maanantai 25. helmikuuta 2013

Huovutusvillojen karstausta

 
Ihana aurinkoinen kevätpäivä, räystäät tippuvat ja kauniit jääpuikot koristavat katonreunalta roikkuvia lumilippoja. Aurinko oikein kutsui karstaamaan ihania luonnonväreillä värjäämiäni villoja verannalle. Puputkin tuntuivat olevan tyytyväisiä näkemäänsä. Tuosta oranssista tulee varmaan maukkaita porkkanoita rairuohon joukkoon;) Voi näistä huovuttaa myös pikku tipuja, kukkoja, pääsiäismunia ja vaikka narsissit maljakkoon.
Helmi kävi välillä kurkkaamassa, josko emäntä lähtisi välillä metsälenkille. Helmi tietää, että koivunoksia olisi tarve hakea muutama viikko sitten kaadetusta koivikosta. No, ehkäpä sitten huomenna...tänään karstataan vielä.
Opetan mielelläni karstaamista niin kuin värjäämistäkin halukkaille. Näin kauniit hahtuvat valmistui heti ensi yrittämällä innokkaalle oppijalle:)) Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä kaunista hän saa näistä tehtyä. Ilmoitan näistä "työnäytös" päivistä tarkemmin Värjärin Puodin facebook sivuilla aina muutaman päivän etukäteen.
Koivunoksille aurinkoa ottamaan pääsi kahdet Ylistaron kehräämön koirankarvalangasta kudotut junasukat. Sukista voipi lukea enempi sivulta Puikoilla väsättyä. Muutaman vyyhdinkin sain aamusta valmiiksi. Päivä ei mennyt hukkaan, kun katselee pöydällä olevia hahtuvakasoja. Huomenna jatketaan, vielä on monta korillista villoja karstattavana:))
Karstaamisesta enempi tarinaa postauksessa Kutomista, karstausta, huovutusta

26 kommenttia:

  1. Ihanan aurinkoisia värejä villoissasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, tuntuu hyvältä kun työn jäljestä pidetään:))

      Poista
  2. Ihania, pehmeitä palleroita!!! Ensimmäisestä kuvasta tulisi ihana pääsiäiskortti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaunis kiitos Sirpa, kuten jo yllä totesin, tuntuu niin hyvältä saada mukavaa palautetta värjäyksistä:)) siinä on tosiaan hauskat elementit, säästelinkin hieman toista kuvaa mahdollista pääsiäistervehdystä varten.

      Poista
  3. Onpa ihania kättentöitä ja niin pirteä blogi sulla. Haluan heti jakaa sulle tunnustuksen ja kiitos kommenteistasi valokuvablogin haasteisiini. Käy noutamassa tunnustus blogistani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaunis kiitos Tarjuska tunnustuksestasi, ne ilahduttavat aina mieltä:)) mukava kuulla et tykkäät tästä "sekametelisopasta".

      Poista
  4. Wunderschön deine Arbeit von der Wolle und die Socken sehen ja toll aus!
    Die Färbung der Wolle gefällt mir sehr gut!

    Lieben Gruss Elke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Schönen Dank Elke:))
      Ich liebe die finnische Schafwolle. Ich stricke Socken Hundehaare und Schafwolle. Es lindert Gelenkschmerzen
      die Sonne scheint, der Frühling kommt Ilona

      Poista
  5. Alat valmistautua pääsiäiseen. Hienoja värejä, niin kaunista ja pehmeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö olekin mahtavaa, enää kuukauden päivät kesäajan alkuun:)) no kellon siirtelystä en välittäisi, mut keväästä ja kesästä kyllä sitäkin enempi

      Poista
  6. Onpa ihanaiset nuo junasukat, alkoi sormet syyhyämään. Huovutusta en olekaan pitkään aikaan kokeillut, varmaan pitäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkamalli on näköjään taas vaihteeksi tullut muotiin Etelä-Pohjanmaan taitokeskuksen alettua jakamaan sen mallia. Hyvä niin, koska malli on hauska kutoa ja se pysyy hyvin myös aikuisen jalassa vaikka ei olekkaan neulottu säären muotoon sopivaksi. siksi se sopii hyvin myös aikuisten "unisukiksi" tehtynä joko 100 % lampaanvillasta tai tuosta koirankarva-lampaanvilla langasta. Molemmillahan on terapeuttisia ominaisuuksia, rauhoittavat mm niveltulehdusta.
      huovutus on todella hauskaa, neulahuovutus varsinkin on sopivaa iltapuhdehommaa, kun ei ole sottaavaa;)

      Poista
  7. Kyllä on tekemisen iloa keväässä.
    Ihania pehmosia värien palleroita, jotka muodon saa.

    VastaaPoista
  8. Upeanvärisiä villapalleroita! Mun lapsilla on ollut vihreät junasukat pienenä. Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos My life:) malli on vanha, minunkin äitini kutoi junasukkia, makkarasukiksi hän niitä silloin taisi kutsua. Aurinkoista päivää Sinullekin

      Poista
  9. Mitä hienoa näistä pehmeän punertavista karstatuista aikanaan on tulossa? Tuo sukkamalli pullahtaa aina ajottain esille. Olen varmaan minäkin useat sukat tuohon tyylin tehnyt, en kuitenkaan ihan viime aikoina.
    Pääsiäiseen on vielä rupeama, mutta olet näköjään hyvissä ajoin sen suhteen.
    Tänään on minullakin nettiyhteys taas jollain lailla pelittänyt, saapa nähä, miten kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen niin onneton pääsisäismuna maalari, joten somistan ne mieluummin huovuttamalla;) muistelin juur, et eiks meill noita sukkia nimitetty makkarasukiksi?
      kiva kun piuhat pelaa välillä teilläkin päin;)

      Poista
  10. Voi että on keväisen energiset värit. Huovasta tuleekin ihania pääsiäisjuttuja.
    Meillä kotona karstattiin, kehrättiin ja kudottiin kun olin lapsi. Itse en niitä taitoja ole opetellut silloin enkä myöhemmin muka ole ennättänyt.
    Nyt viikonloppuna olemme menossa iloisen pienen askartelukerhomme kanssa Kädentaitomessuille Helsinkiin. Käymme myös katsomassa Hannu Väisäsen näyttelyn Forsblomilla sunnuntaina. Yötä olemme siinä Mannerheimintien hotellissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voipi olla et vielä Sinäkin innostut, kun tykkäät omin käsin tehdä kaikenlaista kivaa. onpa mukava reissu teillä tiedossa:)) enpä ole huomannutkaan, et on myös Kädentaitomessut samaan aikaan kun on Keittiönperäyrittäjien Käsityö- ja käsityötarvikemarkkinatkin Hesassa. laitoin niistä linkin facebook sivuilleni, mut messuja en hoksannut laittaa.
      en tunne kovinkaan hyvin Väisäsen taidetta, kaikki mitä olen nähnyt ovat jotenkin liian tummia makuuni, uudemmissa näyttää olevan jo värejäkin. En ole myöskään lukenut hänen kirjojaan, huomasin lehdestä et Väisänen on julkaissut juur myös uuden kirjan Taivaanvartijat. Ilmeisesti Sinä olet lukenut myös hänen kirjojaan?

      Poista
  11. Pehmoista väri-iloa! Karstaaminen oli mukavaa, perästä kuuluu sano....

    VastaaPoista
  12. Ihanat kevään värit siellä on tulossa ja näytillä!

    VastaaPoista
  13. Voih asuisitpa lähempänä niin palkattaisiin sut meidän (hyötykasviyhdistyksen länsi-uudenmaan alaosaston) elokuiselle värjäyskurssille opeksi:) Joillakin yhdistyksen väestä on vähän kokemusta värjäämisestä joten sillä tiedolla koitetaan jotenkin luovia kurssi läpi. vielähän ehdin opiskella täällä sun blogissakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus kuulostaa ihan mukavalta, mutta kuten totesit se ei ehkä ole mahdollista toteuttaa. Matka sinänsä ei ole kovinkaan pitkä, mutta luuultavasti olen tapani mukaan elokuussa vielä värjäämässä Itä-Hämeessä. Uskonpa omasta porukastannekin löytyvän jo riittävästi tieto-taitoa. Teidän kannattaa tutkia myös noita Riihelän Leenan sivuja (Riihivilla), hänellä on myös hyvin yksityiskohtaisia kuvauksia värjäämisestä.

      Poista