torstai 25. lokakuuta 2012

Takakaskussa tukku ideoitaMahtava syyspäivä, tänäin ei haitannut vaik D-vitamiinipurnukassani onkin luvattoman vähän vitamiinia, aurinko paistoi taivaan sinestä ja sain taatusti päivän annokseni ilman purkkilisääkin. Olin suunnitellut aamupäivän ohjelmaksi remonttihommia, mut suunnitelma muuttui taas kuten niin usein aiemminkin. Olin kesällä opettelemassa betoniaskartelua ystäväni innostamana ja mun tuotokseni jäivät lojumaan vieraaseen verstaaseen koko syksyksi yhteensattumien summana. Aamupäivällä sit vihdoinkin haimme kättenityöt kotiin.

Puhdistin laatoista suurimmat hiekat pois varovasti, koska haluaisin jättää osaan niistä muottina olleen lehden paikoilleen. Varsinkin tuohon oikealla yläkulmassa olevaan "vaahteranlehteen". Siinä käytin isoa tuoksuvatukanlehteä ja se on todella kauniisti ja piukasti kiinnittyneenä betoninpintaan. Nyt kaipaisinkin lukijaltani vinkkiä siitä, miten saisin kenties lehden säilymään. Kannattaisiko pintaa kevyesti lakata vai miten? Muina muotteina käytin koivuangervonlehtiä, vuorenkilvenlehteä sekä korallikannukan lehtivanoja.
Ja kuten kuvasta näkyy, myös Helmi halusi tuoda kuvattavaksi oman aarteesa, kiven minkä se löysi aamulenkillä. Meil on muuten noita Helmin aarteita takanreunus ja ikkunalaudat täynnänsä:))


Mul on takataskussa tukku ideoita siitä, mitä  jatkossa tekisin betonista. Ainakin tarvitsisin muutamia kynttilän jalkoja, kirjatukia sekä "päitä" pipo- ja korutelineiksi Värjärin Puotiini. Saas nähdä miten touhutytön käy, aamukampa harvenee uhkaavasti ja hommaa on mukavasti vielä jäljellä pikku puodissani ennen kuin se on valmis aukaisemaan ovensa. No huomenna aloitan niillä remppahommilla, toiveena saada asetettua isännän avustuksella kattoon parrut orsia varten. Ja mitä orsille laittaisin? Virkkaamiani mattoja ainakin, jos ei sit muuta ole valmiina.

9 kommenttia:

 1. Betoniaskarteluun en osaa neuvoja antaa mutta tuo punainen lehti tarttuneena puun kylkeen on mielestäni hieno kuva ja idea jos olet sen itse sommitellut vai oliko aito tilanne :)

  VastaaPoista
 2. Mekin mietimme samaa, mut mistään ei voinut päätellä et joku olisi laittanut lehden kaarnan alle. päädyimme et aivan aito on. kuvan otti tyttäreni eli kunnia hänelle.
  ps yritin eilen löytää vesileimaa, jotta saisin ottajan nimen kuvaan, mut propelipääni hieman yskähteli

  VastaaPoista
 3. Hauska tuo lehti. Kyllä uskon sen tuulen avustamana tarttuneen ihan itse kaarnan väliin.
  Betoniasiassa en osaa minäkään neuvoa. Kyllä ne lehdet varmasti lakalla pysyvät, jos laatat eivät tule kulutukselle alttiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arvelin niin itsekin, siksi en edes haaveile et muis vois lehti pysyäkkään. tuo isoin laatta on tehty lintusia varten

   Poista
 4. Ihana lukea sinun ajatuksistasi, suunnitelmista ja touhusta. Itsekin näytän olevan sellainen joka elää touhuamalla jos jonninlaista. Onnea vaan värjäsin puotiin ja paljon asiakkaita. Helmi on muuten meidänkin eläinten nimi, Meidän Lili-koiran äiti on Helmi ja tyttären hepan nimi on Helmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, taidamme olla samalla aallonpituudella, minustakin on tosi mukavaa kyläillä tuulennon maailmassa:))
   olipa hauska yhteensattuma. Helmi on todella hieno nimi näille ikiomille aarteillemme. eläimet ovat niin aitoja ja luotettavia ystäviämme, kuten aidot helmetkin. minun liinaharjani on muuten kaimani eli Ilona

   Poista
 5. Kuvaan saat nimen picasalla tai paintillä ihan kirjoittamalla, vesileimaa ei taida tulla, mutta nimi haluamillasi kirjaimilla ja koolla ja värilläkin.

  Olen vuosia suunnitellut tekeväni noita lehtilaattoja, muita olen joskus tehnytkin, mutta juuri noita haluaisin, oikein suuria, vaikka raparperin lehdellä. Mutta miten aina kaikenlainen muu tekeminen menee niiden edelle? Ensi vuonna sitten, kyllä, sitten on niiden vuoro.

  Sinun laattasi ovat tosi hienoja. Tuon laatan, missä lehti on piukassa, voit viedä vaikka puotisi näyteikkunaan :-)
  Koska muuten avajaiset ovat, onko vielä paljon aikaa? Ihmettelinkin sinun värjäämääsi lankamäärää, mutta nyt ymmärrän :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos mentorini:)) immeisellä o hyv ol suunnitelmii takataskussa. tekeväl tok vällii liiaks ast, ens kesän o si sun laattojes vuor, jononumero taitaa niil ol tuhat ja yksi! Puotini ikkunoihin olen ehtiny jo suunnitella somisteet, mut jostain tuo kaunis "vaahteralaatta" löytää sijansa Puodissani.
   Puodin suuri hetki koittaa "pikkulauantaina" ke 15.11.2012. voit halutessasi seurata asian edistymistä Värjärin Puodin naamasivuilta.

   Poista
  2. voi ei aamulla tää probelipää taas katto almanakkaansa vinks ja vonks eli avajaiset pidetään torstaina 15.11.2012.

   Poista