Meinaan vaan tuota värjäystehdasta myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tarinassa ei ole totuudenhäivää muu kuin tuo värjäystehtaani;) naapurin pariskunnan kehittelin jutun juureksi, mut näinhän se oikeastikin voisi mennä kuten kirjoitit aimarii.

   Poista
 3. Toki naapurien, varsinkin uusien, asioista pitää olla selvillä. Tuttua täältä meidän kylältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä niin Cara, siksi se mieleeni tulikin miettiessäni sitä, miten saisin jotain jännitettä tarinaani. monet vuodet olen jo värjäillyt, et kaikki jo tietävät mistä savu johtuu, naapuritkaan eivät ole enää vasta muuttaneita:))

   Poista
 4. Paras ottaa asioista selvää, niin ei tukehdu uteliaisuuteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan niin SusuPetal, uteliaat naapurit oli kyl tällä kertaa ihan mun sepittämät!

   Poista
 5. Krapusi osui maalin! :D Olen nimittäin tänä kesänä aloittanut lankojen kasvivärjäyksen. Verihelttaseitikit ova juuri kuivurissa. ....ja kyllä naapuriin täytyy tutustua, parempi esittäytyä suoraan kuin kurkkia aidan raosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onpa mukavaa kuulla anli itse, et olet kiinnostunut värjäämisestä:)) luonnonvärit antavat niin kauniit, toisiinsa sointuvat värit villaan. itse kuivaan värjäyssienet lattialämmön päällä, niitä kun on niin paljon aina kerrallaan kuivattavaksi. olen siitä joskus aina tehnyt juttujakin tänne blogiini.
   naapurin pariskunta oli ihan vaan mun omaa sepustustani. mut niinhän se on, ettei aidanraoista kannata koskaan jäädä vaklailemaan, rehdisti vaan esittäytymään;)

   Poista
 6. Tunnelmallinen värjäyspaikka ja kiva tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Kruunuvuokko, tarinassa vain ½totta;) viihdyn hyvin väripatojeni äärellä niin täällä Sarkolassa kuin kesäkotimme värjäyspaikassa Rauniopuutarhassakin.

   Poista
 7. Tämä oli varmaan tositapahtumiin perustuva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tällä kertaa vain tuo värjäystehdas, kuten aimarii sitä nimitti, on totuudenmukainen, naapurinpariskunta pelkkää sepustusta;)

   Poista
 8. Mukavasti rakennettu tarina hienon värjäyspaikan esittelemiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Between:)) jo vuosia palvellut saunanpata mureni jo ihan käsiin, onneksi löysin kotikirppikseltä ihan tuosta läheltä hyvän vanhan saunapadan tilalle. värikin passaa niin hyvin. värjäyspaikkani on melko keskeisellä paikalla etupihalla pihakaivon lähellä.

   Poista
 9. Hauska haaste ja mielenkiintoinen värjäyspata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. krapu-haaste on tosiaan aika koukuttava. Cara ja Susupetal aloittivat pitämään sitä vuoden vaihteessa, ihan joka viikko en ole osallistunut, mut aika monta krapua on tullut jo värkätyksi.
   vanha saunapata on todella hyvä lankojen purettamisessa värjäämistä varten. vanaha patani oli jo ihan loppuun käytetty, nyt on taas mukavaa työskennellä, kun löysin kotikirppikseltä tämän vihreän kaunottaren:))

   Poista
 10. Mielenkiintoinen krapu ja uskottava juttu tai tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukavaa kuulla, et tykkäsit Molley:)) värjäyspaikka aito, uudet naapurit luovaa kirjoittamista...

   Poista