maanantai 9. helmikuuta 2015

Värikollaasi VALO

Nämä uudet haasteet ovat todella mielenkiintoisia, tuottavat ihan erilailla päänvaivaa kuin aiemmat väriyhdistelmät. Valon ja värien synty ja ominaisuudet ovat aina kiehtoneet mieltäni. Aihetta pohtiessani mieleeni tuli erilaisia mahdollisuuksia kuvata valoa, mutta miten saisin siihen haluamani värit. Onhan väri valoa ja valo väriä. Pintojen värit riippuvat siitä, mitä aallonpituuksia  ne pidättävät ja mitä heijastavat.

Itseoikeutetusti kollaasiin pääsi eilen valmistuneet sinivoittoiset revontulilapaset, ovathan revontulet kiehtovia valoilmiöitä taivaalla. Myrskylyhty on luotettava valon tuoja pimenevään iltaan, rottinkilamppu puolestaan luo tunnelmavalaistuksen. Keskellä olevan kuvan olen ottanut jo jonkin aikaa sitten tehdessäni Värjäri kirppiksellä blogiini juttua jauhosihdistä.

Täältä löydät lisää VALO -kollaaseja.

16 kommenttia:

 1. Revontulet ovatkin elämyksellisimpiä valoja mielestäni, voittaa mennen tullen värikkäät keinovalot.

  Ihan eri on värien näkeminen silmissämme aurinkoisena ja pilvisenä päivänä. Auringonvalo puhaltaa hengen väreihin.

  Kiehtova vastaus haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaunis kiitos kommentistasi Liplatus:)) hauskasti ilmaistu aurigon rooli valon lähteenä!

   Poista
 2. Kaunis ja ehkä hieman arvoituksellinen kollaasi. Valo on ihmeellinen kokonaisuus tai mitä se on oikeastaan on?

  VastaaPoista
 3. Minä näen kollaasissasi majakan. Kollaasi rakentuu hauskasti valo-ajatusten kautta ja tehtyjen töiden tai löytöjen. Mainio idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oivallista Uuna, majakka-ajatus tuntuukin tosi hyvältä. varoittavathan valomajakat kulkijoita karikoista vierailla vesillä, miksei tutuillakin pimeyden keskellä ja myrskytuulten raivotessa, ja auttavat kulkijaa löytämään tiensä turvallisesti kotisatamaan. Samoin lapsuudenkoti toimii majakkana ohjaten kulkuamme...

   Poista
 4. Hieno kollaasi. Valo tosiaan suodattuu niin kauniisti varjostimien läpi, lapasten värimaailma taas tuo kesäisen valon mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos arleena:)) jotenkin vain lankoja valitessani ei enää tehnyt mieli kutoa punaisia revontulilapasia, sininen hetki sai valitsemaan sinisen ja siniharmaan, toisaalta ajatuksesi kesäisestä valosta olisi varmaan yhtälailla voinut ohjata valintojani;)

   Poista
 5. Samoin, valosta voisi kertoa niin monin tavoin. Nostan sinulle hattua, että maltat noin ihanaa kirjoneuletta kutoa! Toisissa kuvissa valo ja pimeys kimpassa, parit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huomasin, ajatuksemme kävivät hyvin yhteen:)) tiedätkös, et kirjoneuleet on just mun juttu, yksiväristä on niin pitkästyttävää kutoa. tykkään leikkiä väreillä, sitä ei varmaan voi olla huomaamatta;), ja sommitella kuvioita, käytän paljon perinteisiä kuviomalleja, usein uudella tavalla yhdistellen.
   valo ja pimeys aivan, ja samalla kertovat värinä mustasta ja valkoisesta, miten ne syntyvät

   Poista
 6. Värit ja värien maailma on loputon ...suo...., sieltä löytyy mitä vaan. Mielenkiintoisa nämä sinun kollaasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vai suo:))
   mukava kuulla, tykkään kovin tehdä näitä.nyt vain valokuvatorstain haaste ja tämä uusittu värikollaasi haaste ovat ehkäpä liian samankaltaisia. taidan olla jo niin kaavoihini kangistunut, et tykkäisin enempi tehdä värikollaaseja annetuista väreistä. toisaalta näistä sanallisista haasteista tulee hyvin ilmi, miten koemme värit, sehän on todellä yksilöllistä, pitkälle myös tunne asia.

   Poista
 7. Nuo lapasten värit osuvat suoraan sydämeen - keväänkeltaistakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oo, onpa mukava kuulla:))
   ja arvaat kait, et kaikki valkoista lukuunottamatta olen keitellyt väripadassani

   Poista
 8. Mainion värikkäät vertauskuvat käsityöihmiseltä.

  VastaaPoista