torstai 24. tammikuuta 2013

Valokuvatorstai 271.haaste

 Tällä viikolla inspiraation lähteenä sana kirjasto .
Kävin juuri eilen kirkonkylällä kirjastossa, eipä tullut kuvatuksi mitään sillä reissulla. Haasteeseen kokosin kotikirjastostamme valittujapaloja. Takkahuoneesta löytyy kaunokirjallisuus, luontokirjat ja pääosa puutarhanhoitoon liittyvistä kirjoista. Kudontahuoneen yhden seinän ovat vallanneet isännän karttakirjat. Lastenhuoneista löytyvät heidän kirja-aarteensa. Keittiön väliköstä kokkailuun ja sieniharrastukseen liittyvät kirjat. Makuuhuoneesta musiikkiin liittyvät jutut. Yöpöytiä en kehdannut edes kuvata, aivan liian korkeat kirja- ja lehtipinot ovat ne vallanneet. Työhuoneestani löytyvät jo vanhentunut ammattikirjallisuus ja aina ajankohtaiset käsityökirjat, joista rakkaimpii kuuluvat Mary Oljen teokset.

Astu tästä ovesta muiden kirjastoihin.

18 kommenttia:

 1. Näitä on meilläkin joka paikassa - mies ihan hermostuu...

  VastaaPoista
 2. No tuota hm... Onpa kirja poikineen ja moneen lähtöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirjoissa on koko elämänkaari nähtävillä. välillä itsekkin yllättyy siitä, mitä kaikkea on tullut luetuksi elämänsä aikana!

   Poista
 3. Kirjat ovat aina vuodesta toiseen yhtä tarpeellisia. Niitä ei raski heittää pois, ei millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä kirja on kuin vanha viini, paranee vuosi vuodelta:))

   Poista
 4. Kirjoja, kirjoja, kirjoja. Paljon on, mutta eikö vaan usein puutu semmoinen kirja, jota just silloin tarvitsisi?
  Minä opettelen nyt takaisin kirjastoyhmiseksi. Ihan hyvässä alussa se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hävyksissä joskus on kun tarttis. meillä isäntä ainakin marmattaa et taas on kaikki sekoitettu, jos hieman olen järjestellyt hyllyjä. siis ihan oikeestikko olet ryhtynyt luetteloimaan kirjat!? voi juku, tsemppiä siihen hommaan

   Poista
 5. Vastaukset
  1. niinpä, ja pieni tassukin päässyt joukkoon;)

   Poista
 6. Onpa upea oma kotikirjasto! Minä olen vienyt aika paljon kirjoja seurakunnan kirjamyyntiin, etupäässä romaaneja. Käsityökirjat, tietokirjat, lastenkirjat ja dekkarit säästin. Käsityökirjoja tutkailen usein, tietokirjoista haen joskus jotakin ja lastenkirjoja tarvitaan vielä. Dekkareita voin lukea muutaman vuoden välein uudestaan, koska olen kitenkin jo unohtanut syyllisen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa hiukan on meilläkin mietitty, josko raaskisi joistakin kirjoista jo luopua. toisaalta asia aina jää, kun tilaa on ja lisää tulee pahnanpohjimmaisenkin kohta jo muuttaessa omilleen.tuo listasi kyl sisälsi ne kirjat, jotka itsekin säästäisin. dekkareita aiemmin luin enempikin, nyt vain Donnaa kun ilmestyy

   Poista
 7. Paljon kirjoja löytyy ihan omassa kirjastostasta, minulla ei ikä riittäisi kaikkien noiden lukemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskomattoman paljon sitä ehtii ihminen elämänsä aikana lukemaan, suuri osa kirjoistamme on kylläkin selailukirjoja kuten puutarha- ja lintukirjoja, puhumattakaan isännän karttakirjoista, joita on yksi seinällinen!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. kyllähän niitä piisaa joka lähtöön, vuosikymmenten saatossa se on kasvanut huomaamatta ja luulenpa vieläkin kasvavan muutammalla kirjalla per kuukausi;)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. välillä tuntuukin siltä, et kirjat lisääntyvät ihan itsestään
   kiva kun vierailit, tervetuloa toistekin:))

   Poista