keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mustavalkomaanantai#144


OMAKUVA/SELF-PORTRAIT
Haasteen ylläpitäjä Irwikissa kirjoitti saatteeksi: "Omakuvia on toki Mustavalkomaanantaissa nähty ennenkin, mutta omakuvat voivat matkan varrella muuttua siinä missä aika ja ihmiset itsekin - ja sitäpaitsi, jokaisen kuvaajan näkemys omakuvasta on aina henkilökohtainen tulkinta, joten sinänsähän aihe onkin lähestulkoon rajaton ja ehtymätön. Siispä vuoden 2012 viimeisenä mustavalkohaasteena on omakuva.

Aiheena omakuva oli tosi mielenkiintoinen. Mietin erilaisia näkökulmia kuvan valitsemiseksi; itse otettu, lapsuudesta, työstä, harrastuksista, perheenparista, miten oma näkemys persoonastani tulisi esille kuvassa? Nyt menin sieltä, missä rima matalin eli tein kollaasin, vaikka ilmeisesti haasteen idean mukaisesti tulisi käyttää vain yhtä kuvaa? Kollaasissani on mukana kolme itse ottamaani kuvaa, muut toisten näkemyksiä minusta.

15 kommenttia:

 1. Olen nykyään mieltynyt tiukkaan rajattuihin kuviin ja siksi tuo vasemmalla alhaalla oleva kuva miellyttää erityisesti. Toki koko kollaasi on mielenkiintoinen. Ja varmasti kuvaa sinua itseäsi loistavasti. Ainakin näin pikaisesti luettuani tuon profiilisi tuosta oikealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuvan rajaamista olen yrittänyt hiukan harjoitella syksyn aikana nyt kun uudelleen olen palannut valokuvauksen pariin pitkän tauon jälkeen. pidän itse myös mainitsemastasi kuvasta. olen ottanut sen itse vapaaltakädeltä tultuani maastolenkiltä heponi kanssa nyt syksyllä.
   kiitos vierailustasi laiskuri, tervetuloa toistekkin:))

   Poista
 2. Näinhän näemme sinut monipuolisesti. Olen tiennyt sinut taitavaksi monessa asiassa, mutta tuo muurarikuva alkoi kovasti hymyilyttää. Siinä on tekemisen meininkiä.
  Kiitos esittelystä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinhän se vanha rallikin kertoo, et "kesä toi, kesä toi muurarin ja rannoille..." minussa nää yhdistyy vain samaan ja yhteen persoonaan;))

   Poista
 3. Mielenkiintoinen kollaasi, ihminen arjen keskellä, tykkään erityisesti siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arkinen puuhastelumme kait kuvaa meitä ihmisinä parhaiten

   Poista
 4. Tekevät kädet eivät viihdy taskussa ja tämä kollaasi sen paljastaa. Ellei muuta, niin muurataan vaikka hella :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. omin käsin tekeminen on todellakin intohimoni. kesällä isäntä muurasi uuden saunan piipun. mun piti ensin vähän harjoitella tiilien pilkkomista, siitä kun edellisen kerran toimin muurarin apulaisena oli kulunut jo kotvasen. nämä harjoitustiilit käytettiin värjäyspadan savupiipun muuraamisessa eli ei harjoituskappaleetkaan hukkaan menneet:))

   Poista
 5. Monelta kantilta osuvasti valotat Värjärin oma kuvaa. Kollaasin nimeksi sopisi ehkäpä - Värjäri monessa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oiva nimihän se olisikin, moninaisia askareita kuuluu Värjärin arkeen ja kaikki niin mieleisiä

   Poista
 6. Touhukas kokonaisuus. Alkaa ihan hengästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siltähän se vaikuttaa, hengästymisestä ei kuitenkaan vaaraa, näitä vain harrastelen omaksi huvikseni;)

   Poista
 7. Lapsuus näyttää meillä olevan samanlaisessa ympäristössä eli maalaistalossa, lehmien ja muiden kotieläinten parissa.
  Kollaasilla voi kertoa tosiaan enemmän kuin vain yhdellä kuvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maalaistalon tyttöjä ollaan molemmat, monta vuosikymmentä kaupungissa asuneena uudelleeen paluuta maaseudun arkeen asteittain

   Poista