lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulupostimerkeistä korvakoruja

Muutama viikko sitten nuorison ollessa viikonloppua viettämässä, keskimmäisen tyttöystävä kyseli salaperäisesti olisiko meillä mahdollisesti vanhoja joulukortteja säästössä. Onhan meillä, joulukortit ja kaikki muutkin kortit sekä kirjeet lähes 40 vuoden ajalta!
Lauantai ehtooni kului rattoisasti vanhoja kortteja ja kirjeitä lukiessa nuorten höyryttäessä irti postimerkkejä.  Kirjeet tuntuivat kiinnostavan kovin myös nuoria!
Vaikka arvokkaimmat kortit laitettiin syrjään, niin merkkejä riitti yllin kyllin.
 
Torstaina kävimme sitten ihastelemassa valmiita postimerkeistä tehtyjä korvakoruja. Olen aikoinani teettänyt postimerkit kissoistamme Miisusta ja Pikkumustasta. Tuossa postauksen ekassa kuvassa Pikkumusta imettää ensimmäistä pentuettaan. Postimerkissä Miisu ja Pikkumusta (Miisun pentu) istuvat tapansa mukaan vierekkäin ulkorappusilla pihan touhuja seuraten. 
Teetin postimerkkejä myös Heimo hepastani, niistä voisin tehdä joku kerta korvikset myös itselleni.
Itse olen sangen laiska askartelemaan. Siksi olen todella iloinen kun nuoriso tykkää ja paljon kauniita koristeita syntyy niin kotiin kuin lahjaksi annettavaksi pienellä budjetilla!
Tässä nauhaa vaille valmis suodatinpusseista tehty ruusukranssi. Täällä yksi youtube video suodatinpussikranssin teosta, niitä löytyy toki paljon muitakin, jos kiinnostuit sellaisen itsellesi tekemään koristeeksi vaikkapa juhlapöytään tai perinteisesti oveen laitettavaksi. Huomiseksi sitä ei varmaan enää ehdi tehdä!
19 kommenttia:

 1. Voi kun söpö postimerkki omista kisuista rappusilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ota ideasta koppi Saila, niin ihania ovat Sinunkin metsäläisesi;)

   Poista
 2. Ihana postimerkki omista kisuista! Missä tuollaisia voi teettää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu omakuvapostimerkki on Itellan palvelu ohessa linkki http://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/kortitjakirjeet/postimerkit/omakuvapostimerkki/
   jos ei toimi, niin mene Itellan sivuille ja siellä valitse Kortit ja kirjeet, selkeät ohjeet miten voit teettää näitä omakuvapostimerkkejä. Itse olen siis teettänyt postimerkit kissoistamme ja ensimmäisestä omasta hevosestani Heimosta. Omakuvapostimerkkejä teetetään paljon juuri joulukortteihin ja esim. onnittelukortteihin.

   Poista
 3. Kun vanhoja kirjeitä ja kortteja alkaa lukea, niin siihen uppoaakin oikein kunnolla. Paljon teiltä merkkejä löytyikin.
  Miten postimerkistä koru tehdään, että se kestää? Tuleeko joku päällyste?
  Valkoisista suodatinpusseista minäkin askartelin täällä askartelupiirissä. Viimeksi oli työn alla pakettiruusukkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koska emme ole joutuneet muuttamaan, niin on ollut helppoa säilyttää kaikenlaista tavaraa komeron kätköissä. muistan kuinka haikealta Sinusta tuntui hävittää paljon kirjeitä viimeisen muuttonne yhteydessä. isännäön kaveri tekee parhaillaan tyhjennystä omassa huushollissaan ja kiikutti näytille muutamia vanhoja kortteja joita olemme hänelle lähettäneet sillä mielellä et olisimmeko kiinnostuneita ottamaan omat lähetyksemme talteen. toki halusimme, hän tuo nipun seuraavalla kerralla. odotan jo suurella mielenkiinnolla mitä tuleman pitää, vanhimmat korti ja kirjeet ovat -70-luvulta.
   postimerkkikorvikset tulee todella suojata, helpoin se on toteuttaa kontaktimuovilla, laminointi myös oikein käyttökelpoinen konsti.
   suodatinpaperi on todella ihana materiaali, ja sopii hankittavaksi laihemmallakin kukkarolla;)

   Poista
 4. Tuota hommaa en ole 'uskaltanut' tehdä, koska siihen uppoaa niin 'syvälle'! Ehkäpä taas joulun pyhinä voisi olla nostalginen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinhän se on, joulunpyhinä, jos ilmat jatkuvat näin myrskyisinä, se on juuri sopivaa ajanvietettä!

   Poista
 5. Postimerkkikorvikset, hauska idea. Suodatinpusseista onkin moneksi, kaunis kranssi sisätiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nuoret on napannut idean facebookista, kyltymättömän rikkaasta ideavarastosta!
   olen nähnyt myös "enkelinsiipiä" tehdyn suodatinpaperipusseista, nekin ovat erittäin kauniita. yksittäiset ruusut sopivat hyvin esim pakettikoristeiksi tai vaikkapa juhlapöytään servettikoristeiksi tai ihan mihin vaan...

   Poista
 6. Vastaukset
  1. niin minustakin, ja toden totta se on myös erittäin helppo tehdä!

   Poista
 7. Omakuvapostimerkin olen tyystin unohtanut. Kiitos, että muistutit.
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. idea ei ole omani, nuoret ovat ihka ihastuneita näitä tekemään:)

   Poista
 9. Ompa mainio idea korviksiin.,
  Kranssisi on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta kosotäti, itse teen korvikset virkkaamalla, nuoret ovat innostuneet tekemään näitä postimerkkikorviksia, on kuulema suosittu facebook juttu tällä erää. suodatinpusseista on moneksi!

   Poista
 10. Jänskät korvikset! Minullakin on yksi omakustannepostimerkkimalli, niistä voisi tehdä, tai sitten annan tehdä seuraavat merkit ja mietin jo valmiiksi korviksiksi. Mainio idea, en ole ennen nähnyt.
  Kranssi on tosi kaunis.
  Hyvää uutta viikkoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itsekin ihastuin kovin noihin korviksiin, nuoret keksii aina kivoja uusia juttuja. omakustannemerkit on hauskoja, eivätkä edes pahanhintaisia, joten kyl niitä raaskii tehdä ja lähettääkin;)
   kiitos uuna, viikko vilahti taas vauhdilla, minusta näyttää tulleen "hidas bloggaaja", tauolle en ole kuitenkaan aikonut kokonaan jäädä...

   Poista