keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Hannes Heikura We walk alone & Dark Zone


Salon taidemuseo Veturitalli avasi ovensa tammikuussa valokuvataiteilija Hannes Heikuran valokuvanäyttelyille Dark Zone - Hämärä vyöhyke ja We Walk Alone - Kuljemme yksin. Näyttelyt muodostavat kokonaisuuden, kuljettavat katsojaa Helsingin pimeillä kaduilla, rannoilla ja puistoissa, kohtaamaan satunnaisen yksinäisen kulkijan. Kuvat ovat vaikuttavia, realistisia kuvauksia yksin olevan ihmisen ohikiitävästä hetkestä useimmiten hyvinkin arkipäiväisessä tilanteessa. Mies autonratissa, kertakäyttöinen sadetakki suojaamassa kaatosateessa kulkijaa, tupakkatauko syrjäisellä kadulla. Joukosta löytyy myös kuvia, jotka kuvaavat mieleenpainuvasti pieniä iloja muutoin niin yksinäisessä arjessa.  Yksinäisen vapunviettäjän grillijuhla puistossa, pieni tyttö kauniine enkelinsiipineen, nuori nainen huiveineen kalliolla. 

 Valokuvat ovat mustavalkoisia ja siksi ehkä pidinkin niistä niin paljon. Sanoisin että kannattaa tulla      kauenpaakin tutustumaan Heikuran näyttelyyn. 
Samalla kannattaa tutustua myös salolaisen valotaiteilija Timo A. Aallon kolmiosaiseen  valoteokseen Arbores Mortis - Kuolleet puut museon tornissa ja piha-alueella. Kuolleet puut on Timo Aallon maisterinopintojen lopputyö Teatterikorkeakoulun Valo- ja äänisuunnittelun laitokselle. Piha-alueella oleva installaatio on vuoden 2011 Tapanimyrskyn kaatamien kuusien juurakoista koottu valoteos. Se on todella vaikuttava teos aamun ja illan hämärässä, esitys kestää noin 7 min ja sitä pyöriteään klo 5.00- 8.00 ja 16.00- 24.00 päivittäin.
Iltakävelyllä kannattaa siis poiketa Veturitallin pihamaalle ihmettelemään luonnonvoimien mahtavuutta.

Taidemuseo Veturitallin vuoteen mahtuu myös muita kiinnostavia näyttelyitä. Loppukevään 13.4.- 2.6. näyttelysalit valtaa Pinnan alla, Salon taiteilijaseura 45 vuotta juhlanäyttely. Näyttelyn on koonnut taidekriitikko Otso Kantokorpi ja esillä on teoksia 18 taiteilijalta.

Soisin naulakoiden täyttyvän näiden hienojen näyttelyiden vuoksi:))

8 kommenttia:

 1. Hyvin kerroit näyttelystä, ehkäpä poikkean paikapäälle katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. teeppä niin miiwi, uskon sinun pitävän näkemästäsi:)) eilen oli suppurainen ilma ja räntää riitti, joten oikein sopiva ilma taidenäyttelyssä käyntiin. tulevina päivinä näyttäisi samanmoisia ilmoja riittävän...

   Poista
 2. Molemmat taiteilijat niin Heikura, kuin Aalto (vai Aallo, kun taipuu gen. samoin)ovat minulle tabula rasa. Esittelit näyttelyt kiinnostaviksi Toivotaan, että naulakot täyttyvät taiteen ystävistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo A. Aalto on siis nuori Salossa syntynyt valotaiteilija, linkistä pääset tutustumaan hänen kotisivuillaan aiempiin produktioihin. Heikura taas on työskennellyt pitkään lehtikuvaajana Helsingin Sanomissa ja hänet on palkittu useita kertoja esim vuoden lehtikuvaajaksi, Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon hän sai 2006. Linkin takaa pääset tutustumaan myös häneen hieman tarkemmin.
   Naulakoiden täyttymistä toivon minäkin:))

   Poista
 3. Kiitos hienosta esittelystä! Heikuran kuvia olisi mukavaa käydä katsomassa- Salon taidemuseossa on usein mallikkaita näyttelyitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun pidit ja vielä mukavanpaa, jos sait kipinän lähteä myös tutustumaan näyttelyihin:)) Huomaa, että Heikura kertoo työstään ja valokuvistaan näyttelynsä yhteydessä järjestetyssä taiteilijatapaamisessa su 3.2. klo 14 sekä toistamiseen su 17.3. klo 14. Tilaisuuksiin pääsee normaalilla sisäänpääsymaksulla. Mielestänikin Veturitalli on Salon helmi. Sijainti on mainio, vanha veturitalli asemapihalla kunnostettiin taidolla näyttelytiloiksi. Idea oli niin hyvä, et turkulaiset tulivat perässä Logomollaan, toki hieman mahtipontisemmin;)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Mikähän siinä onkin, että on laiskistunut lähtemään liikkeelle. Yhteen aikaan kiersin kaikki lähiseutujen näyttelyt, Salossakin kävin monta kertaa. Nyt ei oikein mikään saa liikkeelle. Tuntuu että on niin paljon jo nähnyt. Särestöniemeä olen kyllä päättänyt keväällä lähteä Taidemuseoon katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aikaansa kutakin, niinhän sitä vanhat viisaat sanovat. parhaillaan sinulla taitaa olla niin intensiivinen vaihe elämässäsi, et en ihmettele lainkaan vaik et muiden näyttelyihin hinkuisikaan. Mutta nythän sinulla alkaa olla jo monta hyvää syytä tulla Saloon...

   Poista