lauantai 18. huhtikuuta 2015

Virkatut kukkakranssit Ugin kukkamessuille ja ilahdutus haaste

Osallistuin helmikuussa Uudenkaupungin kukkamessujen järjestämään haasteeseen Puutarhani on linnani ja ilokseni sain palkinnoksi messuliput toukokuussa (23.5.-24.5. 2015) oleville messuille:))
Saas nähdä mihin olen taas kerran pääni pistänyt, koska lupauduin osallistumaan myös messuilla järjestettävään puutarhabloggaajien paneeliin! Hiukan jänskättää, mutta päätin, et rohkea rokan syö ja olenhan saanut niin hyvää palutetta rauniopuutarhastani, joten ehkäpä siitä ollaan kiinnostuneita myös messuilla.  Olen sommitellut muutamia kukkakranssimalleja, joita olis tarkoitus ottaa myös messuille mukaan. Halusin kuvata tekemäni kranssit luonnon valkovuokkojen kanssa, kotipihalla valkovuokot eivät ole viel kukassa, joten niitä piti lähteä etsimään muualta. 
 
Kaunis aurinkoinen päivä houkutteli lähtemään kuvausretkelle Wiurilan kartanon maille. Parhaillaan kartanon ympäristössä kukkii valtoimenaan idänsinililja (Scilla siberica). Puistossa on useiden aarien alueita yhtenä sinisenä mattona, huikaisevan kaunis näky!
Huhti-toukokuussa myös sini- ja valkovuokot kukkivat valtoimenaan runsaspuisessa puistikossa. Vielä tänään sain hakemalla hakea valkovuokkoja kuvausrekvisiitaksi. 


 Täältä, Virkkuukoukulla tehtyä sivulta, löydät lisää kukkakransseja. 
Olisi mukava kuulla, mikä niistä on Sinun suosikkisi:))


Sain jonkin aikaa sitten Tylsän Mörököllin blogista Ilahdutus haasteen, johon lupailin vastata pääsiäisen jälkeen...no parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Seuraavassa haasteen säännöt:
Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat (päätät itse määrän). Jos haluat, alla olevaa kuvaa saa vapaasti käyttää postauksessa! Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivimmalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä! Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia.
Jatkan haastetta Innalle Mummin matkassa-blogiin
ps mul olis jo takataskus Sinulle yksi ilahdutus;)


Aurinkoista sunnuntaita:))


28 kommenttia:

  1. Voi että, nyt harmittaa, kun päätin jättää ugin kukkamessut tän vuonna väliin. Olisi ollut kiva kuunnella paneelia ja nähdä sinut!
    Suloiset kranssit, ja voi mikä kartanopuisto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no harmitus sentään, itse en päässyt flunssan vuoksi Turun messuille vaik tarkoitus oli tulla moikkaamaan Sinua. kartanon vanhat puistikot on mieleeni, kuva ei valitettavasti anna oikeutta loisteliaalle scilla kukinnalle.

      Poista
  2. Ihan on tutun näköisiä kransseja täällä. Samanlaisia näin tänään Paimion Miilassa :) Kiitos näyttelyvinkistä! Täällä Piikkiössä kukkii sekä sini. että valkovuokot isoina lauttoina tuossa rinteessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kun pääsit käymään näyttelyssä Susu. mul on tosiaan nyt myös siel noita kransseja,
      voi juku, sinnehän mun olis pitänyt sit tul kuvaamaan, tääl ollut niin kylmää, et vuokot tosi pieniä viel.

      Poista
  3. Mun suosikki on valkovuokot. Saas nähdä pääsenkö kukkamessuille tänä vuonna, on aika rankka työrupeama just siinä ennen joten en ehkä kykene. Aiempina vuosina oon ollut (paitsi ne ihan ekat jäi väliin) ja aina oon tykänny. Nyt en kyllä tiiä miten sitten vaikuttaa se, että paikka on vaihtunut ja on ilmeisesti tulossa isompi tapahtuma. Tykkäsin vanhasta paikasta ja siitä että se oli aika pienimuotoinen.

    Olipa muuten mielenkiintoinen edellinen kirjoitus lampaiden kerinnästä, kiitos siitä! Sitä vaan jäin kauhistelemaan että tosiaanko ne kehräämölle kelpaamattomat villat tosiaan hävitetään? Poltetaanko ne? Eikö ne kelpais vaikka patjojen/peittojen/tyynyjen täytteeksi tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkovuokko kranssi on todella kaunis. tule ihmeessä vetämään hihasta, jos pääset messuille. minusta tuntuu et farmin ja kukkamessujen yhdistäminen on ihan hyvä juttu, koko perheelle nähtävää.
      kiva kuulla, et tykkäsit postauksesta. suurin osa ainakin kevät villasta joutuu haaskuun, jopa hyvälaatuinen villa, koska kehräämöt ja huopatehtaat eivät ota kotimaista villaa vastaan niin paljoa kuin tarjolla olisi. jotkut polttavat toiset hautaavat maahan. tyynyjen ja patjojen täytteeksi villasta ei ole, koska se menettää kuohkeutensa hyvin nopeasti. villaa voisi käyttää esim rakennusteollisuuden tarpeisiin sen hyvän lämmön- ja äänieristyksen ansiosta, en osaa sanoa miksei sen käyttö ole yleistynyt. itse olen tehnyt esim hepalle lämpöpintelit ja turparemmin pehmukkeen huovuttamalla. perinteisesti hevosten lämpöloimet on tehty villasta, en vaan ymmärrä miksei niitäkään kannata enää nykyisin valmistaa maassamme vaan kaikki tuodaan ulkoa.

      Poista
  4. Ihana postaus kaikkinensa ja onnea sulle!
    Mä tykkäsin ekasta ja kolmosesta kranssista, vaikka vaikeahan niistä oli päättää, kun KAIKKI olivat tosi kauniita!
    Hyvää viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Harakka, siis Sinun äänet sai Valkovuokko ja Jasmiinien tuoksu;)

      Poista
  5. Varmasti ihanat messut tulossa. Kauniit kranssit. Meillä ei vielä näy vuokkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivonmukaan, niitä ennen ehtii olla viel monet muutkin kukkamessut, joten toivotaan et viel innostusta riittää. meilkin pihas vast sinivuokot aloittavat kukintaansa, valkovuokot antavat odotuttaa itseään, nou hätä, kosk mul keittiönseinä täynäns vuokkokransseja!

      Poista
  6. Kaikki kranssit upeita, annan ääneni kuitenkin Jasmiinien tuoksulle!

    Valkovuokot eivät ole täälläkään vielä ihan auenneita.
    Iloista sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jasmiinien valkoiset pienet kukat ovat niin herkkiä ja tuoksu vastustamaton. Muutaman kerran olen yrittänyt istuttaa pikku jasmikkeen porraspieleen siinä onnistumatta. muistelen kaiholla ensimmäisessä yhteisessä kodissamme, mansardikattoisen talon porraspielessä kukkivia jasmikepensaita.
      kiitos Sirpa, tänään käyn tutustumassa uudemman kerran Paimion käsityömuseon Evakko näyttelyyn. Iloa myös Sinun sunnuntaipäivään:))

      Poista
  7. Kannatti nähdä vaivaa kuvauspaikan etsinnässä. Hienot kuvat ja kranssit pääsevät edukseen. Kävin katsomassa kaikki, mutta edelleen ensimmäinen valkovuokkokranssi on erityisesti mieleeni. Tosi kauniita kaikki ja niitä kelpaa esitellä.
    Olen varma että edustat hyvin bloggaajia! Olen ylpeä sinusta, ole oma itsesi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin minustakin, ja ehkäpä oli hyväkin kuvauksen kannalta et oikeat valkovuokot vasta nupulla. valkovuokkokranssi onkin aivan ihana ja varmasti sellainen koristaa myös omaa oveani äitienpäivänä. kiitos rohkaisevasta kannustuksesta, mitäpä sitä muutakaan voi kun olla oma itsensä;)

      Poista
  8. Kiitos Ilona haasteesta! Jo se ilahdutti. Palaan haasteen pariin lähiaikoina...

    VastaaPoista
  9. Vanhempieni asuessa Ugissa ei tullut kertaakaan käytyä kukkamessuilla ja nyt sinne on turhan hankala järjestää reissua juuri tuohon aikaan. Olisi ollut kiva kuunnella panelisteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinhän se usein on, et kyläillessä harvoin ehtii mihinkään muualle. viel en tiedä ketä muita lupautunut mukaan paneeliin, toivon mukaan meitä olis useampia, vois ol hieman helpompaa!

      Poista
  10. Oi miten ihanat keväiset kranssit. Upeita kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kosotäti. tääl kylmät ilmat hidastaneet kevätkukkien kehitystä, joten oli ihan pakko alkaa virkkaamaan niitä;)

      Poista
  11. Nuo kranssit on ihan mielettömän nättejä. Kaikki on nättejä, mutta jos jonkin sanon, niin tuo vuokkojen aikaan, jossa on erivärisiä vuokkoja. Ihan kurkkua kuristaa, kun sitä kauemmin katsoo. Vaikutta siis selvästi tunteisiin. Kiitos ilahdutus-haasteen vastaanottamisesta. Voisin nyt lähettää sulle ilahdutuksen. Voisit vinkata vähän, mikä sinua ilahduttaisi, muussa tapauksessa koetan keksiä jotain. Laitatko mun s-postiin vastauksen ja osoitetietosi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mukava kuulla, Vuokkojen aikaan on herkkä, virkkaan kukat hyvin ohuesta langasta, joten ne ovat todella siroja kuten vuokot konsanaan:)
      laitoin säpöä tulemaan liittyen haasteeseen...

      Poista
  12. Katselin kranssit ja ehdoton ykkönen on tuo valkovuokkokranssi. Toki kauniita olivat nuo muutkin, mutta silti........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Molley, valkovuokkokranssi saanut tähän mennes eniten ääniä, se onkin todella kaunis:))

      Poista
  13. Onnittelen messulipuista. Kyllä juttusi linnapuutarhastasi kuvineen oli mielestäni enemmänkin arvoinen.
    Kranssit ovat selvästikin - tervetuloa kevät toivotuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti, no olihan liputkin sentään ihan mukava saada:)) aivan niin, toukokuu on vuokkojen aikaa ja siksi nyt teenkin niitä etupäässä.

      Poista
  14. Linkkasin blogisi omaani. Kiitos inspiroivista jutuista värjäykseen liittyen. Palaan sivuillesi varmasti vielä monesti uudestan.

    VastaaPoista