sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Valokuvatorstain 365. haaste Katve

 
Moni hakee katvetta sinitaivaalta porottavalta auringolta. Kieltämättä viimeaikoina aurinkoa ei ole liiemmin näkynyt. Lauantaiaamu valkeni harmaana, räntäsateisena, joten oli mitä parahin ajankohta suunnata Turkuun Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan. Tähän aikaan siellä ovat kukassa monet trooppisetlajit, puut ja pensaat kypsyttävät hedelmiään. Astu tästä sisään kasvihuonekierrokselle, se piristää kummasti mieltä vesisateen ropistessa ikkunaan:))

Korallimedinillat (Medinilla magnifica) kukkivat parhaillaan ruusunpunaisina vesialtaan ympärillä. Medinillan tummanvihreät suuret lehdet antavat sopivasti katveen lehtihangasta kasvavalle suurelle kukkatertulle. Medinilla pitää kosteasta kasvuympäristöstä, joten ei ihme, että se viihtyy näin hyvin talvipuutarhassa.
 Terveisiä liitukaudelta:)

Täältä löytyy lisää katvetta.

18 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Olet todella löytänyt kauniit katveet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pari viikkoa sovittelin allakkaan sinne reissua, pelkäsin jo kauneimman kukinnan ehtivän mennä ohi kun aikaa vaan ei tahtonut löytyä. onneksi pelkoni osoittautui turhaksi, puutarhassa oli toinen toistaankin kauniimpia kukkia edelleen. isojen trooppisten puiden siimeksessä oli nautinnollista kulkea pitkin kapeita polkuja, katvetta oli yllinkyllin;)

   Poista
 2. Kiitos trooppisesta mukavan lämpimästä ja kauniista kierroksesta.
  Kauniit värikkäät on katveet.

  Kerran olen käynyt Naantalin kasvitieteellisessä puutarhassa. Siellä on runsaasti nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukavaa jos kierros piristi myös Sinua, itselleni on todella mieluisaa käydä ankeimpaan talviaikaan juuri näissä aivan mahtavissa kasvitieteellisissä puutarhoissa nauttimassa kesän vehreydestä:) aivan kuin tekisi pienen viikonloppuloman johonkin lämpimään...
   ps. tarkoititkohan tuolla Naantalilla juur tätä Turun yliopiston kasvitieteellistä puutarhaa Ruissalossa?

   Poista
 3. Upea paikka, annoit ihanan idean mennä tuonne..kiitos! ♡ tosi kauniisti kuvalit sanoin ja kuvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehdottomasti on käymisen arvoinen paikka, ja uskonpa, et jos kerran sinne tiesi löydät, niin ei se siihen jää. siellä kannattaa vierailla eri vuodenaikoihin, ulkopuutarhatkin ovat tosi laajat ja niihin on viel ilmainen sisäänpääsykin. kaiken kaikkiaan koko Ruissalo on tutustumisen arvoinen alue vanhoinen jalopuumetsiköineen, siel kasvaa runsaasti mahtavan kokoisia tammia. myös saaren vanhat huvilat ovat todella kauniita.

   Poista
  2. Kasvitieteellisessä on tullut käytyä kerran, mut siit on jo jonkin aikaa..sun kuvat ja tarinat houkuttaa nyt uudelleen sinne menemistä! ♡ siin ulkopuutarhassa ja ruissalossa monta kertaa..niin upee saari kaikkineen...

   Poista
 4. Pikaloma! Kasvihuoneet ovat mielenkiintoisia erilaisine kasveineen, aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan, pikalomalta hyvinkin maistui:))
   juttelin siel erään vanhemman rouvan kanssa, hän kertoi asuneensa lähes 30 v Turussa, mut ei ollut aiemmin koskaan käynyt Ruissalossa, nyt hänen aikaiset lapsensa olivat ottaneet hänet mukaansa, hyvä niin koska hän oli aivan ihastuksissaan paikasta. juttelimmekin siitä, et monet käyvät ulkomaanreissuillaan erilaissa puutarhoissa, mut eivät hoksaa vierailla näissä kotoisissa "paratiiseissä"

   Poista
 5. Ihanassa paikassa olit katvetta kuvaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei sielt olis poiskaan malttanut lähteä, niin mukavaa oli istuksella penkeillä vihreydestä ja kukkaloistosta nauttien:))

   Poista
 6. Vastaukset
  1. kiitos arleena, Ruissalo on ihana retkikohde sydäntalvella:))

   Poista