perjantai 3. heinäkuuta 2015

Eka kertaa x 4

 Mun on ihan pakko tehdä "eka kertaa" postaus, syitä on lukemattomia, nyt saatte tietää niistä neljä!
Nämä ihanat uudet perunat nostin uudesta kasvilavastani,
ja keitin niistä kesän ensimmäisen kesäkeiton tyttäreni toiveesta.  Kasvilavasta sain jo myös tillit ja persiljat keittoon, kukka- ja parsakaalia sekä herneitä isäntä haki torilta.
 
Myös syksyllä saan kattilaani ihania uusia perunoita, nimittäin istutin viel 1.7. rivin perunaa. 

  Tässä ihka ensimmäinen otos uudella Canon PowerShotG7X kamerallani ihka ekasta *Ville de Lyonin' kukasta. 
Aamun paras hetki, ekat kahvit keväällä uusimani perennapenkin miniterassilla Wiurilan ruusun huimasta kukinnasta nauttien:))

12 kommenttia:

 1. Onnea uudelle kameralle!! Uskon, että teit hyvän valinnan.
  Läheltäkin saa oikein hyvän kuvan! Onko alimmainenkin uudella kameralla?

  (Itsekin pähkäilen pienen kompaktikameran hankintaa, Canon powershot g7X tai Canon powershot g1X mark ll :n välillä. Tätä isoa järkkäriä ei oikein enää jaksa reissuilla kantaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kauan kameraani odotinkin, isäntä lupaili jo joululahjaksi, nyt sit sain synttäriksi;) monia vaihtoehtoja käytiin läpi, japanilainen valokuvaajaystävämme suositteli juuri tätä kameraa ostettavaksi, joten luotimme häneen ja ensivaikutelma kamerasta on ihan hyvä. mun eka kamerani (ja toki edelleen se on kaapissa) myös Canon järkkäri, paperi-ja diakuvia en vaan enää ole vuosiin ottanut sillä.
   myös alimmainen kuva on otettu uudella kameralla, kovasti pitää harjoitella, on niin paljon eri toimintoja. totta isoa järkkäriä ei ihan joka paikkaan viitsi kantaa, tälläinen pikkuinen on siinäkin mielessä tosi kätevä, toki meille oli myös hinnalla merkitystä.

   Poista
 2. Kiitos kierroksesta puutarhassasi, katselin nimittäin edellisetkin postaukset. Sinulla on rehevää ja kaunista, mutta on paljon työtäkin. Hyvä että on levähdyspaikkoja siellä ja täällä. Jokaisen kauniin kukan lähellä on hyvä olla penkki tai tuoli.
  Onnea uuden kameran johdosta, hyvältä näyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukavaa kun piipahdit puutarhassani:)) oikeastaan pihamaiden hoito ei ole minulle työtä, vaan todella mieluinen harrastus, jota teen silloin kun hotsitta. jokapaikan ei tartte olla aina tiptop, vuosien myötä olen alkanut kunioittaa enempi ja enempi kasvien omaa kykyä hakeutua mieluisiin paikkoihin kasvamaan. meil kasvaa sik luonnonkukat ja perennat sulassa sovussa samoissa penkeissä ja kyl mun penkeissä "rikkaruohojakin" on!
   viel sain nauttia aamukahvini Wiurilanruusua ihastellen, seuraavaksi siirryn kasvarin lepolasseen, mistä saan ihastella pionin kukintaa, sen kukinta on kohta parhaimmillaan:))
   kamera tuntuu tosi hyvältä, vihdoinkin saan otettua myös makroja!

   Poista
 3. Sinulla on kyllä ihana puutarha!!! upeita kuvia sait uudella kamerallasi! Ja nuo uudet perunat, herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Kivipellon Saila, kun kuvat ottaa sopivista kuvakulmista näyttää melkoisen hyvältä tosiaan;)
   Timo kehittyy nopeasti ja on maukas, kasvaa vaan niin nopsaa isoksi, siks istutin viel hiukan syksyäkin varten viime viikolla.

   Poista
 4. Kyllä onkin kaunista. Mikään ei voita oman maan ekoja pottuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta mustakissa, vaikk ei meill nykyisin enää olekkaan isoa kasvimaata, niin hiukan pitää olla aina perunaa, tilliä ja salaattia kesän ekoja herkutteluja varten.

   Poista
 5. Kesän eka potut, mitä vielä voisi olla parempaa......
  Onnea uudesta kamerastasi ja ihan tuo Wiurilan ruusun kukoistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en itse tiedä ainakaan mitään parempaa, ehkäpä ekat metsämansikat omalta kalliolta, eilen jokiahteilla sain maistella jo muutamaa, eivät olleet viel ihan kypsiä!
   pitkään ja hartaasti uutta kameraa odottelin, mukavaa kun nyt vihdoin sen sain parhaimpaan kukka-aikaan! ruusu on todella kaunis ja tuoksuu ihanalta:))

   Poista
 6. Kyllä ne oman maan potut ovat niitä parhaimpia pottuja!
  Edellisessä asunossamme mullakin oli pieni pottumaa aina ja hyviä kyllä olivatkin.
  Nyt on ostettva kaupasta tai torilta.
  Kaunis on ruususi siinä sun kahvipaikallasi, ihku ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juur se on parasta kun saa heti tuoreeltaan pestä, kuorikin irtoaa niin helpolla, ja maku taivaallinen voin kanssa nautittuna, ei muuta kyytipojaksi kaipaa! ei meilkään oma peruna koko talveksi piisaa. voisit ensi kesänä laittaa pari pottua vaik isoon kukkapurkkiin niin olisi kaunis katsella ja jussiksi omasta takaa potut.
   kauniin ruusun alla lepää rakas Heimo heppani

   Poista