sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sammaleiden kauneus kiehtoo

Usva peitti maiseman vielä aamulla lähtiessäni Helmi-koirani kanssa lenkille läheiseen satumetsäämme. Uunan sammalkuvat inspiroivat myös minua ottamaan kuvia sammaleista. Vuosia sitten, kun harrastin aktiivisesti valokuvausta, kuvasin paljonkin sammalia. Olisi varmaan hauskaa joskus kaivaa niitä vanhojakin kuvia tietokoneen uumenista ja dijoista.Iltapäivälenkillä kävelimme joenrantaan uittamaan Helmiä. Kohdalle osui sammaldivaani, johon kulkijan on mukava hetkeksi asettautua lepäämään. Uimareissun jälkeen oli mukava yllätys, kun löysimme vielä muutaman viinirypäletertun kasvihuoneessamme kasvavasta viiniköynnöksestä. Rypäleet on Helmin suurta herkkua, kuten muutkin marjat.10 kommenttia:

 1. Sammalmatto on mukavan pehmeä ja houkuttelee kulkijaa lepäämään. Retkelle evääksi minäkin voisin ottaa noita makeita viinirypäleitä. Onpa teillä innokas uimakoira!

  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkelle onkin kiva ottaa aina pikkuinen eväsreppu mukaan. Hyvää ja antoisaa viikkoa myös sinulle.

   Poista
 2. Sammalmatto oli tänään tosin niin vetistä ja märkää, että melkein joutui jalkamieskin uimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääl ollut nyt muutama päivä aurinkoista, muta tänäin siis jo sataa taas

   Poista
 3. Sammaleet ovat mukavia kuvattavia, niistä löytyy melkoinen värien kirjo.
  Luulin Helmin joutuneen ahdinkoon, mutta eipäs vain ollutkaan :D
  Sinullakin on zilka-rypäle. Makoisat ovat sen antimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sinullakin taitaa olla zilka, kun tunnistit pelkän rypäletertun perusteella. Todentotta Helmi on aika vesipeto. Kerran päätimme antaa Helmin uida niin kauan kuin se itsea haluaa. Kolme tuntia jaksoimme, sit oli pakko pyytää Helmi pois vedestä. No eipä tarvinnut enää liiemmin houkutella tli ihan suosiolla eka kutsusta:))

   Poista
 4. Olet kyllä saanut sivusi hienon näköisiksi. Uskon että tuo alun värjäysosio kiinnostaa monia.

  Sammaleet ovat kauniita ja sinähän käytät niitä värjäykseenkin. Mutta hui, onko koirasi oikein avantouimari, eli menee uimaan, vaikka kohta jäähileet helisevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mentorini. Mul on ollut vähän hidasta värjärin padassa- osion kirjoittaminen, kun tulee väliin näitä muita kiinnostuksen aiheita. Helmi on myös "avantouimari". viime vuonnakin se kävi uimassa vielä jouluaattona, riitettä oli jo hieman vedenpinnalla kun tyttö hyppäsi pulikoimaan.

   Poista
 5. Jäljet johtivat tänne..Oijoi, mitkä sammaleiset otokset. Metsä on lumonnut monut sammaleineen. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaanon vierailustasi satumetsässämme, siellä on turvallista vaeltaa ja nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta.

   Poista