keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Piikkilankaa kehiin

Mielevi minun tekevi palvattua karitsaa. Ei auta muu kuin lähteä hakemaan toissapäivänä teurastettu karitsa ja kiikuttaa se paikalliselle palvaamolle. Kun ei ole mokkulaa, niin tulin testaamaan kirkonkylän kirjaston nettiyhteyttä. No kirjasto aukeaa vasta iltapäivällä, mikä nyt neuvoksi? Siis kunnantalolle, sieltä löytyikin muutama yleisölle tarkoitettu pääte, mut ei langatonta yhteyttä. Olen vähän pihalla tämän laitteen kanssa, joten päätän suosiolla olla laittamatta yhtäkään kuvaa postaukseeni.
Reissu on alkanut aika hurjasti: tulimme illan hyssyssä Viinasiltaan ja keskiyöllä havahduimme, et ulkona liikkuu joku. Vahtikoiramme Helmi oli heti ajantasalla ja alkoi semmoisen haukunnan et oksat pois. Isäntä ennätti näkemään pihan poikki juoksevan hahmon, se hyppäsi riukuaidan yli kylätielle ja samassa metsätieltä ilmesty vaalea pakettiauto, jonka kyytiin voro hyppäsi. Oispa hokannu heti yöllä soittaa poliisille. Soitin vasta aamusta ja sieltä kerrottiin jo ilmoitetun paristakin varkaudesta lähistöltä. Yöllinen poliisipartio olis kenties voinut moiset teot estää.
Nää mökkivarkaudet on tosi harmillisia juttuja. Useinkaan saaliin arvo ei ole rikottuja lukkoja, ovia tai ikkunoita arvokkaampaa, mut aikamoinen työ niiden korjaamisessa ja vakuutuksestakaan ei yleensä saa mitään. Toisekseen itse tavaroiden rahallinen arvo on useinkin pieni, mutta niiden tunne arvo omistajalleen sitäkin suurempi. Liittyhän niihin niin paljon muistoja, oman suvun rakasta historiaa, mistä haluaisi säilyvän jotain myös lapsille ja lapsen lapsille.
Päätimme et ensi kerralla voroilta menee ainakin pöksyt rikki, heidän kiivetessään riukuaidan yli luvattomille asioille. Siis piikkilankaa kehiin.

8 kommenttia:

 1. No voi harmi! Siis mikä ihme pistää ihmisiä moisia juttuja tekemään......
  Piikkilankaa vaan kehiin!

  VastaaPoista
 2. Näitä tavaransaalistajia liikkuu joka kolkassa. On se vähän ikävää. Juu, muutama naarmu persuksissa panee ainakin varomaan, minne ei tarvitse mennä :-D

  VastaaPoista
 3. Melko röyhkeitä voroja, kun ilmestyvät pihaan pahat mielessä, vaikka autokin oli siellä. Nyt pitäisi olla joku, joka kävisi silloin tällöin pihan poikki ja katsoisi, ettei vastaisuudessa olisi uusi ja onnistunut yritys. Esim. särjetystä ikkunsata pääsee sateet ja lumet sisään.
  Mökkimurroista on kuultu täälläkin päin, ei tosin aivan vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eivät nähneet kylätieltä päin autoa ku oli ihan talon edessä. ilmeisesti olivat päivemmällä käyneet tutkimassa seutuja, eivät hokannet et asujat olivatkin tulleet illan aikana kotosalle.

   Poista
 4. No voi hitsi! Mokomatkin säikyttelijät ja kiusanhenget!

  Piikkilanka on hyvä moneen tarkoitukseen. Se sopii vaikka seuraavaan tehtävään, jonka annan sinulle. Nyt taidat olla vähän pimennossa, mutta kun tulet sieltä, niin löydät blogistani haasteen, johon toivon sinun osallistuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tääl on hiukan hankala postailla ku ei ole omaa mokkulaa, nytkin olen ystäväni verkossa

   Poista