lauantai 3. joulukuuta 2016

Vain yksi rivi hämärien välissä

Hitaasti, mutta varmasti, etenee elokuun lopulla aloitettu Liekki ryijy. 
Päivät ovat jo niin hämäriä, ettei ryijynteosta tahdo tulla mitään. 
 
 Tänään sain tehtyä yhden rivin päivänvalon aikaan.
Värjäri kirppiksellä blogissani klik hieman enempi Gallen-Kallelan suunnittelemasta ryijymatosta.


Tervetuloa Hannele Koivisto Värjärin Padan lukijakuntaan:))

12 kommenttia:

 1. Oi, teet tuota upeaa ryijyä! Se on hieno. Päivän lyhyys aiheuttaa varmasti hankaluuksia, keinovalossa ei kerta kaikkiaan näe tummia sävyjä kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuri niin Saila, varsinkin sinisen eri sävyjä on liki mahdotonta erottaa tällä hetkellä. Liekki oli kaikkien kolmen lapsemme toive, ehkäpä siksi kun takkahuoneen seinällä ovat tottuneet näkemään koko ikänsä äitini minulle aikoinaan kutoman punaisen Liekin. olemme jo aiemmin kutoneet isännän kanssa ryijyt pojillemme, ne teimme kevättalvisin, jolloin valoa riittää. nyt kun käteni ei kestä kovaa rasitusta, niin päätin aloittaa tyttären ryijyn. se onkin odottanut vuoroaan reilut kaksi vuotta. toisaalta vieläkään ei ole kova kiire ryijyn kanssa, koska vielä reilut kaksi vuotta siihen, kun tytär saa maisterinpaperit käteen...

   Poista
 2. Oi, miten ihanaa ryijyä olet kutomassa. Ryijyt ovat kudontalistani kärkipäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liekki on varmaan monen suomalaisen rakastama ryijy. olen pitkälti samaa mieltä jo eläkkeellä olevan museoamanuenssi, ryijyasiantuntija Leena Willbergin kanssa siitä, että ryijyä ei ole perinteisesti valittu sillä perusteella, että se sopisi juuri jollekin seinälle tai että se olisi vaikkapa erityisen kaunis. Ryijyn on sovittava ihmiselle, liityttävä jollain tapaa henkilökohtaisesti ihmiseen itseensä. Tämä selittää sen, miksi meidänkin seinällä on juuri Liekki ryijy.

   Poista
 3. Upeaa ja haastavaa! Arvostan todella teitä ryijyosaajia! Itse yritän juuri opetella pirtanauhojen tekemistä ja jopa siinä on omat "kiemuransa"!
  Mukavaa joulunalusaikaa! Päivittelen omia töitäni nykyään lähinnä Pinterestissä ja Värikästä värjäystä FB-ryhmässä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. margsan pirtanauha on huomattavasti vaikeampi tehdä kuin ryijy. itse olen tehnyt myös pirtanauhaa, olin muutama vuosi sitten opissa Kuralan Kylämäessä.
   olipa mukavaa kun piipahdit blogissani, olen sinua ja blogiasi jo ehtinyt kaivata. harmitus sentään, jos olet vallan vain fb:ssä.
   oikein hyvää adventtia myös Sinulle!

   Poista
 4. Kyllä nostan hattua näille sinun taidoillesi, sinä teet mitä haluat, muut mitä osaavat!
  Ihanan lahjan tyttäresi saakin.

  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kädentaitoni ovat osin äidiltäni perittyjä, hänellä oli aina jokin käsityö menossa, paljon kutoi myös kangaspuilla mattoja, poppanoita,raanuja, pellavalakanoita ja -pöytäliinoja ja tietysti myös ryijyjä. itse solmin ensimmäiset nukkamatot huoneeseeni 15-vuotiaana, virkkuukoukku ja puikot tarttuivat käteeni jo alle kouluiän eli kyllä työ tekijäänsä opettaa.
   oman Liekki ryijyni tosiaan sain, kun valmistuin ammattiin, ja nyt tätä perinnettä olemme sitten jatkaneet isännän kanssa kutomalla omille lapsillemme ryijyn heidän valmituttuaan.

   Poista
 5. Ihailen taitojasi jälleen kerran, ihana ryijy tulossa...voi miten taitava oletkaan! Upea lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuten edellä Sirpalle kirjoitin, niin kyllä työ tekijänsä opettaa. taidot karttuvat mitä enemmän tekee, jos vähänkään asiaan paneutuu. ryijyt ovat taas myös nuorison suosiossa, mistä olen kovin iloinen. tuo sininen Liekki on melko leveä (150 cm) ja siksi tyttäreni halusi, että kavennan mallia. niinpä olen tehnyt työtä pyydettyä ja suunnitellut alkuperäisestä lähes 40 cm kapeamman ryijyn. tuskinpa sentään Gallen-Kallela kääntyy haudassaan vaikka näin teinikin, koska perehtyessäni hiukan hänen suunnitelmiinsa, huomasin hänenkin tehneen useampia luonnoksia mallista.

   Poista
 6. Vau. Tuo homma vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja on aivan ihana keino rentoutua Satu:)) Saimme ryijyn valmiiksi huhtikuussa ja nyt näinä sateisina kesäpäivinä kaipaan ryijyntekemistä.

   Poista