torstai 5. syyskuuta 2013

Mandala Varavoimala

Syyskuun ensimmäisessä mandala haasteessa ollaan jo varustautumassa talven varalle. Miiwi kirjoitti "Syksyyn kuuluu kesän herkkujen säilöminen talveksi, joko on kellarit ja pakastimet täynnä? Kesällä on ollut valoa ja energiaa yltäkyllin, virikkeitä ja mielihyvää valittavaksi asti. Seuraavaan mandalaan voisit säilöä näitä, voimavaraksi seuraavaan kesään asti. Tee haluamallasi tavalla mandala, jolla sinä ja alitajuntasi pärjäätte tulevat kuukaudet. Onko siinä tarvikkeita kesästä vai keräätkö niitä pitkin vuotta? Miltä näytää sinun Varavoima-mandala."
Minun Varavoimala-mandalani on tehty pyöreän keraamisen kalalautasen päälle. Asettelin lautaselle tänään keräämiäni verihelttaseitikkejä, muutamia halkaistuja kehnäsienen palleroita ja keskelle kivitatin (herkkutatin) lakin. Asetelmasta löytyy myös 12 tiikerinkaunosilmän kukkaa. Lautanen uiskentelee mustaroukkumeressä.
Kuva käsitelty Picasan kuvankäsittely ohjelmalla (lämpökartta ja käänteiset värit).

Täältä löydät lisää Varavoimaloita.

16 kommenttia:

 1. Varavoima-ilotulitus. Tässä sitä on, nyt ei syksyn tulo pelota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaik pidänkin itseäni kesäihmisenä, syksystäkin tykkään kovasti, pimeyden yritän päihittää tällä väri iloittelulla;)

   Poista
 2. Wau! Sinä ammennat voimaa väreistä! Kiva kun kerroit mitä olet asetellut lautaselle. Tarkemmin katsoen erotan sienien lakit ja kukat!

  ps. muistaakseni sain sinulta idean mandalan tekemiseen/haasteeseen, olit löytänyt pihalta jonkun keramiikka? palasen ja teit sen ympärille mandalan, jos oikein muistan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. värit ovat minulle tärkeitä, totta. kyseessä oli silloin tiilestä lohjennut palanen, karhun näköä siinä oli ja mandalan sen ympärille kokosin keväällä. mukavaa kun innostuit tästä haasteesta, pidän kovasti tekemistäsi mandaloista:))

   Poista
 3. Mandalastasi pursuu voimaa niin sinulle kuin meille katsojillekin, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä nyt säkenöi ja säteilee niin, etteivät syksy ja talvi uskalla tulla lähellekään. Lähtökohta on todella sinulle läheinen ja idea valtavan hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sikiköhön saimme viel kesän uudelleen! mistäpä muualta ideani nappaisin

   Poista
 5. Vastaukset
  1. kiitos eila, tuli juur mieleeni, et kuvastahan voisi tehdä vaikka lankakirjaan kannen. (lankakirjassa on näytteet värjäämistäni langoista ja valonkestotestissä olleita myös)

   Poista
 6. Ooh! Sinä saat sienien ja kasvien värit loistamaan!! Sinun talvestasi ei värit lopu! :) Nyt teidän mistä tulen lainaamaan, jos omani loppuu ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivon niin et värit kantaisivat piemän talven yli. tienhän tunnet, tervetuloa milloin vain:))

   Poista
 7. Vahvaa energiaa, värien ja valon voimaa uhkuu mandalasi.
  Mainio oivallus tehdä luonnon antimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Liplatus kommentistasi, tein joskus aiemminkin samalla tavalla mandalan, nyt halusin kokeilla sitä uudelleen, mukava oli leikkiä värien kanssa tälläkin kertaa.

   Poista
  2. Hienolta ja kauniilta näyttää tämä varavoima, näitä kyllä tarvitsisi paljon, minä taidan tyytyä edelliseen, koska en ehdi tai saa aikaiseksi ehkä uutta, minusta se sopii hyvin varavoimaksi tai voimavaraksi.

   Poista
  3. kävin kurkkaamassa edellistä mandalaasi, mielestäni se toimii oikein hyvänä varavoimalana, joten hyppää kaikessa rauhassa tämä kierros yli;)

   Poista