lauantai 9. maaliskuuta 2013

Eka kesälippis valmistui:))

Tyyni aurinkoinen aamu houkutteli ulkoilemaan. Suunnistimme peltotien varressa olevalle pajukolle;  kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ulkoilu ja pajunoksat pääsiäiskransseihin. Helmi oli riemuissaan reissusta, emäntää ei ole saanut lenkille muutamaan viikkoon jonkun ihme pöpön takia. Alamäessä potkuri kiihtyi huimaan vauhtiin ja Helmi pääsi oikein kunnolla ravaamaan sydämensä kyllyydestä!

 Jöntte nautiskeli auringonpaisteesta ja ihmetteli naapurin pikkuväkeä. Helmi tykkää kovasti pikkuruisista ystävistään, mutta Jöntte katsoo parhaimmaksi pysytellä turvallisen välimatkan päässä.
 Sisareni sai lahjaksi huovutetut saunahatut, siitä innostuin suunnittelemaan myös omista langoistani saunahattua. Tässä prototyyppi, leveälierinen villalangasta virkattu löylyhattu. Onpas emäntä käynyt talven aikana kalvakaksi, kesälippistä pitäisi jo päästä käyttämään, jotta väriä saisi naamaansa.


Tämä voisi olla tämän kesän lempi lippikseni, tupsu vain uupuu;)

14 kommenttia:

 1. Minäkin hain jo muutaman pajunkissaisen oksan maljakkoon tulppaanien kanssa! Niistä tulee niin kevät fiilis:) Mukavan näköisiä päähineitä, varsinkin tietysti tuo kesäinen lippis;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajunkissat ja koivunoksat ovat kevään tuojat todella! pienet heleänvihreät hiirenkorvat pääsiäispöydässä ovat kaunistuksena, mut niitä voi riipiä myös teepannuun;)

   Poista
 2. Kivoja päähineitä !
  Voi kun se kesä tulisi pian ..... ja saisit nuo käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, piti vähän verytellä lippisvirkkausta, vuoteen en ole virkannut yhtään lippistä!

   Poista
 3. Ihani pieni pajunoksien kerääjä. Onkos se virpomisjuttu viikon päästä. Pitääkin muistaa hankkia virpojille palkkioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmusunnuntaina vasta eli 24.3., hyvin ehdit vielä palkkiota hankkia! haimme pajunoksia kranssien tekoa varten, aamusta olen huovuttanut pupua pajunkissakranssiin, tuli aivan liian iso, joten taidanpa tehdä toisen hiukan pienemmän viel;)
   Mukavaa sunnuntaita Vallaton mummeli:))

   Poista
 4. Tosi kivoja kaikki nuo hatut ! Ja ihania värejä. Hmm... kyllä tosiaan rouva tarvitsee hieman jo väriä naamaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kalpeaksi on päässyt hipiä, ei hätää aurinko paistaa sinitaivaalta ja vielä kun pakkanen hivenen laskee lähdemme hiihtoretkelle:)

   Poista
 5. Nättejä olikin kesähatut!
  Kumpa se kesä sieltä jo pian tulisikin!
  Kivoja kavereita olikin Helmillä, siellä oli yksi niin meidän Ticon näköinen,että jo luulinkin, miten se sinne oli ehtinyt, hi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tico minullekin heti tuli mieleen! Aurinko jo hellii, räystäät tippuu, valkeat hanget kutsuvat vielä hetken aikaa hiihtoretkille, nautitaan näistä keväisistä päivistä;)

   Poista
 6. Hienoja hattuja! Tuo lipallinen saunahattu taitais olla mun suosikkini, koska otsastahan se liika löyly päähän pyrkii ja särkyä aiheuttaa. Miten olis jos rouvan kalpea pää pääsisi värjärin pataan? Vois tehdä hyvää rusketukselle ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaarankylän vaari istui aina saunassa karvareuhka päässään ja hyvin toimi! hiukset oiskin vänskää värjätä kasvivärein, Suomessakin on varmaan jo lähes 200 kampaamoa, missä käytetään myös luonnonvärejä.

   Poista
 7. No kyllä noilla hatuilla kelpaa saunotella!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo lierimalli on ihan kiva minustakin, mut annappa vinkki millaisen tekisin mienpuolille!

   Poista