perjantai 19. lokakuuta 2012

Loma mustaavalkoista vai värikylläistä?

Mietin osallistumista Mustavalkomaanantain valokuvahaasteeseen "syysloma", mut työstäessäni aihetta huomasin,  miten värikylläinen viikkoni on ollut kaikin tavoin. Ei siitä mitenkään saa mustavalkoista, joten askaroin  haasteen kimpussa myöhemmin kenties, onhan aikaa reilusti jäljellä vielä. 

Viikko on ollut täynnä kaikkea mukavaa ja mikä tärkeintä väri- ja tunnekylläistä niin iloissa kuin suruissakin. Alkuviikon sateiset päivät kuluivat mukavasti virkkuuksien ja pikku puotini kunnostustöiden parissa. Tyttäreni ja avominiäni maalasivat puodin ikkunaseinän kauniin roosaksi. Illalla oli mukavaa pelata vielä monopolia porukalla. 

Kasvihuoneesta sain ruokapöytään vielä hiukan tomaatteja ja viinirypäleitä. Syysasterit sulostuttavat käyntiäni kasvihuoneella. Niitä on aivan pakko kerätä maljakkoonkin keittiönikkunalaudalle.

Viikolla oli ihana laittaa pitkästä aikaa ruokaa perheelle, saivat  kasviskeittoa, johon sujahti mieheni edellispäivänä laittaman ruuan tähteeksi jääneet kalkkunanpalat. Helmin kanssa aamulenkiltä kotiintuomisina oli pieni korillinen suppilovahveroita ja löytyipä vielä kaksi aivan tuoretta kanttarelliakin koriin väriä tuomaan.

Keritsemäni karitsan villat on pesty ja kuivattu. Villakoppa odottaa aina sopivan lämpimänä muurinpäällä karstaajaa. Kaiken muun lomassa on rentouttavaa välillä istahtaa lämpimän muurin kupeeseen karstaamaan muutama hahtuva. Helmi on mukana puuhastelemassa, se nauttii villojen tuoksusta ja kuuntelee mielellään rupatteluani  pää kallellaan.

Viikon kruunasi iltapäiväinen ystäväni vierailu, tuomisina oli maukas omenapiirakka, jonka nautimme jälkiruuaksi jäätelön kera ensin syötyämme tyttäreni  paistamaa pitzaa. Saan olla onnellinen viikostani, se oli todella värikylläinen, siis mustaa ja valkoistae saa odottaa vielä osallistujaa.
6 kommenttia:

 1. Värikylläisiä viikkoja on näin syksyllä monellakin. Mustavalkoisuus antaa pienen rauhoitustauon, joten sekin on omalla tavallaan tarpeellinen. Olet touhuntyttö :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit naulankantaan Aina:)) Lomalla luomisen ilo tyhjentää hyvin pään kaikesta turhasta, mutta ihmisen hyvinvoinnin kannalat on hyvä välillä osta rauhoittuakin.

   Poista
 2. Sinulla on ollut todella puuhakas, värikylläinen ja lämmin viikko, paljon ystäviä ja mukavia hetkiä. Helmin kanssa kävely ja karstaaminen on varmasti rauhoittavaa.

  VastaaPoista
 3. Monenmoinen touhu on tervetullutta vaihtelua arkeen, jolloin se ei ikinä pääse käymään yksitoikkoiseksi ja tekevä, sekä taitava keksii yhtä ja toista. Hyvä on tietysti saada apulaisiakin hommiin.
  Molemmat kuvakollaasit on tosi yes, ehkä minun mielestäni mustavalkoisena kiinnostavampi.

  VastaaPoista
 4. viikko oli tosiaan mukava, kun lapsukaisetkin olivat käymässä

  VastaaPoista