torstai 18. kesäkuuta 2015

Itse kukin lempipuuhiensa parissa

Nyt isäntäkin hymyilee kun sai vihdoinkin päältäajettavan ruohonleikkurin itselleen! Työnnettävällä häneltä meni pari päivää pihamaan ajamiseen, nyt homma sujui ½päivässä. 
Itseltäni homma karkasi hieman käsistä, kun ajattelin ottaa seinän vierustojen kiveyksen esiin, ettei isäntä vahingossa riko leikkurilla seinän minereettiä. Puhdistaminen ei jäänytkään pelkästään seinäviereen, vaan päätin ottaa esille kokonaan vanhan pihakiveyksen. Vuosikymmenien saatossa kiveys on jäänyt ruohomaton alle. Lapsuudestani muistan sitä puhdistaneeni aina juhannukseksi ennen koivujen tuomista portaiden kupeeseen. Isä on jättänyt kiveykseen sopevasti aukot koivuja varten. Vielä on aika urakka ennen kuin kiveys on jälleen paraatikunnossa!
 Helmi katsoi parhaimmaksi ottaa hieman rennommin,
itse istun aamuisin verannalla mieluusti virkkaamassa pääskysten sirityksestä ja lomasta nauttien. 

18 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kiveys! On kulttuuriteko ottaa se esiin, suorastaan. Voi hyvänen aika, puoli päivää (tai kaksi kokonaista!) ruohonleikkuuta. Tulisin hulluksi. Onneksi isäntä sai päälläistuttavan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta Saila, nyt itekin hieman ihmettelen kuinka en ole sitä aiemmin jo esille kaivanut niin kaunis se on. täytyy myöntää et ajettavaa on hivenen liikaa, mut haluamme pitää ison maalaistalon pihapiirin avoinna, uskon et näin hyttysiä ja punkkejakin on vähemmän. tuo istuttava vempele on suuri helpotus, leikkurin työntäminen kävi isännälle jo turhan raskaaksi, varsinkin pitkän heinän ajo, kun nurmen sai ajaa kahteen kertaan ennen kuin tuli kelvollista jälkeä.

   Poista
 2. Ihana tuo virkattu hattu ja upea kiveys! Kannatti kaivaa esiin. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikein mukavaa jussia myös Sinulle, tääl puottaa parhaillaan vettä, huomiseksi luvattu myös, joten saas nähdä tuleeko edes kokoille lähdettyä jokirantaan. onneksi päivällä oli poutaakin, joten sain putsattua kiveystä lisää, huomenna haen juhannuskoivut rappujen pieleen, se on vanha perinne, jota ilman juhannus ei tunnu juhannukselta.
   virkatun hatun mallin suunnittelin viime kesäksi, siitä on todella tykätty:))

   Poista
 3. Hyvä ostos, nyt jää aikaa muuhun kivaan :)
  Upea hattu ja kuvat. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan, tänään isäntä heilui vesurin kanssa lepikossa, siitä hän myös tykkää! kiva kuulla Esther Helmiä. oikein mukavaa keskikesän juhlaa myös Sinulle:))

   Poista
 4. Kaunis kivetys paljastuukin nurmikon alta, työlästä varmasti, mutta kyllä kannattaa...
  Mukavaa ja leppoisaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tänään jatkoin kiveyksen putsaamista, melkoinen urakka siinä tosiaan on ollut ja edelleen riittää hommaa, mut kyl kannattaa. kuin myös Sinulle oikein mukavaa yöttömän yön juhlaa!

   Poista
 5. Upea kiveytys! Kannattaa tosiaan nähdä vaiva sen esille kaivamiseen. Oho! Onpas teillä leikattavaa nurtsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ajattele, kiveys on ollut nurmen peitossa iät ajat, naapurin isäntä pihaan poiketessaan ihmetteli, mistä olen hankkinut kivet, ei ollut uskoa korviaan, kun kerroin kiveyksen olleen nurmen alla. joskus mopon karkaaminen käsistä on ihan hyvä juttukin;)
   ps nurtsia riittää tosiaan, reilun hehtaarin alalta sitä ajetaan

   Poista
 6. Kauan on kivetys uinunut prinsessa ruususen untaan. Hyvin kivet on aikoinaan aseteltu, kauniilta näyttää yhä.
  Kesähommia näyttää piisaavan, eikähän työt tekevältä lopu. Siellä rupeaa olemaan varmaan pihapiiri hoidettuna vastaanottamassa, joten mukavaa jussinjuhlaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. missäköhän vaihees ne on oikein laitettu, olisiko jo isän eno laittanut aikoinaan? vain kaksi kiveä oli haljennut, toisen vaidoin, toinen ihan ok, jos vain Helmi antaa olla rauhassa. päältäajettava helpottaa tosi paljon, olis pitänyt hankkia jo aiemmin, haikailin vain sitä niittokonetta, mut tää taitaa siltikin ol parempi ratkaisu. vehreää ja kaunista on, keräsin ison kimpun luonnon kukkia myös haudalle. kokko sytytetään vasta 11, joten viel pitää hiukan malttaa odottaa. mukavaa juhannuksen aikaa myös sinne päin!

   Poista
  2. Kyllä kivet ovat isän aikaan saannosta. Me isommat mukulat ollaan oltu kiviä haeskelemassa.

   Poista
  3. siis osa kauniin kiveyksen olemassa olosta kuuluu myös Sinulle ja isoillepojille!

   Poista
 7. Voi että, kun hieno kivetys siellä olikin nurmen alla.
  Ja miten oikein sua karehdin, kun pystyt siellä puutarhassa vielä touhuumaan, ihana juttu!
  Nauti nyt vielä, kun voit!
  Mä en voi enää mitään tehdä huonon selkätilanteeni vuoksi.
  Meen elokuussa magneettikuvaukseen siittä, saa sitten nähdä, leikataanko mua enää?
  Mutta tulin sulle toivotteleen oikein hyvää Juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuten aimarii yllä kirjoittikin, ruususen unta on saanut viettää vuosikymmenet! aivan, kyl osaan arvostaa tätä, ja niin kauan touhuan kun vaan on mahdollista. sul on pitkä kesä odottaa kuvaukseen pääsyä, tsemppiä siihen! nyt nautitaan tästä yöttömän yön juhlasta:))

   Poista
 8. Ompa nurmen alla ollut upea kivetys, hyvä kun kaivat sen esiin.
  Oikein mukavaa juhannusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koville otti, mut kyl kannatti ja tosi mukavaa kun niin moni on kannustanut.
   kiitos kosotäti kuin myös Sinulle oikein hyvää suven juhlaa!

   Poista