lauantai 14. marraskuuta 2015

Värikollaasi Luoko uusi toivoa paremmastaTämän viikon värikollaasi oli todella haasteellinen niin muodon kuin värienkin suhteen. Haetut värit ovat rikinkeltainen, tulenpunainen (kuvassa ennemminkin oranssa, käytin tulenpunaista) ja hiilenmusta. Viikon varrella yritin löytää värejä mistä milloinkin ja lopulta sainkin ne kuvattua hieman yllättävistäkin paikoista.
Haasteen muoto herätti ajatuksen tuhkasta nousevasta Feeniks-linnusta. Mytologiassa se on kuolemattomuutta symboloiva tarulintu. Minulle tuhkasta nouseva lintu kuvastaa ennen kaikkea luonnon kiertokulkua. Siitä,  mikä linnun sytyttää palamaan, on esitetty erilaisia versioita. Tässä värikollaasissa sytyttäjänä voisi toimia rikki, syttyyhän rikki helposti palamaan ja aiemmin  siitä onkin käytetty nimitystä tulikivi. Toisaalta rikin voi liittää myös toisella tavalla kollaasin teemaan. Rikki on välttämätön hivenaine solujemme toiminnan kannalta, se poistaa soluista myrkyllisiä ja haitallisia yhdisteitä. Näin Feeniks-linnun tavoin rikinkeltainen voisi symboloida puhdistumista ja uudistumista. 
Aamun ikävät uutisotikot herättivät pohtimaan voisiko värikollaasin teema olla enempää ajanhermolla ja luoko "uusi maailmanjärjestys" toivoa paremmasta vai ei.  
Kollaasin kuvat otettu väripadasta, särmäisjäteastiasta (rikinkeltainen kuvastaa tartuntavaarallista), maahan varisseista korallikannukan lehdistä ja feenikslintuna pääskynen hautakivestä (toivon ja vapauden symboli).

ps. upeimman Feeniks-linnun on mielestäni kuvannut Teemu Paappanen. Hänen upea revontulikuva lokakuulta: Feeniks-linnun nousu ihailtavissa täällä.

12 kommenttia:

 1. Todellakin, Feeniks-linnun nousu tuhkasta, siinä ne haastevärit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viime viikkojen tapahtumat rajoilla inspiroivat tekemään kollaasin tarulinnun teemaan!

   Poista
 2. Vaikuttava kollaasi.Nämä haasteet meneekin mielenkiintoisaksi jos muodonkin ottaa huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta uggla. Ainolla on muutamassa haasteessa ollut mielenkiintoinen muoto. ajattelin yrittää huomioida värien lisäksi myös muodon. minun kyl tarttis hankkia joku parempi kuvankäsittelyohjelma, jotta pystyisin kuvia muokkaamaan paremmin...

   Poista
 3. Hienot värisävyt ja tuo musta pääskynen on tosi upea yksityiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaunis Aino itsellesi tästä upeasta haasteesta. pääsky on minun lempilintuni, kovin rakkaita ovat lapsuuskotini pääskyt ja niitä aina odotan joka kevät saapuviksi. voi sitä riemua, jos myös pesintä onnistuu!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. kiitos Harakka. kollaasin muotoon en ole itse ihan tyytyväinen, sehän vaan tarkoittaa sitä, et olis aika opetella uusia taitoja liittyen kuvankäsittelyyn, minulta kun onnistuu ainoastaan "laatikkokollaasin" teko;)

   Poista
 5. Kaunis ja ajatuksia herättävä kollaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Der Seidenspinner kollaasihaasteet ovat olleet todella moniulotteisia, tykkään niistä kovin vaik ovatkin aika haasteellisia. väri ja muoto yhdistettynä tuo niihin aivan uuden ulottuvuuden!

   Poista
 6. Hienosti analysoitu ja perusteltu kollaasi. Itse kollaasi kertoo koko tarinan. HIENO kokonaisuus.

  VastaaPoista