torstai 1. elokuuta 2013

Ken söi lettusen?Helmi rakastaa lettuja. Pienenä Helmi oli päivisin hoidossa naapurissa ja siellä hän sai suurenmoista herkkua; lettujen sisään käärittyjä nakkeja. Tällä kertaa tarjolla oli pelkkiä muurinpohjalettuja. Valppaasti Helmi odottaa omaa annostaan.
 Lettujen kanssa on hyvä opetella hieman kärsivällisyyttä ja pöytätapoja. 
 Pöytä on katettu herkkupaloilla, jokohan se emäntä kohta kutsuu syömään?
 Lettusten jäähdyttyä Helmi sai luvan ottaa.
Tähän kitaan uppoaisi kyl viel muutama lisääkin, 
mut emäntä on sitä mieltä, et kaksi riittää ja siihen on tyytyminen;))

22 kommenttia:

 1. No, ois maistunut mullekin.. Ihanat lettukestit! Meillä Isäntä paistaa aina letut - saapi muuten viikonloppuna pyöräyttää kun niin alkoi tekee mieli.. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen monen muunkin kuullut sanovan, et isäntä paistaa letut heidän huushollissa, meil se on mun heiniä. kivaa puuhaa, tykkään erityisesti paistaa joko pikku räiskäleitä puuhellalla sadepäivinä tai sit näitä muurinpohjalettuja. toivon, et Sinäkin saat herkutella viikonloppuna:))

   Poista
 2. Ensin katsoin että missä englantilaisessa puutarhassa olette retkellä, mutta sinulla on siis noin hieno muuripuutarha? Mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mielikuvituksissani usein matkaankin juuri esim. vanhoihin englantilaisiin puutarhoihin puuhastellessani täällä vanhan navetan raunioissa;)

   Poista
 3. Hei vaan, kiitos ihanista koiruskuvista. Olen koiraihminen, vaikkei itsellä enään koiria olekkaan, tällaiset kuvat saavat heti mieleen muistot ja tunnelmat omista koirista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti mukavat sellaiset, koirasta luopuminen on aina niin haikeaa monella tapaa. Helmi on meidän ensimmäinen koiruus, nyt 6 v, lapsuudenkodissani oli Emma koira, vuosiin ei voinut ajatellakkaan koiran ottamista, heti kun tilanne salli hankimme Helmin:))

   Poista
 4. Lettuja ei tullut paistettua aikoihin, nyt tekisi mieli. Usein laiskuuttani olen tyytynyt pannariin, mutta pitsiset letut mansikoiden kanssa...;))

  Makoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pannaria minäkin teen, tykkään siitäkin, mut kesäisin paistan aina lettuja. me herkuteltiin vadelmahillolla ja vaniljajäätelöllä lettujen kera. olen jo jokusen kattilallisen ehtinyt keittämään hilloa tarvenvaraksi. Mukavaa ja räiskäleiden tuoksuista viikonloppua myös Sinulle:))

   Poista
 5. Sulla on aivan ihana lettujenpaistopaikka! Tykkään aivan hirmuisesti. Helmi suu auki *vatsa hytkyy naurusta*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta, tykkään tuosta muurien ympäröimästä rappiotunnelmasta. Helmi on niin perso;) minustakin kuva oli niin hauska, et laitoin, vaikkei laadullisesti hyvä olekkaan.

   Poista
 6. Voi suloisuus tuota Helmiä! Meidän koirat ovat myös aina osanneet nauttia letuista ja pannarista. Ihana letunpaistopaikka sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on mainio pakkaus tosiaan;) kaikki koirat eivät siedä viljatuotteita, Helmille sopii vilja, mut ei possunliha!

   Poista
 7. Kyllä Helmi jälleen vei sydämmeni!!! Ihana puutarha ja letunpaistopaikka!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on vähän höpö;) muurin suojissa on tosiaan mukavaa puuhastella, tänäänkin aamusta nopsaan kävin pomimas systerin kanssa kimppaan ämärillisen vadelmia ja sit heti tulija laittelemaan patojen alle, nyt päivän viimeiset keitokset tulilla;)

   Poista
 8. Ymmärrän Helmiä.
  Lettuset on herkkua ja suutansa saa varoa jos kuumaan koskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan, Helmikin on pikku hiljaa oppinut varomaan, kerran on ahneuksissaan suunsa polttanut!

   Poista
 9. Ihana Helmi, letut taitaa olla koirien herkkua, meillä tosin ei voi antaa kun koiran vatsa ei kestä viljaa, keliakia koiralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. monen koiran on, mut kohtalontovereita myös löytyy, joille ei vilja, erityisesti vehnä sovi lainkaan.

   Poista
 10. Kyllä emäntä tietää, mikä on sopiva määrä Helmille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joskus tekee mieli heltyä, mut jos ajattelee koiransa parasta niin "lettukestejä" ei tulisi liian usein pitää!

   Poista
 11. Letut ovat herkkuja, mutta meidän Amin on vain katsottava päältä, kun muut syövät. Sillä ei pysy vilja sisällä. Ihana muurikkapaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amilla on sit muut herkut, ja eihän meidänkään pitäis niin paljoa Helmille lettuja tai muita herkkuja syöttää, jos yhtään ajatellaan sen parasta! tykkään kovasti laittaa ruokaakin värjäysten lisäksi tuol muurien sisällä. isäntä on hankkinut ison purjeen, jota haaveilemme laittavamme tuon pation suojaksi, aika näyttää jääkö vain haaveeksi...

   Poista