perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kanttarellivoileipä ja mustikkamaito Värjärin tapaan

Illansuussa oli sen verran poutaa, et pääsimme Satumetsään Helmin ja isännän kanssa iltalenkille. Isäntä työnsi kottikärryjä, mauriaiset muuttavat pihamaalta metsään. Itse varustauduin sadeviitalla, pikkuisella marjakipolla, pakastepussin työnsin varuiks viel taskuun. 

Tyhjin käsin kotiin ei tarvinnut palata, löysin juur sopivasti kanttarelleja iltapalavoileiville. Värjärin tapaan kanttarellivoileipä on hyvin yksinkertainen valmistaa. Puhdistetut sienet pannulle hetkeksi, et suurinosa vedestä haihtuu. Kesän ekat pikkuruiset kanttarellit ovat juur parhaita voileivälle!
 Kasvilavasta saan jo omat sipulit pannulle, ja sipulia pitää olla runsaasti!
Reilu nokare voita pannulle ja sipulit perään. Uudet sipulit pehmenevät muutamassa minuutissa ja höystö on valmista laitettavaksi juuri paahdetun ruisleivän päälle. Tuoreita yrttejä maun mukaan, nyt leivälle pääsi tilliä, minttua ja persiljaa.  Helppoa, nopeaa ja maukasta:))
Voileivän ja yrttiteen (mustaherukan-ja vadelmanlehdistä haudutettu) jälkeen herkuttelimme viel mustikkamaidolla. Värjärin tapaan siihen laitetaan maidon lisäksi pari lusikallista sokeria ja itä-hämäläistä talkkunajauhoa. 
Helmi söi mustikkansa suoraan puskista. Helminkin mielestä kesän ykkös herkkua!

5 kommenttia:

  1. Nyt on niin herkullinen postaus...nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. taisin saada Sinulta inspiksen lähteä mustikkametsään;)

      Poista
  2. Ihan parasta herkkua, joko Teillä mustikat ovat kypsiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanos muuta, täst ei kesän herkut parane! mustikat ovat paikoin juur sopivan kypsiä kesän ekoihin herkutteluihin, huomenna olis tarkoitus leipoa muskapiirakka, se perinteinen vehnätaikinapohjalle...

      Poista
  3. Get daily suggestions and guides for generating THOUSANDS OF DOLLARS per day FROM HOME for FREE.
    GET FREE ACCESS TODAY

    VastaaPoista