lauantai 13. joulukuuta 2014

Wanhan ajan joulutori su 14.12.2014

Pari viikkoa on kulunut kuin siivillä valmistellessani tuotteita värjäämieni lankojen lisäksi Wanhan ajan joulutorille. Joulutorilla on myynnissä paikallisten käsityöläisten ja taiteilijoiden tuotteita, Lucia-neito eiintyy klo 14 ja tietysti myös Joulupukki on paikalla nyt kun saimme hieman luntakin maahan. Joulutori pystytetään Saloon Meritalon museon luokse, Moisionkatu 18. Tapahtuman järjestää Salon Soroptimistit. Myyjien maksamat paikkamaksut käytetään hyväntekeväisyyteen. 


Viime päivien sateista ja kovasta tuulesta huolimatta olemme onnistuneet myös hieman retkeilemään Helmin kanssa. Alavalla jokiniityllä vesi oli noussut polulle asti, joten ei auttanut muu kuin ottaa vanha konsti käyttöön, muovikassit kenkien suojaksi, ja hyvin pelitti:))

ps tervetuloa Jose mukaan värjärin puuhia seurailemaan

10 kommenttia:

 1. Onpahan täti tossut löytänyt. Kun ulos tahtoo, niin ei keli saa olla esteenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, ei meitä koiranomistajia ilmat pitele, parhaillaankin sade ropisee, joten nyt sonnustaudun suosiolla jo kotoa lähtiessä sadetamineisiin;)

   Poista
 2. Mainio tuo kenkien suoja!!, mutta Helmi etenkin!
  Onnea ja menestystä myyjäisiinne! Mieluusti tulisin, mutta .....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinhän sitä sanotaan, et vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia!
   Helmi on uskollinen lenkkikaverini, totta puhuen en liikkuisi näin paljoa ollenkaan ilman Helmiä. ei tarvitse sanoa kuin "lähdetäänkö lenkille", niin Helmi kuuntelee ensin hetken pää kallellaan ja tekee sit venytykset eteen ja taakse, merkiksi siitä, et valmiina ollaan lähdetään vaan!

   Poista
 3. Hienot kenkäsuojat! Ihanat neuleet! Toivottavasti menivät kaupaksi! Jossain blogissa oli juttua, että ihmiset vain kiertelevät eivätkä osta mitään. Harmi, jos sellainen käytös on yleistymässä! Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tänäänkin taas tarvitaan "kalosseja", sen verran ropisee sade ikkunaan parhaillaan. yllättävän paljon sainkin tehdyksi ja olen siitä erityisen tyytyväinen, et nimenomaan noista omista värjäämistäni langoista kutomani kirjoneuleet käyvät kaupaksi. niistä saan aina myös ihan mukavasti tilauksiakin. olen huomannut saman asian, toisaalta en sitä lainkaan ihmettele, koska varsinkin marras-joulukuussa on valtavasti erilaisia ja eri tasoisia myyjäisiä. ihmiset kiertelevät katsomassa mitä tarjolla on ja monet vain hakemassa uusia ideoita omiin käsitöihinsä. ainakin tällä seudulla on pienoinen harmituksen aihe se, et muutamat yritykset tarjoavat ns. harrastajille ilmaisia myyntipaikkoja ja käsityönyrittäjät (= lue verokirjalla tekevät) joutuvat maksamaan melko kovia paikkamaksuja. hyvänä esimerkkinä eilinen päivä: paikallisessa kauppakeskuksessa samaan aikaan ilmaisilla paikoilla myivät käsitöitään harrastajat ja erilaiset yhteisöt, kun Wanhan ajan joulutorilla myyntipaikka maksoi 50 e. toisaalta asiakkaat eivät tätä varmaan huomioi, kun ihmettelevät ja vertailevat tuotteiden hintoja. tästä blogistanissa näytetään keskusteltavan melko paljon, mikä on mielestäni hyvä asia. onneksi vielä meille yrittäjillekkin löytyy asiakkaita, niitä jotka eivät halua suosia harmaata taloutta.

   Poista
 4. Mikäänhän ei voita muovikasseja kenkien suojina.
  Toivottavasti sait myytyä noita ihania töitäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan. olen kantapään kautta joskus oppinut ottamaan aina retkelle mukaan muutaman muovipussin reppuun. en ihan niin paljoa kuin olin toivonut, päivä meni nyt pelkästään hyväntekeväisyyden piikkiin, mikä sinänsä ei ole huono asia sekään.

   Poista
 5. ♥Paljon kauniita käsitöitä! Varmasti kauppa käy!

  VastaaPoista