tiistai 5. helmikuuta 2013

Metsurin opissa ja vähän ratsimassakin


Aamun valjetessa haavikon reunaan kulki oranssipukuinen metsuri sahoineen. Helmi sai luvan jäädä tupaan, ettei vahingossa jäisi vaikka kaatuvan puun alle. Haavat nousevat korkeuksiin, ovat kasvaneet pitkälti yli 20 metrisiksi hujopeiksi. Taidokkaasti metsuri ohjasi välillä liinan kanssa kaatolinjaa. En voi kuin ihmetellä, miten pienestä raosta runko ohjautuu kaatumaan. Muutamassa haavassa oli alkavaa lahoa, mutta ihan hyviä aitalautoja niistäkin saa kuulema sahatuksi. Iltapäiväkahveihin mennessä oli melkoinen määrä jo runkoja hangella karsittuna ja pätkittynä, saan kaadetuista rungoista kuulema 2000 m lautaa:)) Jatkossakin taidan jättää pystypuiden kaatamisen miesväelle, vaikka olenkin saanut harvennushakkuuta varten porukoilta lahjaksi pienen moottorisahan.

Illansuussa pääsin vihdoinkin tallille. Miten hyvältä tuntuikaan, kun polle tuli vastaan portille hakiessani sen ulkotarhasta. Tein vain reilun ½tunnin maastolenkin, koska olen ollut ratsailla viimeksi Pyhäinmiesten päivänä. Melkoinen tuuli ja jäätihku ei maastoilun iloani laskenut kauniilla harjulla:))

6 kommenttia:

 1. Oho, mitäs meinaat rakentaa tuolla lautamäärällä :-D
  Pollella on ihana harja, varmaan kauniisti tuulessa liehuu. Tulisipa pian kesä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suurin osa kuluu uuden aidan rakentamiseen laitumelle, edellisen tein 2003 ja alkaa olla jo aika laho ja sit on tuo saunatuvan remppakin...
   harja liehui tänäinkin aikatavalla tuulisella harjulla ratsiessani. olen muuten kerännyt kaikki polleni jouhet ja teen niistä yhtä sun toista mukavaa esim tuossa ylhäällä orressa roikkuu metallilangasta punottu sydän, jonka keskuksen olen täyttänyt ouhilla.

   Poista
 2. Komeaa lautaa saatkin, on niin suoraa puuta. Ammattimetsurilla ei ole niin hersyviä juttuja konkeloon jääneistä puista, kuin on harrastelijalla :-D
  Miltähän tuo tuntuisi nousta hevosen selkään. En ole koskaan kokeillut. Taitaa olla viisasta jättää kokemattakin :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ilmeisesti noista konkeloista puhut kokemuksesta;) isäntäkin on myrskynkaatamia konkeloita kaatanut, minusta melkoisen vaarallisen näköistä puuhaa, joten pysyin kaukana.
   suunnittele vain kesälomareissusi kulkemaan Itä-Hämeen kautta, niin pääset hyppäämään Pollen selkään:)) niin ja vaikka värjäilemään myös lankoja kanssani Viinasillassa...

   Poista
 3. Onpa ihanainen kuvasarja metsurista työn touhussa. Ja Polle vielä erikseen, tuollainen liinatukka on todellinen kaunotar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsuri komea ja liinatukka kaunotar, kyl mun kelpaa;))

   Poista