keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Linnunpelättimen väsääminen päivän hauskin homma

Perustimme viime syksynä uuden mansikkamaan. 
Eilen laitoimme verkon mansikkamaan suojaksi, jotta edes muutaman marjan saisimme omaan suuhunkin. Naapurissa on iso mansikkaviljelys, joten räksiä ja kyyhkysiä riittää!
Aamulla mietin, että myös marjapensaat tarvitsevat suojaa lintuja vastaan. Siispä tuumasta toimeen ja linnunpelätintä duunaamaan  vanhasta kaasugrillistä. Isäntäkin innostui asiasta ja lupautui poraamaan reikiä metallitankoihin, jotka olivat toimineet aiemmin kaasugrillin työtason jalkoina. Niistä tuli linnunpelättimelle kädet.
 
Monia kokenut nuken pää sai nyt uuden tehtävän linnunpelättimen päänä. Alunperin pää on kuulunut hoitotyön harjoitusnukelle joskus -80-luvulla. Sen jälkeen se on ollut lastemme leikeissä vuosia ja nyt viimeiset kymmenen vuotta vajan hyllyllä odottamassa uutta tehtävää. 
 Virkkaamani hellehattu sopi kuin valettu nuken tummille kutreille.
 Ja vielä kukkamekko päälle, niin näytää jo Lady Linnunpelättimeltä.  
Ilta-askareina haketin. 
Meillä kuluu komposteissa paljon haketta. Liikaa levinneestä pajuangervopensaasta leikkasin pari kottikärryllistä heketettavaa. 
Päivän kukkakuvana talon seinustalla juuri kukintansa aloittanut pisamakello (Campanula punctata).

8 kommenttia:

 1. Jep, linnunpelätinkin voi olla myös kaunis.

  VastaaPoista
 2. Hauska pelätti! Onko tuo pisamakello vaaleanpunainen? Mulla on tummaa violettia ja viininpunaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pisamakello on lähempänä vaaleanpunaista kuin viininpunaista, mutta en sanoisi sitä kuitenkaan vaaleanpunaiseksi sentään

   Poista
 3. Kaunis linnunpelätin! Onko pisamakello ärhäkkä levviimään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla. Mukavaa kun olet liittynyt Värjärin padan lukijakuntaan:))
   Pisamakello leviää todella tehokkaasti, joten sitä ei kannata istuttaa sellaiseen paikkaan missä se ei saisi levittäytyä. meillä sitä kasvaa talon itäseinustalla, missä se rajoittuu nurmikkoon ja näin ollen karkulaiset jää ruohonleikkuriin. toinen kasvusto on vanhoista ovista tehdyssä kukkalaatikossa verannan kupeessa. lapsuudenkotini pihamaalla se saa kasvaa aitan päädyssä kilpaillen kasvutilasta vuohenkellon kanssa. ovat melko tasaväkisiä kilpakumppaneita.

   Poista
 4. Raaskitpa panna kauniin mekon linnunpelättimelle :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä raaskin, olen sen joskus -90-luvulla Hesasta kirpparilta hankkinut, virkattua hellehattua sen sijaan mietin kahdesti raaskinko Ladylle laittaa;)

   Poista