maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kesän ensimmäinen

Kesäkeitolla on saatu herkutella jo muutamaan otteeseen, tänään jälkiruuaksi sain sitten paistettua kesän ihka ensimmäisen mustikkapiirakan, perinteiseen vehnätaikinapohjaan tehdyn, oman äidin ohjeiden mukaisesti. 
 Otin Helmin kanssa aamulenkille lähtiessä kipon mukaan Satumetsään. Aurinkoisilla rinteillä mustikat ovat juuri sopivan kypsiä mustikkapiiraaseen. Harvassa marjoja on ja osa tietysti vielä raakoja, piirasmarjat kuitenkin löysin loistavan marjakoirani avustuksella;)
Helmi rakastaa mustikoita, nytkin taisi syödä yhtä paljon kuin mitä itse sain poimituksi.

Tervetuloa Koso-täti Värjärin padan lukijaksi, 
nautitaan mustikkapiirakkaa kahvin tai kylmän maidon kera sen kunniaksi!

16 kommenttia:

 1. Joko mustikat kypsyy, pitääpä katsella metsän reunasta.
  mei koira syö metsämansikoita ja karviaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä vaan, nyt on paras aika leipoa pullataikinapohjaan herkulliset piiraat:) Helmi ei välitä manikoista, karviaiset kelpaa ja vadelmapuskassa hän oikein ahmii marjoa, no eipä emännän tartte selkäänsä köyristellä;)

   Poista
 2. Saako ottaa ihan pienen palasen kun pian onkin päiväkaffeen aika!? Njamskis että on hyväääääää.......:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ole hyvä vain Sini, kyl pellillisestä riittää useammallekkin:)) itse söin kaksi palaa kylmän maidon kera, oma Sini tyttöseni laittoi töistä tullessaan paremmaksi;)

   Poista
 3. Meillä on vielä kesäkeittokin tältä kesältä tekemättä. Juuri eilen mökillä veraileva Opiskelijatyttö sitä kysyi ja lupain keskiviikosi. Joten perässä tullaan. Meillä herkutellaan kyllä vielä tovi rapsu-eli raparperipiirakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukavaa kuulla, et teidänkin nuoret tykkää kesäkeitosta. raparperipiirakkakin on tosi hyvää. juur hiljan keitin mansujen kans kiisselin viel viime vuonna pakastamistani rapsuista, löytyi pari pussia isännän pakastinta sulattaessa.

   Poista
 4. Oi mulle tuli heti mummu ja mummun ihanat leipomukset mieleeni tuosta piirakastasi. Mummu teki myös aina noin perinteisesti mustikkapiirakan, ja kyllä se oli hyvää. Ja hämmästyin että joko niitä todellakin on ! Ohhoh, kesä menee vauhdilla. Hyvää heinäkuuta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. piirakkaa tehdessäni radiouutisista tuli, et mustikat ovat noin viikkoa etuajassa, niin kuin kaikki muukin tänä kesänä. kodinperuja tää mullakin on, äitini teki aina kesän ekoista mustikoista ehdottomasti piirakan pullataikinapohjaan, vasta muskojen kypsyttyä tehtiin murupohjaan. Oikein mukavaa heinäkuuta myös Sinulle:))
   ps en ole viel ehtinyt käydä kurkkaamas Tee se itse-blogin facebook sivua, ajatus kerrassaan hyvä

   Poista
 5. ♥ nam, aivan ihanan näköinen piirakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan niin, ei ole mustikkapiirakan voittanutta, se pitää syödä vain heti tuoreeltaan, mielellään viel hieman haaleana;)

   Poista
 6. Kesäkeittoa on täälläkin jo syöty...hyvää oli. Mustikkapiirakka on vielä leipomatta, ja kyllä se maidon kanssa sitten nautitaan :)
  Aamulla katselin kun varis maiskutteli mustikoita, puskat vain heilui :)
  Aurinkoa heinäkuun päiviisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama täällä, parhaalta maistuu viel hieman haaleana kylmän maidon kanssa, joka meil on viel sitä punasta;)
   minäkin löysin muutamia mustikkatahroja ja jäänteitä kannon nokasta, linnut siinäkin varmaan olivat olleet herkuttelemassa. kyl nyt meidän kelpaa, niin immeisten kuin muidenkin luonnon elävien:))

   Poista
 7. Komian ja syötävän näköinen piiras. Varmasti oli hyvää.

  Lämpösiä kelejä ja polskutteluja sulle ja Helmille.

  VastaaPoista
 8. Näyttää kyllä todella herkulliselta! Täälläki näyttää mustikoita tulevan paljon viimevuotista vähemmän....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mustikan kukinta oli runsasta täällä, mutta kovin kuiva alkukesä on verottanut raakileita pahemman kerran. kosteimmilta ja varjoisimmilta paikoilla kyl varmaan marjoja löytyy vähän myöhemmin:))

   Poista