sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Vilua vastaan!

Uusissa toimitiloissamme on melkoisen tehokas ilmanvaihto, joten tein itselleni nilkanlämmittimet ja muutamat rannekkeet vilua torjumaan. Nilkanlämmittimet kudoin paatsamanmarjoilla värjäämälläni 100 % villalangalla. Vuoroin nurjaa ja oikeaa neulosta kutomalla niihin saa mukavan ryppyisyyden. 
Lämmittimet passaa käytettäväksi yhtä hyvin ulkokenkien kuin sisäkenkienkin kanssa. 

 Tein samasta langasta myös rannekkeet. Mallineuleena käytin Haapsalun shaalit Pitsin aatelia (Minerva 2016) kirjasta Silvia 1 neuletta.
Neulemallin rannekkeisiin valitsin osin siitä syystä, että olen aloittelemassa hieman isompaa neuleprojektia, missä käytän juuri tätä Silvia 1 mallineulosta. Mallineulos on melko helppoa neuloa ja sen oppii nopeasti kutomaan ulkomuistista. 
Paatsamanmarjoilla värjätty lanka sopii malliin oivasti.
 Kudoin muutamia kapeampia rannekkeita myös sisällä käytettäväksi. 
Perinteinen Sudenkorentomallistoni on suosittu. Nämä rannekkeet kudoin paatsamanlastuilla värjäämästäni koirankarvavillalangasta ja
nämä tiikerinkaunosilmänkukilla värjätystä langasta. Koirankarva-lampaanvillalanka on erittäin pehmeää ja lämmintä. Langassa on 1/3 osaa koirankarvaa ja loput suomenlampanvillaa.  Se sopii erityisen hyvin juuri näihin nivelrikosta tai reumasta kärsivien rannekkeisiin, samoin kuin myös unisukkiin.  
Itselleni kudoin loppiaisena uudet unisukat luonnonvärisestä koirankarva-villalangasta. 
Nämä valkoiset unisukat tein ystävälleni lahjaksi. 
 Joulun alla sain valmiiksi myös toisen syksyllä virkkaamistani torkkupeitoista. Tässä se roikkuu vielä viimeistelyä vailla valmiina viherhuoneen orrella.
Torkkupeiton veimme uudenvuodenaattona tupaantuliaisiksi nuorelleparille.
 Mukavasti sopii kodin värimaailmaan:))

Mukavaa Nuuttia Teille kaikille:))
18 kommenttia:

 1. Monenlaista ihanuutta ja kauniin värisiä lankoja.
  Taidanpa kutoa itsellenikin tuollaiset nilkanlämmittimet.
  Torkkupeitto on tosi kaunis!

  Mukavaa sunnuntaita myös sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! mukavaa Sirpa, jos sait inspiksen kutoa lämmittimet myös itsellesi:) sellainen vilukissa olen, että pidän mielelläni sekä nilkan että ranteen lämmittimiä talviaikaan. etenkin nuo kapeat rannekkeet ovat käytännölliset koska eivät haittaa lainkaan työskentelyä.

   Poista
 2. Ihania luomuksia, tuo paatsamalanka on niin herkullisen värinen, ja kaikki työt sointuvat toisiinsa ihanasti. Upea peitto!
  Rannekkeen pitsineulemalli on todella nätti. Näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin ehkä onkaan. Vaikea uskoa, että tuon oppii ulkoa nopsaan, mutta oletkin tosi taitava ja tottunut neuloja. Joskus mallit toisaalta yllättävät olemalla paljon helpompia kuin kuvitteli, se on mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuten tiedät Saila vihreää on melko vaikeaa saada värjätyksi luonnonväreillä. paatsamanmarjat ovat ehkäpä yksi helpoimmista tavoista (punasipulinkuorten lisäksi) saada kaunista ja myös kestävää vihreää. itse pidän myös paljon juuri tästä vihreästä:)) tänä vuonna oli taas huono marjasato korpipaatsammissa täällä päin, onneksi minulla on pakkasessa vielä parilitraa edellis vuonna keräämiäni marjoja tulevia kevään värjäyksiä varten.
   totta monet pitsimallit näyttävät huomattavasti vaikeammilta kuin mitä todellisuudessa ovat. näitä rannekkeita aion tehdä vielä lisää, malli on todella kaunis.

   Poista
 3. Ihastuttavat neuleet ja niin rauhoittavat värisävyt. Tuo sudenkorentomalli täytyy kaivaa esiin ja kokeilla sitä omiin neulomuksiin. Voin hyvin kuvitella, miten pehmoiset ja lämpimät koirankarvasukat ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Between:)) tuosta kuvasta on helppoa laskea silmukat ja piirtää vaikka ruutuvihkoon ja muokata tarpeenmukaan. nivelrikkoni vuoksi nukun aina talvisaikaan unisukat jalassa. lanka on niin pehmeää ettei siitä voi kutoa käyttösukkia, mutta se kestää todella hyvin unisukkana kunhan vaan malttaa riisua sukat aina jalasta ennen ylösnousua;)

   Poista
 4. Oletpas ollut ahkera! Erityisesti tykkään noista vihreistä rannekkeista. Kaunis kuvio. Mulla on aikamoinen kasa villalankaa, joka on liian heikkoa sukkalangaksi. Niistähän voisi tehdä rannekkeita. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minunlla oli pari viikkoa lomaa vuodenvaihteessa, joten oli aikaa myös tarttua puikkoihin;) sinulla on aivan ihania malleja sukissasi, niistä tulee myös pienellä muokkauksella sopivia ranteen ja nilkan lämmittimiin.

   Poista
 5. Ihana vihreä väri ja kauniita neuleita. Eiköhän nyt pysy lämpimänä.

  VastaaPoista
 6. Melkein upposin pehmeiden neulostesi ihanuuteen! Upeat värit ja tuo pehmeys joka näkyy jo kuvistakin. Koirankarva-lampaanvilla on varmasti hyvä yhdistelmä ja nivelrikkoiselle tosi lämmin ja pehmeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta Saila, vaikka koirankarvaa langassa vain 1/3, se lisää langan pehmeyttä ja lämpimyyttä myös.

   Poista
 7. Niin kauniita kaikki työsi ja värit mitä mahtavimmat!
  Ihmettelen, että missä ihmeen välissä noita kaikkia ehdit tekemään ja olet vielä kuitenkin työelämässäkin??
  Olet sinä kyllä ahkera!
  Oon itsekkin aika monta sukkaparia kutonut nyt tässä muutaman kuukauden sisällä, mutta mä en enää ole työelämän kiireissä mukana, eli mulla pitäisi olla aikaa paljon, mutta silti se loppuu aina kesken!
  Hyvää ja lämpöistä tammikuuta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Harakka! teen nykyisin paljon vähemmän käsitöitä kuin aiemmin, osin toki siksikin, kun käteni eivät oikein kestä päivittäistä kutomista. kuten tiedät, käsityöt ovat oiva keino rentoutua kaikesta muusta. ei mullakaan aikaa riitä kaikkeen siihen mitä haluaisin tehdä, täytyy vaan tehdä valintoja.

   Poista
 8. Ihnan väriset tuli kengistä ja ilme muuttui ihan täysin. Kauniita käsitöitä, toinen toistaan ihanampia. <3 Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei Katja olen kuvannut nilkanlämmittimet kaksien eri kenkien kanssa, kenkiä en siis tuunannut lainkaan. totta puhuen kyl pitäisi noita harmaita hieman ehostaa;)

   Poista
 9. Olipa siun torkkupeitto kaunis! Niin myös nilkkojen ja ranteiden lämmittimet. Nuo värit on vaan niin pehmeitä.
  Liukastumisvaara on mahdoton täälläkin. Ollaan varovaisia!
  Helmille Tahvolta terveisiä! Taitavat molemmat tykätä talvesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaunis Stiina:))
   Helmi sai terkut ja rapsutuksetikin. Helmi nauttii lumesta, on aina innolla auttamassa lumitöissäkin.Lumi tuli, lumi meni. pari päivää oli taas oikeat pääkallokelit, nyt maa taas sula ja lumeton.

   Poista