maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen Pariisissa


 Kolme päivää Pariisissa kului kuin siivillä. Kevät on täälläkin todella myöhässä. Kirsikkapuut olivat kuulema kukkineet pari viikkoa sitten, puissa ei näy edes hiirenkorvia. Kylmä tuuli puhaltaa kaduilla, ilman talvitakkia täällä ei todella tarkenisi.  Maanalainen Pariisi on tullut tutuksi,  metrolla kulkeminen on todella nopeaa ja vaivatonta. Ihmisiä on paljon, kovin tummiksi ovat pariisilaiset muuttuneet kahdessa vuosikymmenessä.  Lauantaina yritimme  Louvreen, jono oli todella pitkä, joten muutimme suunnitelmia ja suuntasimme Pariisin ”Heurekaan” eli Kansalliseen tiedekeskukseen. Siellä sit koko päivä vierähtikin mukavasti. Planetaarion esitys oli hieman pettymys.  Illalla kävimme syömässä Latinalaiskorttelissa. Ruoka oli perin ranskalaista. Lapset ovat jo kyllästyneet parissa kuukaudessa tähän ranskalaiseen ruokaan, mikä pohjautuu pitkälti vehnään, lihaan ja maitotuotteisiin eli ei salaatteja tai yleensäkään kasviksia löydy heidän oppilaitoksensa ruokalistalta.
Pääsiäistä täällä ei edes huomannut, kaupat olivat auki ja löysimmepä Bastillen aukion läheltä myös ison maalaisten torin Pääsiäissunnuntaina. Tori oli todella elämys ja siellä oli myös juureksia ja vihanneksia myytävänä yllin kyllin, kalasta ja muista merenelävistä puhumatakaan. Espanjasta tuodut jättimansikat tekivät kauppansa. Itse emme ostaneet, kun ajattelimme niiden olevan mauttomia. Torilla oli mukava tunnelma ja todella paljon ihmisiä.
 Läheisellä kauppakadulla oli toinen toistaan upeampia muotiliikkeitä. Tässä kevään hattumuotia a'la Pariis.

Kirkot ovat todella kauniita, käymme mielellämme tutustumassa niihin aina kun mahdollista. 

Tänään matkasimme luotijunalla Marselleihin. Peltoa ainakin Ranskassa riittää!    

15 kommenttia:

 1. Oi, Ihanaa, että olet päässyt Pariisiin. Oli mukava lukea matkakertomustasi :)

  VastaaPoista
 2. Että oikein Pariisissa asti!! Nauttikaa oikein matkastanne!!

  VastaaPoista
 3. Kiva seurata matkaanne, kun oma elämäntilanne ei salli viikonloppua pidempiä veissuja. Mutta tiedäthän että täällä Salossakin on ollut taivaallisen kaunis pääsiäinen. Aurinkoa ja hohtavaa lunta - tällaista ei koettu aikoihin. Nauttikaa te puolestanne Välimeren keväisemmästä auringosta!

  VastaaPoista
 4. Pariisiin kulji kanssasi kuviesi myötä. Ihana kaupunki. Lumoavan kaunis keväällä niin olen aina ajatellut.
  Antoisaa matkaa!

  VastaaPoista
 5. Pariisi on aina Pariisi! Minulla kävi tuuri Pariisissa käydessäni, Louvreen ei nimittäin silloin ollut kovin pitkää jonoa, joten pääsin sinne tutustumaan (tosin siinä ajassa vaan pintaraapaisu). Sinulla näyttää olleen onnistunut matka!

  VastaaPoista
 6. Voi, sinulla on hieno reissu. Kävin viime kesänä Marseillessa. Kansainvälinen satamakaupunki. Ostettiin sieltä Marseille-saipppuaa ja suklaata.

  VastaaPoista
 7. Ihana Pariisi, siinä on kyllä oma taikansa.

  VastaaPoista
 8. Katsoin pikkukuvasta, että olet käynyt karpalossa, mutta mansikoitahan nämä. Nyt taitaa olla vilpoisa aika etelässäkin. Mutta eihän se karaistunutta suomalaista haittaa. Matkailu kannattaa AINA :-)

  VastaaPoista
 9. Olipa kivaa kulkea kanssasi Pariisin kaduilla. Viime matkastani onkin jo vuosia! d'Orsay on käymisen arvoinen myös. Matkailu aina kannattaa, Ainon sanoin!

  VastaaPoista
 10. Teillä on siellä ollut kiva matka ja kaikkea kivaa tarjolla.
  Matkailu avartaa aina.

  VastaaPoista
 11. Käyppä katsomassa facebookissa viestisi, laitoin sinne postia :)

  VastaaPoista
 12. Reissukuviasi on kiva saada katsella. Vähän lohdutta, että on kylmää etelässäkin ;)

  VastaaPoista
 13. Onpa pramean näköinen kirkko. Komeita on mansikatkin ja hhattuvalikoima. Se on hulppea, mutta ehken löytäisi itselleni sopivaa.
  Toivottavasti sää suosii reissuilijoita. Katselin täällä säätiedoitusta, että noin alle 10 astetta siellä on lämmintä.
  Meillä on aurinkoa, mutta nollassa asteet vielä. Hanget hieman madaltuneet, muttei ole kantohankia.

  VastaaPoista
 14. Ihana Pariisi ja huhtikuinen kevät, vaikka siellä se kertamasi perusteella on viileä. Huokaisin kun näin mansikat, olisin ahminut niitä vaikka ovat espanjalaisia.
  Louvressa olen ammoisina aikoina käynyt se on valtavan iso ja vaatii tosiaan hieman valintoja mitä aikoo katsella pitempään.
  Marseillesta on jäänyt hatarat muistot, ajettiin vain läpi ja edettiin kohti länsirajaa.
  Mukavaa lomaa sinulle sinne.

  VastaaPoista
 15. Kiitos kaikille kommenteistanne:)) Pääsimme myös Louvreen toisella yrittämällä, koko päivän siellä kiertelimme ja ihastelimme ihmisten kättentöitä. katseltavaa riitti koko päiväksi yllin kyllin.

  VastaaPoista