keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Satulinnut pyrähtivät oksille

Käydessäni viime viikolla kaupungissa näin kadun laidassa ison kasan leikattuja lehmuksenoksia. Ensiksi kävelin niiden ohi, mut sit piti palata hakemaan muutama kotiin viemisiksi. Oksissa oli kauniit tummanpunaiset silmut ja näin sielunisilmin miten kauniilta huovutetut Satulintuni näyttäisivät oksilla. Aloitin tänään lintujen huovuttamisen ja päivän päätteeksi 10 lintusta pyrähti oksalle:))

Aloitan linnun tekemisen leikkaamalla huovutetusta villakankaasta suikaleita, vartaloa varten 3-4 cm ja päätä varten noin 2 cm levyisen suikaleen. Rullaan suikaleista pieniä palloja ja ompelen ne pellavalangalla kiinni toisiinsa. Tässä vaiheessa on helppo kiinnittää rautalanka linnun jaloiksi.  Toinen vaihtoehto on asettaa langasta tehty lenkki linnun ripustamista varten.

Aloitan linnun huovuttamisen yleensä pyrstöstä ja samalla suunnittelen linnun kuviointia. Vartalon tikuttelun jälkeen kiinnitän pyrstön. Pyrstöön kannattaa jättää riittävästi villaa kiinnittämistä varten. Viimeiseksi huovutan pienen nokan ja kiinnitän sen päähän. Linnun pään, silmien ja nokan asennoilla saa mukavasti vaihtelua lintujen ilmeisiin.


Keskipäivään mennessä pilvet olivat rakoilleet ja saimme nauttia kauniista aurinkoisesta talvipäivästä. Ilma oikein houkutteli lähtemään ulos. Helmi on aina valmis lähtemään vauhdikkaalle potkukelkkalenkille kanssani. Tänä talvena olemme  saneet nauttia pitkään hyvistä kelkkakeleistä ja niin myös tänään. Kotiin palatessa meillä molemmilla oli mieluinen saalis, minulla iso nippu kissaksia ja Helmillä iso jääkokkare:))

22 kommenttia:

 1. Aivan ihanan suloisia lintuja. Kyllä tuo huopa sinun käsissäsi muotoaan muuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, villa on lempimateriaalini monikäyttöisyydessään:))

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Taina T, piti ottaa vähän ennakkoa, muuttolintuja jo kaipailen;) näytti teilläkin oleva melkoiset hanget, varjokuvat olivat tosi kauniita.

   Poista
 3. Vau, jälleen kerran uskomattoman kauniita töitä !

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Helmi oli niin ikävystyneen näköinen koko aamupäivän, kun emäntä vain istui tikuttelemassa lintujaan. Nyt se on nukkunut reporankana koko illan pitkän ja vauhdikkaan lenkin jäkeen;)

   Poista
 5. Sulla on kyllä todella taitavat kädet tekemään näitä käsitöitä!
  Ihania lintuja tulikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huovutuksessa ei tarvita niin suurta sorminäppäryyttä kuin monessa muussa käsityössä, lakanapitsit ei enää onnistu jäykillä sormillani. Näitä lintuja on mieluista tikutella, maalaan tavallaan huovuttamalla;)

   Poista
 6. Ihastuttavia satulintuja, sopivat pääsiäisaikaan oikein hyvin ja Helmi oli tosi mainion näköinen lohkare suussaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on niin pöhkö, et aina pitää raahata jotain suussa. takanreunus ja ikkunalaudat on täynnä Helmin aarteita;) pääsiäiseksi Satulinnut toivonmukaan saavat pyrähtää uusiin koteihin pesimään. kiva kun niistä on tykätty ainakin täällä blogistaniassa, saas nähdä sitten lauantaina miten torilla.

   Poista
 7. ♥ suloisia lintuja sinne lensikin..♥

  VastaaPoista
 8. Pian alkaa talven jälkeen alastomat puutarhan puut näyttää eläviltä, kun oksilla on lintusia, vai raaskitko jättää satulintuja ilmojen armoille? Söpön värikkäitä siivekkääsi ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyl huopalintuset ulkonakin pärjäis, mut nää sai pyrähtää kuvausten jälkeen viel sisälle tuomaani oksaan. meilläkin mittaissa - 23 C. saas nähdä kuinka käy luudanteon, isäntä kaatoi eilen takapihalta koivun et saisin tehdä torille muutaman varsiluudan.

   Poista
 9. Hurmaavia nuo linnut, sanoo eräs lintuhöppänä!!! Ihan tuo Helmi-koira, lupsukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi kuuntelee niin tyytyväisenä tuossa kupeella saamiaan kehuja ja itsestäkin tuntuu mukavalta, kun värkkäyksiä arvostetaan :))

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Tuovat piristystä päivään jo pelkällä olemassolollaan:))

   Poista
 11. Satulintusi ovat todella ihania :) Siniset ovat suorastaan lumoavia.

  VastaaPoista